Media sprider en felaktig bild om invandringen

INVANDRING. Vi har att förvänta oss ett mycket stort inflöde av migranter de kommande åren. Det är viktigt att få helhetsbilden klar, så att vi kan få en öppen diskussion om kostnader och konsekvenser, skriver Gunnar Sandelin på Dagens Samhälle.

Godkända asylansökningar, till detta kommer illegala, anhöriga, arbetskraft, med flera.

Via media sprids bilden från politiker, opinionsbildare, journalister och ledarskribenter att Sverige nu tillämpar en strikt migrationspolitik som ligger på ”EU:s miniminivå”. Nyligen fastslog Göteborgs Postens politiska redaktör Alice Teodorescu i en ledarkrönikadetta påstående, liksom vår statsminister har gjort flera gånger.

Emellertid har vi haft en tydlig minskning endast om man ser till dem som söker asyl här nu, jämfört med 2015. Konsekvenserna då var att året därpå beviljades 72.000 uppehållstillstånd till asylsökande. Första halvåret i år har Sverige beviljat uppehållstillstånd i cirka 12.000 asylärenden, vilket trots allt är mer än fyra gånger så många som övriga Norden tillsammans! NorgeDanmark och Finland ligger nämligen hittills i år i snitt på mindre än 1.000 sådana tillstånd per land.

Läs vidare…

-Petterssons har många gånger, senast i går och 2015 med Media har bestämt. Vi ska serveras en falsk och enögd bild om asylinvandringen tagit upp myten att asylinvandringen minskar. 87:an och politikerna är ansvariga men det största ansvaret har journalisterna som springer i flock och inte törs eller kan tänka självständigt.

Men är ni nöjda med dagens mångkulturella samhälle röstar ni på sjuklövern, annars får ni fundera över alternativen…

Stöd bloggen…

27 thoughts on “Media sprider en felaktig bild om invandringen

 1. För alla som vill läsa en ”korrekt” och censurerad nyhet över fönsterfall skall passa på och titta in på text-TV sidan 115…Mer kan inte en nyhet förmedlas,om de inte föredrar en helt vit sida !
  Stenbock läser mellan de kryptiska orden,att en Arab har kastat ut sin ”kvinna”,från 6:e våningen i Solna. Mördaren eller aset,greps av polisen,som var än sparsammare med uttalande ! Hur någon kan överleva ett sådant brott är oförklarligt.Dock står inget om hennes död.

 2. Utfall av regeringens s k ”flyktingstopp”

  Färska uppgifter idag från SR Ekot kl 13:00

  Delcitat

  Närmare 67000 personer fick uppehållstillstånd under 1:a halvåret i år visar färska siffror från Migrationsverket. Omkring 23000 av dom fick uppehållstillstånd för att flytta till en familjemedlem i Sverige.

  Slut delcitat

   • Tack för påpekandet Pettersson!

    Jag hade tyvärr inte läst ditt inlägg publicerat redan 2018-07-05. Vid jämförelse med SR Ekots uppgifter idag kl 13:00 så ser man att skillnader är …

    1) 24 dagar senare än dina, men kallar ändå uppgifterna från Migrationsverket som nya.

    2) SR anger avrundade siffror. Din totalsiffra 66.621 har tydligen SR omvandlat till ”närmare 67000 personer”. För anhöriga har du angivit siffran 29.536 medan SR säger ”omkring 23000”.

    Avrundningarna gör att det tyvärr inte går att kontrollera SR-siffrorna mot Migrationsverkets statistik kanske med avsikt att vilseleda lyssnarna. Jag anser nu att SR:s uppgifter kan anses vara Fake news …

    1) både vad gäller uppgiften om färska / nya siffror som i själva verket var c:a 24 dagar gamla …

    2) siffrorna för totalen uppehållstillstånd och andelen anhöriga / familjemedlemmar är båda avrundade av SR och stämmer således ej med Migrationsverkets och Petterssons uppgifter.

    Jag får se upp bättre med vad ”Fake media” sprider. Litar självklart på Pettersson.

 3. ….Första halvåret i år har Sverige beviljat uppehållstillstånd i cirka 12.000 asylärenden påstås det …..lägg till en nolla så har ni den rätta siffran dvs 120.000 pers de första 6 månaderna, det kan tom vara mer än så,..varför skulle myndigheterna berätta sanningen för folket om att de byts ut …………

 4. Svensk media har stor skuld till att det ser ut som det gör här idag. T o m politikerna har blivit livrädda för media. Tänk debatten om DN, SvD, Expressen och Aftonbladet samtidigt körde artiklar med samma innehåll som här på petterssons blogg d v s sanningen. Då skulle det bli snabba ryck hos politikerna om lagändringar!

 5. Finns ”FAKTA INVANDRING ” som poster ute på reklampelare så allmänheten kan läsa?
  Det måste spridas överallt…
  Fakta är sanningen….

 6. https://img.morgenpost.de/img/incoming/crop214948777/4082606711-w820-cv16_9-q85/37831530-10212654397019489-2367311606196469760-n.jpg
  Inte skulle väl denna bild gillas av Ali m.fl. islamister,som gästar Pettersson allt emellanåt ?
  ”Allan är bög”,stod på hans budskap åt inhemska berlinare !
  Denne nybyggare fick ha poliseskort när han ”demonstrerade” sitt budskap på lördagen i Berlin under CDS-dagen. Bögar och Flator hade samlats i tusental,för att spela ut sitt sjukdomstillstånd åt allmänheten.
  En ”HEN” var så till sig av blickarna som erbjöds,att han segnade ner och dog på platsen !

  • https://img.morgenpost.de/img/incoming/crop214957269/5742604831-w820-cv16_9-q85/CSD40.jpg
   Vill tillägga att Allan (eller Herren själv) blev för-anad på Cirkusen i Berlin. Sände ett åsk-,och regnväder över deltagarna i sådan styrka, att det hela måste avbrytas. Samtidigt blev dessa HEN stående mitt ute i skyfallet,eftersom myndigheten förvägrade dem skydd under träden,p.g.a. risken för nedfallande grenar !
   Nja hur heter det,”Synden straffar sig själv”….
   Beklagar Andreas,men tag det som ett reportage.

   • Hahaha!
    Synnerligen njutbart, min gode greve!
    Undertecknad ler och myser 🙂

    Andreas, djupt äcklad av den motbjudande Prideflaggan och allt av sedefördärv den representerar.

   • Dina rader lättade en aning på mitt dåliga samvete ! 😉
    Svårt många gånger att balansera mina rader,när nu Petterssons läsare,blir allt fler dagligen….
    Lätt att man trampar någon på ömma tår !

  • Detta tycker Feministregeringen, Alliansen, AFA, EXPO, Jonas kommunister, FI o Mia är helt normalt, ”Svenskar” tappar alltid bort sina pass! Stort grattis! Allah är välkomna hit.

 7. Hur fan har politiker i Europa kunnat låta detta ske, med import av unga Afrikanska o Arabiska män som saknar dom basala kunskaper, att tro att dessa platsar på Arbetsplatser som kräver bättre utbildade personer, inte sämre. man kan säga att dom importerat Bidragstagare i stora mängder?

  Hippiekulturen o 68 vänstern har skapat många märkliga varelser, och
  idag sitter dom och deras avkommor på många ledande poster i
  flera länder.

 8. Varför måste man förvänta sig en fortsatt okontrollerad massinvandring de närmaste åren ?
  Vill man inte ha det så är det ju bara att sätta stopp, ett mycket märkligt uttalande precis som det är vore självklart för paradiset Sverige att idka en ansvarslös och totalt okontrollerad massinvandring.

  • Jo men då måste man ju även sätta stopp för den här regeringen, för dom sticker inte under stol med att vi ska ha en fortsatt stor invandring, och med hjälp av Globalisten Annie Lööf kommer
   vansinnet att fortsätta.

  • Det måste man inte och det den mannen skriver är inte sant. Helt oseriöst
   Hinner inte utveckla det närmare just nuj, ska iväg, men återkommer.

   • Mia ! Du behöver inte skriva . Eftersom du lider av hjärntvättningen så kommer du aldrig begripa att det kommer hit för många oavsett vem som skriver !!!! För du tror blint på dina idoler ! Men du verkar ändå ha svårt att skriva något bra dom gör för våra nästa generationer ??? Eller tycker du att det är bra att vi är minoritet 2050 ???

 9. Gunnar Sandelins debattinlägg i Dagens samhälle är bra och läsvärt, för alla inför valet den 9 september.

 10. Thomas Gür skriver gästkrönika i GP.

  ”9,5 teser om integration fram till valet 2038”

  ”Sverige står inför omfattande problem som är förknippade med den mycket stora invandring som ägt rum till vårt land under de senaste decennierna.

  Löften om att ordna upp besvärliga förhållanden på 100 dagar eller ens 1 000 dagar är inte värda att ta på allvar, skriver Thomas Gür som i sin sommarkolumn tar sikte på valet 2038.”

  http://www.gp.se/ledare/gür-9-5-teser-om-integration-fram-till-valet-2038-1.7355629

Kommentera