23 thoughts on “Allvarligt talat, hur många idioter finns det?

 1. Med världens snabba befolkningsökning lär vi få många fler ”okunniga”.

  Trots att vi lever i ett informations-samhälle av sällan skådat slag.

 2. I Simrishamn brann för något år sedan ett helt kvarter med
  gamla kulturbyggnader ner till grunden, och tydligen ingen
  ansvarig, för det blev helt tyst om orsakerna, men det blir så
  för att inte få fram fel sorts gärningsmän? Bättre då att lägga
  locket på och hoppas på att folk glömmer.

 3. I sedvanlig ordning jagar myndigheterna laglydiga. Fast det är klart om man behandlar vuxna som barn och alla som idioter vilket man gjort det senaste halvseklet får man ett folk utan personligt ansvar och med noll konsekvenstänk så eldningsförbudet på den egna fastigheten kanske kommer till sin rätt i enstaka fall. Om presskonferensen måste jag dock säga att en gräns är nådd. 😉

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/msb-vill-stoppa-grillning

 4. Anser att det är makthavarna själva som tuttat på Sverige,man vill skapa kaos för att sedan komma med lösningar – det klassiska ”order out of chaos”. I det här fallet verkar det som man vill ha Nato som hjälpare vilket kan tolkas och ses som ett närmande till denna krigshetsande org.

  Scenarie kan också vara att det vid oroligheter i Sverige så kan Nato-styrkor sättas in emot Svenskarna som protesterar mot NWO och förstörelsen av landet…..

  • Det kanske ligger något i vad du säger, men jag tror att den största anledningen till detta är att man vill ha tillgång till mark att bygga bostäder till invandrare där dom kan bo gratis.

 5. Det förutsätter ett extremt kognitivt vakuum för att förklara den epidemiska pyromani som ödelägger våra marker med vettlösa hänvisningar till klimatförändringar och i slutänden den vite mannens skuld.

  Dessa strategiska krigshandlingar mot civilsamhället motsvarar en enorm belastning på räddningstjänstens resurser och de ögonskenliga brister som påvisats kan samtliga härledas till rikets lika undermåliga som allmänfarliga regim och dess provokativa snedprioriteringar.

  Det omfattande och högst kännbara lidande och de ekonomiska förluster som nu drabbar oskyldiga medborgare, borde vara tillräckligt för att tända gnistan till ett massivt folkuppror mot makthavarnas metodmässiga misskötsel av det land vi en gång kände som Sverige.
  Andreas.

  • Det farligaste för Sverige är att det inte bara är sossarna och deras trogna som gör vad som helst för att utplåna Sverige, Moderaterna och deras anhängare är precis likadana och hela 7-klövern skyller alltihopa på SD.

 6. Det är nog mörkklädda män utan signalement av okänd ålder som tuttat på.
  Och dom heter inte Peter eller Arvid.

  • Kanske Försvarsmakten kan hjälpa till att släcka de bränderna? Det gick ju lysande i Älvdalen och risken för att bli utsatt för stenkastning är noll.

 7. Nej de är ju som råttor de smyger fram i obevakade ögonblick….
  Vad gäller inhemska röstberättigade av arten,ligger siffran kring dryga 6 % hos röda Kommunisterna. Därtill kommer några %-delar av Gröna !

 8. Stoppa invandringen och utvisa minst 2 millioner utlänningar så slipper vi minst 95% av alla anlagda bränder, våldtäkter, stölder, narkotika, mord och bedrägerier!

  • Tyvärr så kommer det nog istället att importeras ytterligare minst 2 miljoner stackars utsatta och dessutom verkar riksdagens 8 partier från V till SD numera vara överrens om att ingen med tvång ska utvisas från Sverige vilket naturligtvis försvårar en återvandringpolitik som verkar vara lågprioterad just nu bland partierna i riksdagen.

   • En bra gissning, det brukar vara namnet på de som tänder på !

  • Förmodligen svenskar eftersom alla som bor i detta land enligt partierna i dagens riksdag är svenskar !
   En typisk svensk är inte blond med blå ögon som Jimmy Åkesson sa vid något tillfälle, nej kanske inte blond med blåa ögon men garanterat naiv och konflikträdd.

  • Spekulationerna är många och kommer att öka så länge den sittande regeringen inte lyfter ett finger för att göra något åt bränderna.
   Titta på vilka som arbetar med släckningsarbetet 90% är civila eller utländska. 10% är anställda av staten. Vi kan alltså tacka civilpersoner och utländska brandmän för att det blir släckt om det nu blir det.

Kommentera