Stäng

Täcker över skiten

I Jakarta, huvudstad i världens folkrikaste muslimska land skall avhållas en ”idrottshändelse, Asian Games” som startar 18/8.

Då Indonesiens president Joko  Widodo and Jakarta guvernör i februari var och inspekterade området där deltagarna skall inkvarteras reagerade de på stanken och från en mindre å som går igenom området.

Man bestämde att man skulle hitta ett sätt att göra det mindre illaluktande. Man har provat olika tekniker, men med ringa framgång. Man har därför börjat att täcka ån med svarta nät, vilka skall förhindra att de internationella deltagarna ser skiten, man har också en förhoppning om att stanken skall minska något.

Nätet under montering

Supriyono, en tjänsteman vid Jakarta Water Resources Agency, sa att de täcker ån, när den passerade den nybyggda idrottsbyn i Kemayoran, Central Jakarta.

”Vi täckte det, så att det mörka förorenade vattnet kommer att döljas från de internationella idrottarnas syn”, sade han, och tillade att nätet också förväntades minska den obehagliga lukten som kommer från ån.

JakartaPost

Tidigare om världens skitigaste flod, som återfinns på Java: HÄR

 

 

5 reaktioner på “Täcker över skiten

  1. Som sagt var, den svenska kulturen består i att vara full och sjunga små grodorna på midsommarafton enligt vissa politiker. Jag skulle påstå att svensk ordning förr aldrig skulle tillåta den typen av föroreningar, men misstänker att svenskt ordningstänk dagligen förlorar inflytande i landet så det kan nog uppstå i Sverige snart.

      1. LortSverige finns redan, lyfter man bara
        blicken från mobilen så ser man det !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: