Stäng

Storbritannien motsätter sig inte dödsstraff för f.d. brittiska medborgare

ISLAM. Dödsstraff är förbjudet i Storbritannien och den brittiska regeringen är motståndare till att det används i andra länder men tydligen kan även den bäste ändra sig och göra undantag. 

De två ”britterna” Alexanda Kotey och El Shafee Elsheik

Den brittiska regeringen kommer inte att motsätta sig dödsstraff för IS-terroristerna Alexanda Kotey och El Shafee Elsheik som tillfångatogs i Syrien i januari och i samband med det blev fråntagna sina brittiska medborgarskap. De misstänks ha varit en del av en IS-cell kallad ”The Beatles”, som tros ha mördat flera IS-gisslan.

Det innebär ett avsteg från Storbritanniens princip om att aldrig samarbeta med en utredning som kan leda till att personen ifråga döms till döden i rätten. Den brittiske inrikesministern Sajid Javid anser att det finns starka skäl att göra undantag i det här fallet.

-Pettersson säger att britternas alternativ verkar vara betydligt bättre än Sveriges där vi knappt vet hur många som återvänt eller vad de sysslat med…

BBC

6 reaktioner på “Storbritannien motsätter sig inte dödsstraff för f.d. brittiska medborgare

  1. Varför skulle Storbritannien göra det, vad har IS-terrorister och mördare gjort för att slippa dödsstraff ?
    Är bara den patetiska och intetsägande organisationen Amnesty och övriga mångkulturälskande grupper som gnäller, det är inget att bry sig om.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: