Stäng

Polackerna kommer med brandsoldater, bilar och utrustning

CIVILFÖRSVAR. 139 brandmän och 44 brandbilar från Polen anlände i dag till Trelleborgs hamn för vidare färd mot skogsbranden i Bräcke i Jämtland. De körde sedan genom Skåne innan de tog E4:an norrut.

Vid en pressträff tidigare i dag uttryckte Anders Ahlström, räddningsledare vid räddningstjänsten i Jämtland, optimism kring släckningsarbetet. – Just nu, med rådande väderläge, är det försiktigt positivt och vi får effekt på våra insatser, sa Ahlström.

140 polska brandmän och 44 bilar ska hjälpa till med brandbekämpning i de svenska skogarna. Under lördagen tar de sig genom Sverige till Bräcke i Jämtland. Polackerna har med sig utrustning så de är i princip självförsörjande med mat och boende.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, förstärker nu brandbekämpningen igen. Denna gång från Polen. På lördagsmorgonen anlände de till Trelleborgs hamn och brandbilarna kör nu som en kolonn genom Sverige.

Tidigare har hjälp kommit från Danmark, Tyskland, Frankrike, Italien, Litauen och Norge. I dag tackade MSB ja till ett erbjudande om 46 brandmän med tillhörande utrustning från Tyskland och 60 brandmän, specialutbildade för svår terräng, från Frankrike.

Tänk på att det land som tar emot hjälp från EU finansierar hjälpen.

-Pettersson tackar för hjälpen men i ett land med så mycket skog som Sverige borde vi ha egen utrustning…

Intressant att den polska regeringen hjälper ettland och en regering som kallat dem för rasistisk, främlingsfientlig och islamofobisk.

Jag har tidigare berättat om en polack jag har kontakt med och att han småler när han säger att Polen har tagit emot en miljon invandrare från Ukraina som arbetar hårt men Sverige har tagit emot en miljon muslimer som inte arbetar…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

34 reaktioner på “Polackerna kommer med brandsoldater, bilar och utrustning

 1. Ett av de områden som av någon anledning,sällan eller aldrig nämnes i Absurdsk PK-press,är lovord för våra brand-och ambulansmän/kvinnor. Efter mina år utomlands upptäckt jag att deras anseende var märkligt lågt, i förhållande till de länder jag lärt känna.I vissa råder rena helgonglorian över dessa som i t.ex. USA,Tyskland och Frankrike….
  Dessa våra modiga själar som offrar t.o.m. sin livslängd,för oss vanliga dödliga vore värda annat.Visste ni exempelvis att en brandsoldat på grund av sina arbetsskiften lever c:a 4-5 år kortare än genomsnittet ?
  Vidare att många av dem efter pension,lider av olika sjukdomar i leder,och ryggrad ?

 2. Elsa:
  Och i Afrika hänger de som dyrkar Voo-Doo upp nackade höns i träden,för att blidka Gudarna, I Absurdistan sänder de styrande politikerna iväg Annie Lööf,för liknande ceremonier mot skogsbränder.

 3. Sverige satsar våra skattepengar i Palestina, Nord Korea och bygger skolor och sjukhus i Eritrea.

 4. För inte allt för länge sen, var våran Riks-Pajas nere hos våra polska vänner för att läxa upp dom, då de inte resonerade på samma vis som det svenska såsse-partiet. Här kan vi nu alla se vad som är en framgång respektive fullständig, idiotisk katastrof. Nu måste du väl ändå ha vett om att SKÄMMAS , Stefan !!!!!!!

 5. Jag hoppas verkligen att Sverige betalar för hjälpen, men när den tiden kommer brukar sossarna strula.

 6. Apropå Polens hjälpinsats i Sverige……

  ”Våra hjärtan är med det svenska folket, inte med den svenska eliten”

  ”De omfattande skogsbränderna har kommit att bli en het fråga i den pågående valrörelsen. I sociala medier framförs kritik mot Sveriges beredskap. Det kan gälla helikoptrar eller om Sverige borde köpa in egna flygplan som kan vattenbomba.

  Men något som kommit att bli en symbol för hjälpen utifrån är karavanen med de polska brandbilarna som är på väg till svenska skogsbränder.

  Flera svenska medier menar att det är tack vare EU som hjälpen kommer, men den polske politikern Dominik Tarczyński från regeringspartiet Lag och Rättvisa skrattar åt det påståendet.

  — Det är ett skämt. Det har ingenting att göra med Europeiska Unionen. Det är våra polska hjärtan, vi vill hjälpa. Alla vet det, säger han till Nyheter Idag.

  Ni skulle hjälpa Sverige även om inte EU fanns?

  — Ja, det skulle vi. Det handlar inte om Europeiska Unionen, det handlar inte om strukturer, olika avtal eller olika dokument. Det handlar om mänsklighet, om någon behöver hjälp är vi beredda att hjälpa.”

  https://nyheteridag.se/vara-hjartan-ar-med-det-svenska-folket-inte-med-den-svenska-eliten/

 7. Tack Polen och alla andra som ställer upp och hjälper Sverige som enligt uppgift är ett av världens rikaste länder !

 8. Tur att det finns flitiga polacker, de är de enda som arbetar i Stockholm också. 0 afro”svenskar” vill göra annat än fotboll, gymma och fika. Likaså t.o.m. i fängelset, bara vita har arbetsplikt i praktiken, på Asptunaanstalten.

 9. Polacker är Europas vänligaste folk och de mest hjälpsamma på alla sätt och vis.

  När jag bodde nere i södra delen av Polen, i staden Sanok, så såg jag ofta exempel på denna sortens kravlösa tjänster.

  Polen är Europas absolut vackraste land, med så många helt olika slags naturer som det bara går att bli.

  Höga berg nere i Podkarpacie, Subcarpathia, och långa vackra sandstränder i norr.

  En enastående kultur som de verkligen är stolta över och polackerna är i nästan det mesta, väldigt olikt Sverige och oss – svenskarna.

  De upplevde Hitlers blietzkrieg, och när nazisterna ockuperade Polen 1939 till 1945.Efter WWII så kom ärkeskurken Stalin med idén att de flesta länder i Europa skulle finnas i en union – Warszawapakten.

  Ytterligare ett mycket tungt ok för polackerna att bära. Men de genomled många svåra år av stalinistisk diktatur, fram till en bit in på 1980-talet då en fackföreningsledare skissade på hur man skulle bli av med Sovjetunionen.

  Resten är historia. Kan man stå ut sex år under Nazityskland och sen ytterligare många år i en sovjetisk diktatur, ja ett sådant folk vet vad det innebär att leva!

 10. Polen är ett så stolt folk och en så stolt nation att dom hjälper den Svenska Islamistiska Regimen utan att tänka på det hat mot demokratin som ISIS och dess undersåtar står för .

 11. Är ”Me Too” på plats vid bränderna och kritiserar de manliga hjältarna?

  Eller är de med och visar sin enorma styrka?
  Men de väntar kanske 9 år med att komma med kritiken.

 12. Polen har brandbilar och vi har migranter. Tack för att ni kommer och hjälper oss! Får frågor allt oftare av vänner från Europa vad som egentligen händer i Sverige….?

 13. Man blir rörd över denna hjälpsamhet. 44 bilar som kör disciplinerat som en forna tiders svensk militärkolonn. Det betydligt fattigare(?) Polen hjälper Sverige. Hur är det möjligt att Polen kan avvara alladessa bilar när vi inte kan det? Kan det bero på att Polen satsar på sitt eget land och inte immigration? ”Poland first”. Inte sänder en fd minister till FN med målet ”feminism” med en sparbössa på 1 miljard för ett ”plojprojekt”. Vi har mycket att lära av Polen. Kalla hem den där FN ministern och hennes miljard, klä henne i brandmanskläder och ut till bränderna. Då gör hon för en gångs nytta.(naturligtvis till en allt för hög timlön)
  Noterade ni att alla dessa MAN brandbilar var dieseldrivna? Usch och fy, skall vi leda om dem så att de inte kommer så nära Söder i Stockholm?

  1. Notera att pajasen Löfvén i juni förra året hotade Polen med indragna EU-pengar om inte den polska regeringen införde invandringspolitik av svensk modell.

  2. Dessa 44 bilar är bara 1/3-del av en styrka dedikerad till just den här typen av insatser. Det handlar med andra ord inte om att man skramlat ihop bilar från vanliga brandstationer. Tydligen en av de största och bättre utrustade styrkorna i Europa för att arbeta i svår terräng.

 14. Min Kusin ringde till mig han är Yrkesmilitär i Tyskland, vi pratade om branden och han undrade varför vi inte sätta in militären/militär helikopter i stor skala.
  Jag svarade honom om att de är på semester….Han svarade att han hade hört något sådant på Tysk radio men trodde att han hade hört fel.

 15. Hur vore det att be Ryssland komma hit och släcka bränderna, med något av det landets enorma plan? Nä, det ginge ju inte för sig förstås. Bättre låta landet brinna opp…

 16. Korthuset som 7 Klövern byggt under 40 år håller nu på att rasa samman fullständigt. Det bör inte vara många Pursvenskar som kan ge dessa landsförrädare sin röst i september. Men jag har inte stora förhoppningar på att tillräckligt många har vaknat ur sin törnrosasömn.

  1. Jag undra vad skyddsombudet säger när det skulle bli krig, kommer han att stoppa stridigheterna då de är farliga för liv och lem? Och inte att tala om vila mellan arbetspassen. Jag ha levt 41 år i Sverige
   och trodde att jag ha set det mesta av stolligheter här. Men nu börja de bli farliga på alla tänkbara sett för befolkningen.

   1. Jo, Kurt, om det skulle bli krig i Sverige (om Ryssland anfaller) då får det bli efter semestrarna. Under semesterperioden får man inte bli inkallad.

  2. Det är bara frivillig-brandmän som skickats.
   Polen har semester i Augusti, men ställer upp ändå om det behövs

 17. Stort TACK till Polen och de brandmän som nu kommer och hjälper till med skogsbränderna. Naturligtvis tacksamhet till alla övriga länders bidrag till hjälp också.

  Fast varför har vi inte själva bättre beredskap genom våra myndigheters omsorg? Det är ju den återkommande frågan i dagens Sverige.

  Ledarsidorna sammanfattar ansvarsfrågan, angående beredskapen i det brinnande Sverige…….

  ”Alla visste om bristerna i
  civilförsvaret – det blev en mardröm för civilsamhällets säkerhet.”

  ”Utöver dagens regering, Löfven, har tre av fyra av Alliansens partiledare en bakgrund som ministrar under den aktuella perioden som resulterat i dagens situation och därmed i allra högsta grad medverkande och medansvariga för alla de beslut som fattats. Och inte fattats.

  Av dagens åtta (nio om vi räknar bägge språkrören) partiledare klarar sig endast Ebba Busch Thor, KD, Jimmie Åkesson, SD, samt Jonas Sjöstedt, V, sig undan ett eventuellt ansvarsutkrävande i framtiden. Ingen av dessa har haft en ministerpost under den tid beslut fattades och ickebeslut togs.

  Övriga partiledare har varit eller är ministrar under aktuell period.

  Regeringen är solidariskt ansvarig för de beslut som för var tid fattas enligt Regeringsformen. Regeringsformen är vår grundlag.”

  https://ledarsidorna.se/2018/07/alla-visste-om-bristerna-i-civilforsvaret-det-blev-en-mardrom-for-civilsamhallets-sakerhet/

  1. Jag håller med, tack Polen! Men vi skulle inte behöva deras hjälp alls…

  1. De sista delarna av Folkhemmet brinner opp p g a alla fisförnäma feminister. Undrar om polackerna har rätt värdegrund för resten?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: