Nej till moskébygge vid folkomröstning i Bayern

ISLAM.  I Kaufbeuren, öster om München i södra Tyskland har de 45.000 invånarna haft folkomröstning om kommunen ska upplåta mark till ett moskébygge. 60 procent röstade emot. 

Däremot är det inget som hindrar att muslimerna köper eller arrenderar privat mark för bygget.

Länk

-Pettersson tycker det är bra att invånarna får säga sitt…

18 thoughts on “Nej till moskébygge vid folkomröstning i Bayern

 1. Annars kan man ju göra som i Valencia där grävde man ned en gris på tomten. Sen blev det ingen moské där.

 2. Går bra att bygga moskén i Sverige istället, här blir det absolut inga folkomröstningar om heliga mångkulturella byggen !!!!!

 3. Bygga moskéer!

  Nu snart propsar mitt blodtryck på att vår kära Pettersson tänker på oss gamlingar och ransonerar på referat om moskebyggen.
  (men jag njuter av att läsa allt i den här fina bloggen, så förstå mig rätt)

  Moskebygge är en klart höjande faktor för blodtrycket.

 4. När förbundskansler Angela Merkel bad Saudi ta emot flyktingar från Syrien så fick hon nobben … men Saudi svarade med att i stället erbjuda sig att bekosta byggandet av 200 moskéer Tyskland.

  https://pbs.twimg.com/media/COkMqj9WwAAMXsK.jpg

  Saudi Arabia offers Germany 200 mosques – one for every 100 refugees who arrived last weekend. (Published 10 September 2015)

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/saudi-arabia-offers-germany-200-mosques-one-for-every-100-refugees-who-arrived-last-weekend-10495082.html

 5. Folkomröstningar är av godo så länge som vi inte är i minoritet. Sedan önskar jag personval istället för partival.

 6. Bara 60 %…..betyder det att det redan är 40 % muslimer i det samhället ?
  Förnuftiga medborgare kan ju aldrig uppmuntra sin egen utplåning ?

   • idyllisk Sigmaringen sprider frustrationen på två sidor. Flyktingar klagar över långsamma asylförfaranden och invånarna om en förlorad känsla av säkerhet i staden

   • https://www.youtube.com/watch?v=77_RMFtQ-ks

    idyllisk Sigmaringen sprider frustrationen på två sidor. Flyktingar klagar över långsamma asylförfaranden och invånarna om en förlorad känsla av säkerhet i staden.
    Man prata om en signifikant antal brott. Brott begagna av Kanaker ”Marockaner”

   • Kurt :
    Det jag minns med diskussioner i Tyskland med olika tyskar var att PK-tyskar tyckte väldigt illa om tyskar från Bayern.
    De som tyckte illa om var gärna boende i Singapore och andra platser utanför Tyskland.

  • Lena..
   Den bayerska befolkningen se sig inte riktig som Tyska de kalla Tyskar utanför Bayern för Preussen, ”och är en Bayer arg så tala han om ”Die Sau-Preussen” Sau=Sugga. I och med att jag kommer från Rheinland och ha Svensk pass så kalla mina vänner i Bayern och Österrike inkl. Schweiz mig för den ”Schwedischen Preussen”
   😉

 7. Om man läser FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheter och den europeiska efterföljaren som är inskriven i EU:s fördrag och därmed bindande för medlemsländerna framgår det att religionsfrihet råder. Det framgår också att ateism räknas som religionstillhörighet och att det råder också frihet att slippa bli utsatt för oönskad religiös påverkan.

  Med andra ord är det varken tillåtet med utpräglade religiösa byggnader eller böneutrop i de delar av världen som ratificerat minst ett av fördragen. Det skulle gå bra för muhammedanerna att bygga en moské som en domuslada utan minaret eller en traditionell långt uti skogen men det vill de ej då hela syftet är att förkunna deras närvaro.

  • Nästa rundan bli (ifall de få köpa privat mark) kampen om bygglov. Jag hoppas Borgmästaren ha ryggrad och låter också detta avgöras med en folkomröstning.

Kommentera