Queer gudomlighet under vikingatid

SKATTER. Historiska museet finansieras av Kulturdepartementet som har 16 miljarder att fördela på kultur, medier, trossamfund och fritid. 

-Pettersson blir oerhört förvånad när jag hör människor påstå att vi måste höja skatterna och att det inte går att spara.

Har ni en stund över? Varför inte besöka Historiska museet  och titta vad vi får för våra skattepengar?

Just nu har Felicia Holmgren, arkeolog med master i genus och queer/transidentiteter, en visning om ”Queer gudomlighet under vikingatid”.

Felicia Holmgrens uppsats som gav henne en Masterexamen heter ”Att transcendera det normativa: Om gränsöverskridande vikingatida genus med ett transgenderperspektiv – i Vivallens grav 9 och Birka grav Bj 581″

Jag är osäker på alla begrepp och kön som finns nu för tiden och blir inte klokare när jag läser att RFSL definierar queer som ”Ett brett begrepp som kan betyda flera olika saker men i grunden är ett ifrågasättande av heteronormen”.

Fattar ni? Ett begrepp som betyder flera saker men som ifrågasätter att kvinnor och män…, ja, ja och det finns folk som påstår att skatterna inte går att sänka…

Stöd bloggen…

17 thoughts on “Queer gudomlighet under vikingatid

 1. Om inte spektaklet redan är nerlagt så rekommenderar jag alla friska stockholmare att genast bege sig dit och hämta sin gratisbiljett för att sedan skyndsamt lämna lokalerna. Förhoppningsvis får tokan hålla sitt föredrag helt ensam. Detta upprepas tills dårarna ger upp.

 2. Merparten av skandinaverna under senare del av järnåldern, levde dock ett stillsamt liv som bönder, och torde knappast ha kallat sig vikingar eller ”queer”.

  De blev väl mest benämnda som nordmän.

 3. Som jag uppfattar Asatron så är den ganska könsbunden. Liksom kristendomen, som ibland vill hävda att gudomen är både manlig och kvinnlig.

  Jag hänger med i resonemangen och det vore intressant att se vad de vill ha sagt, men det är nog inget nytt under solen. På Asatiden kunde man inte operera folk som tyckte att deras kön måste korrigeras. Det är väl den enda skillnaden som går att belysa.

 4. Ur led är tiden. ”Ju konstigare, desto bättre” borde vara mottot för dagens kulturprofiler. Men med tanke på Svenska Akademins uppförande så jobbas det nog under flaggen ”allt går an.”

 5. Vilket förbålt nonsens!
  Naturligtvis måste de moraliskt, ideologiskt och omdömesmässigt funktionsnedsatta mytomanerna angripa själva det nordiska emblemet för maskulinitet och potent handlingskraft genom att konstruera en forntid som indikerar förekomsten av degenerativa representationer.
  Vikingarna symboliserar det vita patriarkat från vilket den livsdugliga människan härstammar, varför det desorienterade matriarkat ovan nämnda exempel företräder, funnit det vinstgivande att våldföra sig på det medelst denna politiskt korrekta och absurda historierevision.
  Löjligt, sade horan när det vek sig!
  Andreas.

 6. Vissa av oss är perversa,de tror att de är friska, när de egentligen är sjuka och behöver botas …

  • Alice Bah Khunke skulle ha hållit sig till det hon är bäst på att visa brösten. Som minister är hon en enda stor katastrof med sitt identitetetspolitiska feministiska trams.

 7. Så var det tid igen för denna urlöjliga cirkus när figurer som inte
  känner sig som det dom blivit ska smeta sin sexuella konstigheter
  i ansiktet på andra, Smaklösa jippon kan inte få oss andra att
  tycka att det onormala blir normalt. Kort sagt behåll er läggning
  för er själva, att tjata och gnälla på andra för att ni känner er
  utanför. En som föds med grova handikapp och tvingas till ett liv
  i rullstol har inte själv heller bett om detta, han tvingas leva med
  sin börda, ni är däremot inte handikappade, verkar mest vara
  en lobbygrupp som vill att alla ska tycka synd om er?
  Och det är det kanske?

  • För att tillägga, däremot ska ingen behöva bli trackad för sin
   avvikande läggning, och det gäller alla , även människor
   med ett avvikande utseende.

 8. Det har alltid funnits förvirrade och förvillade personer. Skillnaden är att man historisk har betraktat dem som just förvirrade och förvillade och inte satt dem på piedestal eller lockat andra att bli förvirrade och förvillade.

  Gustav Möller myntade uttrycket ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Det är inte längre snatterier som pågår det är regelrätta rån.

  • Det som inte är konstigt är att de är konstiga-queer. Det som är konstigt är att skolsystemet i Sverige kan ge henne en master på denna rappakalja. Jag läste 20 p i religionshistoria för att fatta lite hur det funkar. Hon är ute och fantiserar och det ger poäng, inte konstigt att det svenska lärdomsväsendet har havererat. Att ingen ens sågat mastern-opponenter?

 9. De är med i ryggskrubbarklubben. Jag fattade detta när jag sökte pengar till ett projekt från staten. Naturligtvis fick jag inga pengar, de är öronmärkta till deras kompisar.
  Det är ännu en anledning att rösta på SD, de har ännu inte hunnit bilda någon ryggskrubbarklubb.
  Och precis som vänsterfeministerna alltid påstår ”det är dags att bryta upp gamla strukturer”. Skönt om vi får slänga allt vänsterfeministskit på soptippen.

 10. Klart som fan att skiten är kostnadsfritt, en normalt funtad människa ämnar inte ens en tanke på att gå på detta spektaklet, arrangörer och deltagare borde låsas in i madrasserade celler på livstid.

Kommentera