Genusforskning i stället för försvar och brandskydd


CIVILFÖRSVAR. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, där socialdemokraten Dan Eliasson är chef, satsar 10 miljoner kronor på genusforskning. Myndigheten vill undersöka hur maktrelationer påverkar ledning och samverkan i samband med kriser.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) vill undersöka hur de myndigheter och organisationer som arbetar med samverkan och ledning under en samhällskris påverkas av ”genusgrundade normer och maktrelationer”.

Som en del i arbetet har MSB finansierat ett forskningsprojekt med 10 miljoner kronor.

Projektet har som syfte att synliggöra hur samverkan och ledning påverkas av normer och maktrelationer kopplade till genus – något som MSB anser är viktigt eftersom det enligt myndigheten är ett problem att maktrelationer kan skapa olika ”tolkningar om vem som ska agera och vem som bär ansvar” vid en samhällskris.

Förhoppningen är därmed att forskningsprojektet kommer att utveckla MSB:s samverkan och ledning så att den i framtiden bättre tar hänsyn till människors olika villkor.

Forskningsprojektet är tvärvetenskapligt och kommer att pågå under en femårsperiod vid Lunds och Göteborgs universitet.

Dagens Juridik

-Pettersson säger att det blir värre och värre, armbanden mot våldtäkter var som en stilla bris mot detta.  ”synliggöra hur samverkan och ledning påverkas av normer och maktrelationer kopplade till genus”

Vad har könsroller med detta att göra? Chefen, ska leda och fördela arbetet, om denne chef är kvinna, man eller något annat hör inte hit. Lägg ned tramset med feminism och genus. Styr landet i stället…

Hur går genustramset ihop med myndighetens uppdrag, att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser?

Dan Eliasson har varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan samt rikspolischef. Den 5 mars 2018 tillträdde han som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, men han har en månadslön på 160.000 kronor för att vara socildemokrta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


38 responses to “Genusforskning i stället för försvar och brandskydd

 • Robert N.

  Man kan undra varför det ser ut som det gör med skogsbränderna i skog och mark.
  Vår feministiska regering med MP i spetsen lägger tydligen inget genusperspektiv på släckningsarbetet.
  Vilket media man än lyssnar eller tittar på så är majoriteten av reportrar och programledare yngre till medelålders kvinnor.
  Men så gott som alla intervjuobjekt och släckningsarbetare är män som får göra skitgörat i hettan.

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Vet ni vad de e för likheter mellan Dan Eliasson månadslön 160.000 kr och Abdi Abbes som mjölkar ut en 30-40.000 i månaden Jo dom gör ingenting för pengarna

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Vet ni vad de e för likheter mellan Dan Eliasson månadslön 160.000 kr och Abdi Abbes som mjölkar ut en 30-40.000 i månaden Jo dom gör ingenting för pengarna

  Gilla

 • ruben

  Det blir lite symboliskt. Hela Sverige är snart ett enda stort brandsläckningsprojekt på flera olika plan. Vad sysslar riksdagspartierna med? Man låter skogen brinna fritt i stället för att ta hjälp av ryska brandsläckningsplanen. Kommer biståndspolitiken vända all sin hjälp mot svenska bönder och skogsägare nu? Eller skall regeringen fortsätta ignorera svenska medborgare i nöd?

  Gilla

 • Kattsand

  Det påminner mig om den ”feministiska snöröjningen” i Stockholm i vintras, har det blivit en förebild för brandbekämpningen nu?

  Gilla

 • Joy

  Jag tycker att samhällskontraktet är brutet dessutom. Staten har inte något större intresse av att skydda vår egendom, men har rätt att beskatta den. Så det är en bedrövlig fars och parodi på en ansvarsfull stat vi ser, där prioriteringarna ligger någon helt annan stans, där taffliga beslut tas. Det botas väl knappast med genus, även om genus kan innefatta att män med hierkiska och patriarkala ambitioner får makten. Men det handlar väl snarare om beslutsprocesser och beslutsordning, än kön isåfall.

  Det är bara ännu en spik i kistan på vårt samhälle i upplösning.

  Gilla

 • Kent

  Dan Eliasson vilar inte på hanen när det gäller att förstöra en myndighet och skattepengar.
  Dan Eliasson är inte den stora gåtan utan det är de personer som tillsätter honom när han har bevisat flerfaldigt att han är en vandrande katastrof av inkompetens.
  Eller är det så att han är bara ett lydigt verktyg för mer mörka krafter bakom honom av identitet och genuspolitik som strävar efter en ny variant av det totalitära kommuniststaten.

  Gilla

 • Bosse S

  Det känns som om det är mp som till hundra procent styr och ställer.

  Gilla

 • Stenbock

  Kanske borde undersökningen i första hand inrikta sig på,hur de nu får sina importerade brandstiftare ut från landet,så snart som möjligt.
  Vad vi här hos bl.a. Pettersson framfört i flera år har nu fått vissa att vakna.
  Hur dessa importerade sabotörer bränner ner,och vandaliserar allt som kommer i deras väg !!
  Aldrig i vårt lands historia har det uppstått sååå många självantändningar av allt brännbart.
  Vill därmed inte påstå att a l l a skogsbränderna har uppstått genom berikarna.Men delar av dem kan med säkerhet knytas till dessa,och då framförallt i M-Sverige. (läs gnällbältet och dess grannlän)
  Senaste dagarna har t.o.m. viss PK-press tillåtits få publicera detta.Senast idag om en serie skogsbränder i Arbogatrakten !

  Gilla

 • Joy

  Ja, det är bra att de kollar maktrelationerna och organiseringen, för här har något gått snett.

  Gilla

 • Grune

  Det finns idag fem gånger så många från andra länder än från Sverige som bekämpar dessa bränder. Då har jag räknat bort de frivilliga. De frivilliga som offrar sina liv för detta elände är minst tre gånger så många som de statliga.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Skattepengar går tydligen att slösa med. Oavsett kön på beslutsfattare, inom våra myndigheter.

  Det har jag undersökt och kollat upp utan kostnad.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det är ju tyvärr så här svenskarna vill ha det!

  Jag blev innebränd för att ingen av brandhenen orkade dra ut mig från elden; men det gjorde inget!

  Mina sista ögonblick i det här livet var så fantastiskt vackra när jag stod i fönstret till min brinnande lägenhet och såg den fina regnbågsfärgade brandbilen rulla in på gatan samtidigt som det började brinna i mina kläder, körd av en traktorflata som visserligen inte hade klarat av att ta körkort, så hen hade kört ihjäl ett par cyklister på vägen hit, men vad gjorde väl det när hon hade rätt kön, rätt sexuell läggning och framför allt dom rätta åsikterna!

  Med brandbilen fanns hottentotter i alla kulörer och både bögar och flator, samt ett gäng som inte identifierade sig med något kön alls! Jag var tårögd av lycka! Sen att ingen kunde få igång stegen och rädda mig, det gjorde som sagt ingenting när jag fick en så fin mångkulturell upplevelse!

  Den enda smolken i glädjebägaren var att efter branden kom det endast vita män och letade upp dom förkolnade resterna av mig och begravde dom, eftersom den fina mångfaldsparaden inte befattade sig med sådant!

  Gilla

 • HB

  Tänk om det skulle bli som i Rwanda i Sverige? Enda skillnaden kunde vara en massa ihjälhuggna Sossar…..

  Gilla

 • Nicklas

  Dagens Sverige tar clowneriet till ofattbara rekord. Måtte Sans och vett segra i kommande val.

  Gilla

 • Saltandpepper

  ”…syfte att synliggöra…. samverkan … ledning … normer och maktrelationer…. genus – viktigt … ett problem… skapa… tar hänsyn….”

  ”tolkningar …vem …. agera och vem … ansvar”…. samhällskris….

  Vilket virrvarr av svårtydliga icke begrepp som plockats ihop i en ogräsbukett för att göra mer skada än nytta. Har inte fattat ett ord av dessa vindfraser som skulle rättfärdiga projektet.
  Att läsa det obegripliga är lika med att gå nedför en trång spiraltrappa av ord som leder rakt ner i en annan språkvärld. Ni kan ha mer tur än jag haft, då svenska är ert modersmål. Stämmer det ?

  Gilla

  • Joy

   Ja, som varande akademiker och van vid att tolka den kontext som skapat ord och begrepp, så har jag kläm på vad det ovanstående betyder. Och jag kan hålla med i sak, för något har gått väldigt snett, det märks verkligen nu.

   Gilla

  • eva

   När jag var statligt anställd för ca 30-40 år sedan cirkulerade på myndigheten ett papper med ord som var användbara i byråkratiska sammanhang. Dvs. en lista på ord som kunde bytas ut hur som helst men gjorde sig bra i en skrivelse eller ett PM. Genus fanns inte då men annars är det samma ord som i inlägget ovan. Men det fanns fler, listan var längre.

   Gilla

 • Argus

  Det är få ämbetsmän som jag föraktar lika mycket som Eliasson men denna gång är han oskyldig. Beslutet togs nio månader innan han blev chef för MSB. Uppenbarligen finns det fler idioter inom statsförvaltningen.

  Gilla

  • Grune

   YTTERST ANSVARIG för allt i Sverige är svetsare Löven.
   Tyvärr är det så att han saknar hjärna så det är väl någon pundare från Sergels torg som får ta över och handla.

   Gilla

   • Argus

    Nja, det var regeringen Reinfeldt som utnämnde honom till chef för Migrationsverket. När han hade förstört Migrationsverket så utnämnde samma regering honom till chef för Försäkringskassan. När även Försäkringskassan var körd i botten utnämnde regeringen Löfven honom till rikspolischef och när inte det längre fungerade till chef för MSB som tydligen redan var på fallrepet.

    Ingen regering är ensam ansvarig för detta utan både regeringarna Bildt, Persson, Reinfeldt och Löfven har haft sina fingrar i syltburken Eliasson. Detta visar med all oönskad tydlighet att The Deep State som Trump slåss emot även finns i Sverige där personer med partibok ständigt byter mössa mellan parti och statsförvaltning. Det nya samhällskontraktet är tydligen att ingen politruk ska stå utan försörjning. Allt annat tycks de skita högtidligen i.

    Gilla

 • Danne

  Det måste bli ett slut på det här.
  Överallt finns samma virrpannor med mer eller mindre stora hjärnspöken.

  När det finns så stora problem som i vårt, så borde man förbjudas syssla med projekt som baseras på vissas tro på nån maktteori. Detta har pågått länge och accelerar för varje år.

  Samtidigt som mam förstör den struktur som existerat i det bästa av världens länder, så skapar man en enorm invandring. Det största problemet med den är att man importerar människor som tillhör den andra änden av spektrat mot den genusteori unga kvinnor förespråkar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Eliasson ?
  Något måste ha gått totalt fel en gång i tiden.

  Gilla

  • Grune

   Om inte Sverige satsat 100% av statskassan på invandringen så hade dessa bränder varit släckta för över en månad sedan.

   Gilla

 • Ahmed Efendi

  Sveriges ledning består samling töntar,svetsarn helt okompetent att svetsa ännu mindre leda landet,utrikes minister som hjälper terrorister, försvarsminister som inte gjorde lumpen,Bolibompa flickan,lille molgan osv,sedan har vi dan eliasson som har hoppat mellan statliga verk och myndighet som han har totalt förstört,att han inte drar till Bangkok där han hör hemma.Valet är ödesval för Sverige och svenskarna. Sista chansen.Ahmed

  Gilla

 • Hanna

  Allvarligt att högsta ledningen inte verkar inse att kris är ett mycket akut, förhoppningsvis kortare tillstånd, när man är 100% fokuserad på att rädda människoliv och egendom. Befolkningen måste kunna lita på att det finns en plan för detta skydd. Det handlar i n t e om påverkansarbete. Genus och normkritik är helt överflödigt i ett akut krisläge!

  Gilla

 • gamgubben

  Såg två linslusar på TV igår, båda pratar men inget blir gjort. Märkligt båda är sossar, är det arvet efter Palme? Mona, Margot. Stefan och Dan pratar bra, men tänker som barn.

  Gilla

 • tikamax

  Jag tappade precis efter läst inlägget min talförmåga….Skriva kan jag MEN hur jävla TOKIGT kan det bli i SVERIGE? Jag trodde vi nått bottens botten och litet under det t.o.n. Men IKKE….

  Gilla

 • centurion

  Jobb / Parti-karriär : ”Ur askan, i elden”! Allt denna råtta tar i blir till krääk.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: