Vänsterpartiet – när brottslingarna får välja

VALET 2018. Hårdare straff kommer att bli dyrt för samhället och att ta bort den villkorliga frigivningen kommer göda fortsatt kriminalitet – inte stoppa den, menar Linda Snecker, rättspolitisk talesperson för vänsterpartiet i en debattartikel i Aftonbladet. 

Att sitta på anstalt kostar ungefär en miljon kronor per klient och år. Det är många poliser och sjuksköterskor som skulle kunna anställas för de pengarna i stället för att lägga dem på en aldrig sinande ström av kriminella, fortsätter Snecker och låtsas som det är gratis att ha livsstilskriminella lösa i samhället.

-Pettersson noterar att vänsterpartisten nämner kostnaderna för att låsa in människor. Jag skulle vilja påstå att det viktigaste med ett fängelsestraff är att skydda andra människor från vaneförbrytare. Vi ska inte låsa in äppelpallare på livstid, men även små brottslingar ska ha någon form av straff. När jag var ung fick man en örfil, idag får man prata med någon genuscertifierad fjant och efter det samtalet är jag övertygad om att det går åt helvete för många…

Om ni tycker vänsterpartiet har bra förslag mot brottslighet, rösta på V den 9 september men läs lite om Linda Snecker på bloggen innan… 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Vänsterpartiet – när brottslingarna får välja

 1. Lovade i en kommentar att återkomma med ”slutresultat” av den omfrågan,som idag skett hos Superstart.
  ” Om det vore val idag,vem skulle du rösta på ?” I kväll har 1.817 gett sitt svar.
  SD har fått hela 45 % ,S 15 %, M 8, och Kommunisterna 6 %. De övriga partierna C,Fp,Kd och MP mellan 1-2 %. Antalet vet ej och Röstar ej,utgör 13 %.
  Tja,dessa siffror ser vi gärna på kvällen 9 September.

  • Optimalt för oss som kämpar mot ondskan vore 6% röster ytterligare , då är vi ensamma i regeringsställning med över 50% ! Inte omöjligt ! Trump och Brexit var uttömda en gång …. 😊

 2. Ju längre tid asen är inlåsta ju längre tid är folk utanför säkra. Detta är ett faktum som vänstern inte talar om.

 3. Privatisera fängelserna och ta bort en massa fri och rättigheter.
  Det ska svida att sitta inne och det ska vara billigt för skattebetalarna.

  Nu ser ju folk det som att åka på kollo eller ngt liknande med playstations, filmkvällar och aktiviteter samt god mat serverad utan motprestation!

  • Jo,och kompisarna har med sig knark och mobiler in till de ”stackars inburade” vid besöken…

 4. Finns all anledning till att ta bort mängdrabatten , tar man bort mängdrabatten speciellt för ungdomar betyder det bara att dom kommer att utnyttjas i högre grad för grov kriminalitet . Ta även och sänk straffåldern för dom unga för är dom gamla nog för att göra ett brott så är dom även gamla nog att ta straffet .

 5. Här kommer lösningen. Låt Ukraina betala av den miljard som Löfven lånade ut, genom att ta emot fångar som inte är födda i Sverige.
  Sätt sedan över de pengar som blir över från fångvården till riktig mat på äldreboendena.
  Vad är Sverige för ett djävla land där utländska kriminella i fängelser får bättre mat än de människor som byggt upp landet och bor på äldreboende?

 6. Vad sker i hjärnan? För att bli kommunist? Detta
  dödfödda system lockar upp emot 10% av Svenska folket
  trots att det inte fungerat någonstans, det senaste är nere i
  Sydamerika, tomma butikshyllor och extrem fattigdom svält
  och elände. Att tro att Jonas Sjöstedt skulle vara bättre
  än andra kommunistledare är befängt, det är hela
  detta dödfödda system som det är fel på.
  Varför skippade annars Ryssland det efter nära 75 år??

Kommentera