Stäng

15 reaktioner på “Dagens Trump

 1. Till ”Argus”
  Du menar alltså på fullaste allvar att USA är så överlägsna resten av världen så om han vill kan han sätta så höga tullar på alla andra länders varor så att det inte är någon ide att handla med dom, utan man köper varan från USA eftersom USA har tillgång till alla sorters varor som finns..
  Dom behöver inte läkemedel, stål, elektronik arbetskraft bilar motorcycklar eller någon annan var från något annat land.
  Vad säger Amerikanen om att vara tvingad att köpa en Amerikansk bil om han skall ha någon bil alls.
  Vad säger Amerikanen om att köpa inhemsk medicin om det finn medicin för hans/hennes sjukdom som är mycket bättre i något annat land.
  Listan kan göras mycket lång på grejer och tjänster som Amerikanen får klara sig utan om han måste handla inhemskt.
  Vist USA har tillgång till det mesta, men det har resten av världen också.
  Kanske inte en Yamaha är lika bra som en Harly Davidson, men det är en motorcyckel. En japansk dator kanske inte är bättre än en Amerikans, men dock en dator
  Felet är att vi diskuterar detta i Sverige. Sverige som är så Amerikaniserat så att allt som sker i USA måste också ske i Sverige, hur tokigt det än är.

  1. Många amerikaner köper helst amerikanska produkter. Ford F-150 är till exempel den mest sålda personbilen i USA. Det är nog mest de fiiina människorna, Hillarys supportrar, som trängtar efter främst europeiska bilar.

   Då USA är världens största ekonomi finns incitament både till närvaro och produktion så att det amerikanska folket skulle bli utan är det ingen risk för. Amerikanerna, till skillnad mot kineserna, välkomnar utländska investerare. Volvo PV har precis öppnat en fabrik i USA och Foxconn som är stor leverantör till Apple kommer att bygga i USA. Riktiga Volvo har köpt upp amerikanska lastbilstillverkare och finns sedan länge på marknaden.

   Det är klart att om det blir totalt handelskrig kommer utbudet att minska men min bedömning är att det inte kommer att gå så långt. Framför allt Kina och Tyskland skulle drabbas hårt och i hotet av det så kommer de att inse att en balanserad handel är till gagn även för dem. Med mer inhemsk amerikansk produktion ökar också köpkraften vilket gynnar världshandeln.

   Trump gör helt rätt när han kräver balans i handeln och att NATO-länderna slutar upp med att åka snålskjuts utan lever upp till sina åtaganden. Det är dags för Sverige att morska upp sig och kräva rättvisa förhållanden inte minst inom EU.

 2. Att Trumpen inte går i globalisternas ledband märks var dag hur än ”journalisterna” försöker undvika sitt enorma hat mot den ända presidenten i modern tid som inte är en marionettdocka.

 3. Trump avviker naturligtvis av de sex. Han är den ende som försökt att förbättra relationer, utom mot rent destruktiva krafter. Han är dessutom den ende av dom som gjort något produktivt för väljarna/folket i USA. (Arbetslösheten har gått ner osv.) Det är så man driver ett land framåt och inte sätter sig på befolkningen. En prioritet som borde vara självklar för politiker över hela världen, även om ett stort antal inte har förstånd att begripa det …

 4. Jag undrar om Trump är nöjd med att gå till världshistorien som den man som startade det tredje världskriget?????

  1. Har han startat Världskrig? Det har ju inte SVT/SR och
   övrig Fejkmedia rapporterat om? Däremot vet jag
   att han talar med Kim i Nordkorea och Putin I Ryssland
   och med kineserna, och det gjorde inte Obama?

   1. Trump är ju så tvärsäker på att USA klarar sig utan resten av världen så han bestraffar dom med nya tullar vage dag.
    Det enda rätta är att resten av världen slutar att handla med USA så får vi se hur lång tid det tar innan Trump säger ” det var inte så jag menade”.

   2. @Grune: USA är självförsörjande på livsmedel och energi vilket är nödvändigt. Man har också en total dominans på IT, de två fullständigt dominerande mobiloperativsystemen är amerikanska. På datorsidan är allt sprunget ur amerikansk teknik och det som till äventyrs inte är amerikanskt är japanskt, sydkoreanskt eller taiwanesiskt, tre länder som är beroende av amerikanskt militärt skydd.

    Världen har ett enormt handelsöverskott gentemot USA, inte minst Kina med sin inhemska statsstyrda kapitalism som subventionerar exportindustrin. Det Trump vill göra är att öppna ett par filer åt andra hållet så att handelsutbytet blir jämnare. Genom NAFTA började amerikanska företag att tillverka amerikanska produkter i Mexiko framförallt, att tillverka i Kanada med deras ”amerikanska” löner var inte intressant. Det var med andra ord en globalistisk agenda. Detta har Trump stoppat och det är en av anledningarna att ”demokraterna” som dominerad av multimiljardärer hatar honom. Det mest intressanta är att de som själva bor bakom murar och med beväpnade vakter vill missunna det amerikanska folket samma skydd.

    Han har också dämpat invandringen av icke önskvärda och sett till att amerikanska företag måste betala amerikanska löner till arbetskraftsinvandrare. Han vill stoppa illegal invandring genom en mur mot Mexiko och då blir de välbesuttna av med ”pigorna” och Demokraterna väljare.

    Hela världen skulle lida av handelskrig men USA ser ut att klara sig bäst om ett sådant bryter ut.

   3. Att säga något ofördelaktigt om Trump är som att svära i kyrkan.
    Nu får du nog rätta in dig i ledet igen och följa rådande regler.

 5. De vänsterblivna är ena riktiga hycklare. Och skulle gå över lik för att få behålla makten..vilket de bevisligen också gjort. Vissa av Killarys medarbetare har ju efter att försökt avslöja hennes kriminalitet antingen fått oväntade hjärtattacker eller begått självmord med tre kulor i nacken och bakhuvudet..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: