Bedragare döms i Malmö efter bank-id-härva


BROTTSLIGHET. Två män döms i Malmö tingsrätt efter att ha lurat till sig pengar i en omfattande bank-id-härva tidigare i år. Den 22-åriga huvudmannen, Dymientow, i fallet döms till två år och sex månaders fängelse för grovt bedrägeri och en 19-åring, Lakatos , döms till ett års fängelse för grovt bedrägeri.

Det är den första domen som gäller bankkunder som har lurats att logga in med bank-id och kan därför bli vägledande.

De utsatta för bedrägerierna blev uppringda av en person som påstod sig jobba på bankens säkerhetsavdelning och lyckades övertalade dem att signera inloggningen så att deras konton därefter kunde länsas. 13 personer blev av med totalt 1,5 miljoner kronor.

Totalt stod 14 personer åtalade, två för grovt bedrägeri och de övriga för penningtvätt. Flera åtal kommer att följa.

Sveriges Radio

-Pettersson noterar att de båda herrarna verkar tillhöra den grupp av människor som blir kränkta och får skadestånd när polisen för register på dem…

Malmö Tingsrätt B 2537-18


8 responses to “Bedragare döms i Malmö efter bank-id-härva

 • Gus

  I Malmö finns inga överraskningar, numera vanligt med mord, rån och våldtäkter ….

  Gilla

 • Kapten Knurra

  Inte för att etniska polacker INTE begår brott för det gör dom verkligen. Polen har dock inte lika många zigenare kvar som andra fd kommunistländer som exempelvis Bulgarien, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Rumänien, Ryssland, Serbien mm. Pettersson har 110% rätt i detta fallet, det handlar om zigenare, polska zigenare för att vara mer specifik.

  Bor tretton stycken i Malmö från samma släkt som huvudmannen.

  Borde skickas tillbaka till Indien där de hör hemma.

  Gilla

 • Henrik Karlson

  Skräp människor som inte har något hemland, för parasiter har inget land.
  Hoppas de blåste någon med kontakter…

  Gilla

 • Urban Hjärne

  Bra att de straffas, men här ser man tydligt hur pengar värderas mer än människoliv i vårt samhälle. Huvudmännen lurade väl kanske var och en till sig en halv miljon (sedan de andra fått sina andelar), och för detta döms de till 2,5 & 1 års fängelse.

  Läste tidigare här idag om fyra somalier (i ungefär samma ålder) som gruppvåldtog ett barn under tortyrliknande förhållanden. Deras straff blev blott 4 månader!
  Av detta kan man dra slutsatsen att straffvärdet för det stackars flickebarnets sönderslagna liv värderas betydligt lägre än 500 000 kr.
  (4 månader gånger 7 = ca. 2.5 år. 500 000 / 7 = 71 428 kronor och 60 öre vilket blir hennes ungefärliga penningavärde).

  Sedan alla politiker och övrig ”elit” som lurat till sig skattepengar och förmåner i mångmiljonbelopp, men helt undgår straff för detta. (Reinfeldt, Borg, Kristersson, Damberg, Sahlin, Hägglund, Jan-Emanuel, Özz, + ett oräkneliga antal jurister, asylprofitörer m.fl.).
  Politiker tycks idag vara helt immuna på den svenska straffskalan, invandrare näst intill, medan vanliga svenskar straffas hårdast av alla. Pensionärer straffas per automatik för sitt brott att ha byggt upp den här välfärdsstaten (nu dock sammanfallande).

  Gilla

 • Lena

  Från vilka folkgrupper härstammar deras namn ?????

  Gilla

  • Canberra

   Det är zigenska namn, naturligtvis, varav ändelsen på Dymientow indikerar ett slaviskt ursprung. Eftersom bedrägeriet skedde via telefon, kunde de två prata svenska utan brytning. De var kanske inhemska zigenare, d v s tillhörande romska etniska gruppen i Sverige.

   Gilla

   • Stenbock

    Aha.. Då har de zigenare att inkassera bytet i Absurdien !
    Finns tydligen många sådana ligor,som specialiserat sig på de 87 %-en…

    Gilla

  • Stenbock

   Lena:
   Vet inte,men deras namn är väldigt svårtydda…Sedan förvånar mig att så många fortfarande,är så naiva att de går på betet !
   Hos mig har det ringt åtskilliga gånger senaste åren.
   Ni hör i bakgrunden ett sorl som påminner om en bar,eller restaurang,därpå trycker jag bort dem. Efter deras afro-engelska att döma inbillar jag mig,att det är en form av ”Nigeria-connektion”…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: