Varför startade bränderna?


INSÄNDARE. Naturligtvis är det många olyckliga omständigheter som gör att vi nu har drabbats så hårt av skogsbränder. Men det finns också en del oklarheter, rätt många faktiskt, som gör att man tänker i lite andra banor.

Blixtnedslag, gnistor från en skogsmaskin, ett sönderslaget glas, en fimp kan naturligtvis orsaka bränder och har gjort det många gånger tidigare och i samband med torka så är det extra lättantändligt.

Men så många bränder på en och samma gång och över hela landet är långt ifrån normalt och gör att man får misstankar och att bränderna kan vara anlagda. Så många och så stora bränder har vi aldrig drabbats av förut, vi har inte ens varit i närheten.

En annan indikation på att något inte stämmer är att bl.a. Expressen skyller bränderna på äldre svenska vita män! Ett helt absurt påstående men samtidigt en liten indikation att något skall döljas.

Men, var har vi dom äkta professionella vandalerna och pyromanerna, vilka är det som hatar Sverige och vill förstöra och förgöra allt som är svenskt?

Vilka står bakom alla bilbränder, vem är det som startar skolbränder, bränder i bostäder och flyktingboenden, bränner bildäck på gator och torg mm?

Jag tror naturligtvis inte ett ögonblick att det är äldre svenska män som Expressen påstår, jag tror inte heller att det är svenska lantbrukare som kör miltals med sina traktorer med vattentunnor till brandhärdarna och knappast hellre svenska gummor som kommer rultande med kaffe och smörgåsar till brandmännen! Det ligger absolut inte i vår natur att bränna och förstöra, vi bygger och utvecklar landet och inte tvärt om.

Jag har också mycket svårt att tro att över 80 skogsbränder som på ett givet tecken startar ”av sig självt” Naturligtvis finns det ”naturliga” förklaringar till många av bränderna, men dessvärre är nog dom flesta anlagda.

Svensk media håller som vanligt tyst, inte ett pip om orsaken till bränderna -förutom Expressens trams.

Och här kan dom som vill vandalisera och förstöra, göra det i stort sett riskfritt! Vem ser om dom slänger en tändsticka i den snustorra marken?

Sverige brinner och myndigheterna står handfallna och den myndighet som är ansvarig för försvaret och organisationen leds av en fullkomlig odugling som inte gjort annat i sina dar än att sabotera och förstöra allt han kommit över och är mest handfallna av alla.

Och frågan är om detta också är planerat för att orsaka så mycket skada som möjligt?

Janne


59 responses to “Varför startade bränderna?

 • Stenbock

  För er kännedom är detta nere i Europa ett stort ämne… Gemensamt för dessa reportage är,att det klart framgår hur eftersatt och försummat vårt land är. Exempel på exempel ges i skämtsam form,hur våra brandmän har semester och deras helikoptrar sålts till USA. För de som läser tyska en länk till PI:
  http://www.pi-news.net/2018/07/schweden-brennt-polen-loescht/

  Gilla

 • Bosse

  Det är faktiskt enklare att starta skogsbrand än att bränna bilar.
  Myndigheterna vet men vågar inget säga.
  Tidningarna vet men vägrar skriva.
  Men folket vet, och visar det i kommande val.

  Gilla

  • Lokalinvånare

   Lik förbannat kommer många rösta på sossarna av gammal vana och tänka ”den här gången kanske det blir bra”

   ”Galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat”
   // Albert Einstein

   Gilla

 • Lokalinvånare

  Bränderna i Grekland som dödat över 60 pers, misstänks vara startade av ”kriminells” i syfte att plundra. För det första så är de i så fall inte längre bara kriminella – utan massmördare. För det andra – förstår inte dessa kriminella hur eld funkar??? Hur i helvetet kan någon vara så urbota korkad att de eldar upp ett bostadsområde med syftet att plundra husen? Det kommer ju inte finnas något kvar att plundra efteråt!

  Eller… kan det vara så att plundringen inte alls är syftet? De vill bara se samhället brinna?

  Det finns många sätt att attackera ett samhälle. Att utarma och stressa samhällets resurser med lågintensiva attacker som bränder, knarkhandel, rån osv är ett alternativ till direkta attacker som bomber, skjutningar och lastbilar.

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Regeringen har nu också märkt att de brinner i knutarna Därför sammankallar Molgan Napoleon Johansson KRISHANTERINGSRÅDET ha ha med bla SÄPO rikspolischefen försv maktens kommendör mm mm Vad blir resultatet när man slåt ihop 15 nollor jo de blir 0 De e vad man igen kan vänta sej av mötet

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  De var säkert samma otroliga fenomen i Grekland som tände bränderna där nämligen blixtar från klar himmel som tänt många bränder i sverige Tyvärr skördade dom grekiska bränderna människoliv Bränderna är till stor del terroristbrott i sverige tror jag Om detta nu fortsätter som jag är illa rädd att det gör så nlir de ett stort problem Av sköfartsverkets 7 helikoptrar står 3 på verkstad och på grund av semestrar står 2 av 4 så två är i tjänst för att rädda liv som.de så vackert hette när dom köptes Vid en intervju av Uppdrag Granskning nämde en chef på verket detta 34 gåmher på en några minuters intervju

  Gilla

 • age

  Koranen:
  9:123
  ”Make war on the infidels living in your neighborhood!”

  Koranen:
  8:60
  ”Muslims must muster all weapons to terrorize infidels!”

  Koranen:
  9:5
  ”When opportunity arises kill the infidels wherever you catch them!”

  Sök och läs också på: ”socialdemokraterna kontrakt 1999”.

  Är det en ny ”Wennerströmaffär”?
  Är det det största landsförräderiet mot Sverige i modern tid?

  Gilla

 • Billy Boy

  På NYHETERIDAG:s hemsidan kan man bl a läsa detta:

  ”Det här kommer slå mot regeringen, det är jag helt säker på, säger han.

  Brännvall har pratat med många i bygden, berättar han. Han hör samma sak från flera olika håll. Missnöjet rör inte bara hur arbetet med skogsbränderna gått till utan även en nedrustning av räddningstjänst och andra resurser som kan sättas in.

  – Det är likadant med poliskåren, samma sak där. Det finns inga pengar och folk slutar.”

  Statens pengar hanteras av finansminister Magdalena Andersson (S) …

  Ny verkar det som att Magdalena Anderssons mycket omtalade ”Tomma finans-lada” också har brunnit ner till grunden …

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Länk nedan till NYHETERIDAG

   Delcitat

   ”Det här slår mot regeringen” – stort missnöje efter skogsbränderna

   HÄRJEDALEN Det kokar ute i stugorna och folk är förbannade på regeringen. Det säger Bernt Brännvall som kämpar i skogen med att röja brandgator för att hindra elden att sprida sig. – Man har agerat för sakta, för dåligt och de skyller på varandra, säger han om räddningsinsatsen.

   Slut delcitat

   Kolla gärna även videoinslaget på länken:

   https://nyheteridag.se/det-har-slar-mot-regeringen-stort-missnoje-efter-skogsbranderna/

   Allt detta har SVT, TV4 m fl självklart ”missat” att rapportera om.

   Gilla

   • Jörgen

    Sen den 9 september går dom och röstar på socialdemokraterna, för nu ska det bli bättre tror dom.

    Gilla

   • Nisse Hullt.

    Du menar Bernt Brännvall som är revisor för Sd Ånge. Vad jag blir förvånad att han klagar på regeringen. Det kanske förklarar varför ndra nyheter inte har tagit upp den uppenbara partidistinkta reklamen.

    Gilla

 • Stenbock

  Dagens sista rapport kring bränder kommer från Skåne,hit har nu det hela
  brett ut sig ! I gamla Berga (känd från forna tiders K2) uppstod på flera ställen i ett koloniområde brandhärdar.
  Ingen vet hur det nu kunnat sprida sig ända ner hit. Stenbock vet dock att detta område gränsar till staden Helsingborg norras Ghetto. Här i trakten bränner det nästan jämt. Allan Achba !

  Gilla

 • Sixten

  Artikeln triggade tydligen igång en viss person, vi vet ju varför.
  Visst, det finns inga bevis för att någon eller några anlagt bränderna och i det fall man fann bevis så lär man aldrig få reda på vilka det handlar om.
  Så man ska väl inte dra några förhastade slutsatser men i och med svensk media mer än gärna pekar ut män med en viss hudfärg som den stora faktorn så kan väl andra få lov att spekulera i sina banor?

  Gilla

 • kurteda

  Brandområdena kommer att bebyggas med nya städer för Annie Löövs 30 miljoner nya ankommande

  Gilla

 • tikamax

  JAA här OSAR DET KATT kan man lugnt säga…… Det kan bara inte vara en tillfällighet att HELA Sverige står i LÅGOR….

  Gilla

 • Kattsand

  Jag vet inte hur stor del av skogsbränderna som är anlagda eller i så fall av vem/vilka men det ställer till med mer än en bilbrand, om det nu är någon som hatar det svenska samhället/demokratin och vill ställa till med elände så har dom lyckats.

  En dom över Sverige (eller våra politiker/landets politik)?
  http://mxp.blogg.se/2018/july/sverige-det-vi-ser-ar-en-domens-eld-over-sverige-2.html

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Elcyklar och utredningar släcker inga skogsbränder”

  ”Att det i Sverige finns pengar till subventioner av elcyklar, men inte till inköpet av brandbekämpningsplan, det är ingen oföränderlig lag vi fått från en orättvis Gud.

  Det markerar, bortom all önskvärd tydlighet, hur stora skillnader det är i hur mycket olika svenskar faktiskt är värda i sina politikers ögon”, skriver Malcom Kyeyune.

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/elcyklar-slacker-inga-skogsbrander-23195

  Gilla

  • Mia

   Om någon bara har tillräckligt med klagomål på regeringen så går det bra att till och med lyssna på en kommunist.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Det handlar inte om partibeteckning, Mia.

    Det handlar om sakpolitik. Då lyssnar man på alla.

    ”Mångfald” är ett populärt ord att frasera sig med. Fast när det gäller demokratiska partier inom svensk politik, vill en del inte se ”mångfaldsbegreppet”.

    Gilla

   • Lokalinvånare

    Kanske för att det är viktigare vad en person säger – än vem personen är?

    ”Nämen fy, Jimmie Åkesson sa att 2+2=4, och jag kan inte hålla med Åkesson så jag säger att det är 22…”

    Om Adolf Hitler skulle säga att 2+2=4 så är jag faktiskt t.om beredd att hålla med Hitler i det fallet – men det betyder inte att jag på något vis sympatiserar med hans övriga åsikter. Det är riktigt barnsligt att inte kunna säga att en person har rätt i en sak pga vem personen är och inte vad personen sade.

    Gilla

 • Carlekström

  Klart att dom flesta är anlagda .

  Gilla

 • per22

  Miljöpartiet måste anses vara ytterst ansvariga för den rådande torkan och därmed även skogsbränderna.
  Alla somalier genererar betydligt mera koldioxidutsläpp här i Sverige jämfört med vad de skulle ha gjort om de stannat i Somalia.
  Det är Miljöpartiet själva som påstår att koldioxidutsläppet är roten till allt ont.
  Det är också Miljöpartiet som bär huvudansvaret för den massinvandring av somalier som förutom att de höjer koldioxidutsläppet, genom sitt hat mot det svenska samhället inte drar sig för att tända på bilar och skog.

  Gilla

 • Joy

  Tröttnar ur på reklamen om vad skogen kan ge, som finns lite varstans nu. Det är kanske dags att ha privata släckflyg, men staten ska inte ha ett öre av den avkastning skogen ger. De bryr sig ju inte om att skydda egendom.

  Reinfeldt ville ha nattväktarstaten tillbaka, men inte ens den funktionen finns riktigt. Jo, om man ser kommunens brandkår som en del, men det räcker inte alltid till. Nationella insatser behövs, men det vet vi nu med besked, hur viktiga för oss befolkning, hur oviktiga de värdena är för våra makthavare.

  Gilla

 • Thomas

  Polska brandbilar möttes av applåder och hejarop på väg mot bränderna.uppe i dala/hälsingeskogarna
  Tur att det inte brinner i no-go-zonerna,då vart det stenkastning som väntar för dem.
  Mångkultur och skog kanske inte hör ihop??

  Gilla

  • Realist

   På den tiden jag arbetade för ”invandrarverket som det då hette” så fick INGEN ASYLSÖKANDE ÄGA EN BIL !
   Det såg vi till på ”förläggningen” (om dom reggade en själv allså) om så hände miste de sina bidrag DIREKT !!
   Observera att detta var i början på 90-talet när det fanns någon ”så kallad ordning fortfarande” alltså att alla inkomna registrerades med sina p.nr och sina PASS !!!
   Skulle vara bra att veta de som kör bil ut i skogen nu ??
   Pratat med skogsägare som nu sätter upp bommar och låser dessa för att slippa inkräktare !!!

   Gillad av 1 person

 • Ingmar Silfvast

  Samma här Blixten kan nog tända en brand men ofta hällregnar de så att branden släcks Kommer inte ihåg var man hittade en tändanordning men i ett tidigt skede så man kunde släcka elden Man måste komma ihåg att muslimernas mål e att erövra världen med vilka medel dom helst Nu har dom.börjat i sverige och detta är bara början med att på alla vis försvaga de svenska samhället I sverige därför att här finns dom största idioterna som gör de möjligt Andra länder följer nog efter De va nån muslimsk ungdomsorganisation som hade satt upp mål att sverige skall vara en musimsk stat 2030 Om de riktigt inte görs nånting NU åt saken så vete fan hur de går

  Gilla

 • alvar1131

  Det va Putin som tände på! Han kom i u-båt och hämtades vid Nacka Strand av hjälpsamma hjältar från kriminalvården och då en pinkpausande kriminalkvårdare beordrade paus, smet Putin iväg till Rinkeby där han fick låna tändstickor. Sen drog han igång. Det där vet ju alla som hänger med.

  Gillad av 2 personer

 • Danceographic Ocean

  Skogsbränder = de nya bilbränderna.

  Gillad av 1 person

 • Danceographic Ocean

  Definitivt många som är anlagda. Speciellt de som är hyffsat nära varandra, säkertligen anlagda av samma grupp av personer.

  Gilla

 • Stenbock

  Janne:
  Din och min teori stämmer överens… Men som vi båda skriver,är det ju långt ifrån alla bränder dessa sabotörer,och vandaler orsakat !
  Det fanns tidigare bestämda brandorter i landet,mestadels i de då nya orientaliska ghetton,som växte upp. Men så kom det ytterligare 100.000 sådana som placerades ut,över bl.a. de områden som nu brinner som mest !
  Tror inte nya befolkningen trivs i de skogsområden,som de anvisats till. Skada,för alla kan ju inte bo i Rinkeby,Angered och Rosengårde !!

  Gilla

  • Janne

   En liten detalj till, inte viktig i sig men ändå en pusselbit som talar i en viss riktning.
   En av piloterna blev i går bestulen på sina personliga tillhörigheter, han hade lämnat helikoptern för en kort stund och då var det klippt.
   Jag skulle knappast tro att någon svensk skulle sjunka så lågt att stjäla från personer som arbetar för oss och hjälper oss under dessa omständigheter. Även tjuvar har hederskodex, något som vissa utlänningar är helt i avsaknad av.
   Brandpersonalen har utan tvekan fiender bland sig utan att veta om det.

   Gilla

   • Stenbock

    Detta är också ett nytt fenomen sedan drägget hittade hit.Minns att man t.o.m. rånade/stal från en svårt trafikskadad för c:a året sedan. Packet stannade,och den skadade hopades på hjälp. Då inträffade det som ovan skildras !
    Finns fortfarande allt för många godtrogna/hjärtade i landet !

    Gilla

 • Mike E

  Det brinner ju varje dag i Sverige och har så gjort i flera år nu. Bilar, kyrkor och skolor brukar vara de vanligaste målen. Det är svarta och muslimer invandrare som ligger bakom nästan alla bränderna. Normalt när vädret inte är så torrt så förblir det lokala bränder men nu på grund av torkan så sprids bränderna lätt. Är säker på vem som initierat de flesta fallen.

  Gillad av 2 personer

 • Mia

  Skogsbränderna var ju väntade på grund av den extrema torkan och värmen och man varnade från SMHI varje dag långt inan de startade. Att vi inte haft något liknande tidigare beror ju på att vi inte heller haft en sån här sommar tidigare.

  Nej, jag tror inte att det är nyanlända som går runt i skogarna och tänder på.
  Håller inte heller med om att myndigheterna står handfallna.

  Gilla

  • Mike E

   Det är omfattningen som är extrem och orsaken till den enorma omfattningen kan vara att Sverige brinner dagligen överallt som jag noterar ovan.

   Gilla

  • centurion

   Om vi nu ska få någon slags balans i vår trångsynta, fördomsfulla värld, så bör ju pyromanerna tillhöra kategorin : ”Yngre, Mycket solbrända, Utländska, Homosexuella, Kvinnor”. Detta för att balansera upp den paria som ofta drabbar ”Medelålders, Vita, Svenska, Normalpippande, Män”. Värt att notera : De hjältar som nu ädelmodigt ger sitt yttersta för att du och jag ska ha en någorlunda trygg tillvaro, består till övervägande största delen av den sistnämnda kategorin. Kanske blir lite jobbigt att bekänna sig som feminist en tid framöver.

   Gilla

   • Mia

    centurion

    Jag har aldrig beskyllt vita medelålders män för något, så det tänker inte jag stå för.
    I det här fallet menade man på Expressen att de tillhörde den grupp som står för mest koldioxidutsläpp, därav värmen.

    Sixten
    Så du menar att sommaren 2001 var det också snustorrt i naturen och en temperatur upp till 30 grader vecka efter vecka.
    Det har nog alla missat. Det har inte varit en så här varm juli på 260 år.

    Gilla

   • Sixten

    Det var en lång het sommar och därav mer än väl eldfängd, ja, men det har tydligen du bommat.

    Gilla

  • Sixten

   Nu vaknade hon.
   Inte haft en sådan här sommar innan?
   Verkligen?
   Sommaren 2001 var lång och väldigt het om du nu inte mindes det.
   Hetta en bra bit in i September.

   Du får ju tro vad du vill eller inte vill, men bevis saknas för både det ena eller det andra scenariot.
   Så eventuella gärningsmän eller kvinnor lär komma undan.

   Gilla

  • Sixten

   Förresten, inte handfallna?
   Man är ju tvungen att be om hjälp, och polackerna ställer upp trots att Sverige inte är förtjänt av deras hjälp med tanke på den skit din statsminister kastat på dem.

   Gilla

  • Linga

   Sist jag var ute i motionsspåret såg jag att någon eldade vid sjön i området. Jag kan garantera att det inte var någon ” äldre vit man”, utan en mörkhyad yngre med svart lockigt hår.
   Är jag rasist nu?
   Jag tror inte flyktingar går runt i skogen och tänder på, men däremot verkar 90% röka och slänger sina fimpar till höger och vänster.
   De verkar inte alltid förstå orsak och verkan, fimp i gräs blir brand när det är torrt. Verkar som man behöver iallafall 70 i IQ för att förstå, om ni förstår vad jag menar.

   Gilla

  • Tony

   Oj vad jag blir förvånad att Mia tycker så? Hon som brukar vara
   starkt kritisk till allt vad regeringen åstadkommer ??
   Eller inte åstadkommer?

   Gilla

  • Ki

   Det ”extrema torka och värme!!!” Vädret är inte så extrem om man tittar på andra delar av världen,hur brinner det inte i sån utsträcking tex i Mexico, Brasilien, Tunisien,Turkiet fast de har ännu torrare gräs ,skog och temperaturen går över 42°C?

   Gilla

   • Mia

    Det brinner ofta i USA, Australien och på många andra platser och just nu brinner det i Grekland med många döda.

    Jag vet inte hur mycket det regnar i de länder du räknar upp.
    Och i normala fall brukar det inte brinna mycket i Sverige, med undantag av branden i Västmanland för några år sedan..

    Gilla

  • Ki

   Mia det gäller mer än 80 bränder..
   Du borde läsa ” Research Institutet for European and America Studies” rapport.
   http://www.rieas.gr/index.php

   Gilla

   • Stenbock

    Ja hon rör sig minst sagt i gråzonen ! Vad betr. Grekland är det inget ovanligt,och så också just nu att investorer anlitar pyromaner,för att tutta på…Utmärkta områden som återstår efter bränderna,att exploatera !

    Gilla

 • Torleif

  Jag är säker på att det är journalister som startar bränderna.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå bränder och hur de ska bekämpas av ”äldre vita män”……..

  ”Det här slår mot regeringen” – stort missnöje efter skogsbränderna.

  Reportage i Nyheter Idag.

  https://nyheteridag.se/det-har-slar-mot-regeringen-stort-missnoje-efter-skogsbranderna/

  Gilla

 • Balder

  Kallas för ‘Fire-Jihad’ no more no less…
  Vi är mitt uppe i ett ännu lågintensivt utmattnings krig…
  Wake-up people!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: