Stäng

Tysklands dysfunktionella deporteringssystem

av Soeren Kern • 22 juli, 2018

  • Aidoudis asylansökan blev avslagen år 2007 efter att anklagelser framkommit om att han genomgått militär träning vid ett al Qaedaläger i Afghanistan mellan 1999 och 2000. Under sin utbildning ska han ha arbetat som livvakt åt Usama bin Laden.

  • Regeringen i Nordrhein-Westfalen bekräftade att Aidoudi under flera år mottagit 1 168 euro (ca 12 000 kronor) varje månad i socialbidrag.
  • ”Salafister som Sami A. har inget i Tyskland att göra och bör deporteras. Tyskland bör inte vara någon tillflyktsort för pensionerade jihadister.” – Alexander Dobrindt, medlem i tyska Bundestag.

En domstol i Gelsenkirchen har beslutat att deporteringen av en självuttalad islamist – som misstänks ha arbetat som livvakt åt den före detta al Qaedaledaren Usama bin Laden – var ”grovt olaga” och beordrat honom att återvända till Tyskland.

Fallet har belyst Tysklands deporteringssystems dysfunktionella natur, såväl som Tysklands politiserade lagsystem, vilket på grund av de mänskliga rättigheterna gör det nästan omöjligt att utvisa illegala migranter, inklusive de som utgör ett säkerhetshot.

Läs vidare

3 reaktioner på “Tysklands dysfunktionella deporteringssystem

Kommentera

%d bloggare gillar detta: