Storbritannien motsätter sig inte dödsstraff för f.d. brittiska medborgare


ISLAM. Dödsstraff är förbjudet i Storbritannien och den brittiska regeringen är motståndare till att det används i andra länder men tydligen kan även den bäste ändra sig och göra undantag. 

De två ”britterna” Alexanda Kotey och El Shafee Elsheik

Den brittiska regeringen kommer inte att motsätta sig dödsstraff för IS-terroristerna Alexanda Kotey och El Shafee Elsheik som tillfångatogs i Syrien i januari och i samband med det blev fråntagna sina brittiska medborgarskap. De misstänks ha varit en del av en IS-cell kallad ”The Beatles”, som tros ha mördat flera IS-gisslan.

Det innebär ett avsteg från Storbritanniens princip om att aldrig samarbeta med en utredning som kan leda till att personen ifråga döms till döden i rätten. Den brittiske inrikesministern Sajid Javid anser att det finns starka skäl att göra undantag i det här fallet.

-Pettersson säger att britternas alternativ verkar vara betydligt bättre än Sveriges där vi knappt vet hur många som återvänt eller vad de sysslat med…

BBC


6 responses to “Storbritannien motsätter sig inte dödsstraff för f.d. brittiska medborgare

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: