15 års fängelse för mordkomplott mot Lars Vilks


ISLAM. En 53-årig algerier med irländskt och algeriskt medborgarskap får 15 års fängelse för att ha rekryterat bland andra ”Jihad Jane” till en mordkomplott mot Lars Vilks. Domen i USA beskrivs som slutpunkt för den nästan tio år långa härvan.

Domen kunde falla sedan Ali Charaf Damache gjort upp med åklagarna i Pennsylvania, där han suttit inlåst efter att ha utlämnats från Europa, skriver Philly.com.

I uppgörelsen stryks en del mindre åtalspunkter, medan Damache lovar att inte motsätta sig utvisning från USA efter avtjänat straff. Han väntas då bli skickad till antingen Irland eller Algeriet, länder där han har medborgarskap.

TIDIGARE 2017-07-22. Misstänkt arab i Vilks-fall utlämnad till USA

ISLAM. Mannen, Ali Charaf Damache, har utlämnats till USA efter misstankar om att ha samarbetat med ”Jihad Jane”, som dömdes för planer på att mörda den svenske konstnären Lars Vilks.  Mannen har framträtt i en domstol i Philadelphia efter att ha utlämnats till USA från Spanien, rapporterar amerikanska medier.

Damache, 52, tillhörde kretsen kring amerikanskan ”Jihad Jane” och anklagas för att ha rekryterat personer för ”våldsam jihad”. Han ska både ha rekryterat och samarbetat med Colleen LaRose, ”Jihad Jane”, som dömdes 2014 till tio års fängelse i USA bland annat för planer på att mörda Lars Vilks.

Den misstänkte mannen ska tillsammans med LaRose ha rekryterat personer på nätet i syfte att genomföra terrorattacker i Europa och USA. LaRose har i domstol 2011 erkänt sig skyldig till att tillsammans med honom ha planerat att försöka döda Lars Vilks.

I augusti 2007 publicerade flera svenska tidningar teckningar av Lars Vilks där Muhammed framställdes som rondellhund. Teckningarna väckte omfattande protester och Vilks blev ett hatobjekt för militanta islamister. Han lever i dag under livvaktsskydd.

Den 52-årige mannen är den första utlänning som tas till USA för att ställas inför rätta för terrorism efter det att Donald Trump blev president.

Ali Charaf Damache, är född i Algeriet, men han har både irländskt och algeriskt medborgarskap och greps på Irland 2010, där han bott i tio års tid. Han släpptes efter att en irländsk domare avslagit begäran från USA om utlämning. Mannen greps sedan på nytt i Spanien i december 2015.

Han riskerar nu 45 års fängelse om han fälls. Den 28 augusti framträder mannen i rätten igen, under en borgensförhandling.

-Bra att vi slipper få hit honom säger Pettersson…

Om Lars Vilks på bloggen…

Om Colleen LaRose på bloggen…

Skillnad mellan hatbrott och konst enligt svensk lag

Det är svårt att tänka sig att folk vill mörda för nedanstående bilder, men det handlar om islam och det är galenskap.


4 responses to “15 års fängelse för mordkomplott mot Lars Vilks

 • Carlekström

  Straffet är för milt .

  Gilla

 • Realist

  Hoppas ALGERIET godtar sin ”duktige medborgare” för att bo i deras fängelser !!!
  Han hör absolut inte hemma i Sverige (inte Svensk medborgare) !!!

  Gilla

 • Valter

  Med den erfarenheten av svenska domar, så i Sverige 6 månaders samhällstjänst med full betalning. Pressen hade skrivit att det är i stort sett är Vilks eget fel att han är utsatt för terror. Det är Sverige idag.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: