Stäng

Petterson förklarar regeringens krishantering

VALET 2018. Det rasar mängder av bränder i Sverige, några riktigt stora som är utom kontroll. Statsminister Stefan Löfven (S) har besökt Ljusdal, där en av de värsta bränderna härjar, för att informera sig om läget.

 

Efter denna information tänker statsministern ta i med hårdhandskarna:

 • På tisdag den 24 juli hålls ett möte om situationen med försvarsutskottet! Alltså om redan om fem dagar!
 • Stefan Löfven (S) vill heller inte föregripa den utredning som redan pågår och är ute på remiss!
 • I Ryssland finns brandsläckningsplan som har kapacitet att ta 40-60 kubik mot de italienska som klarar sex kubik. Det är inte aktuellt att fråga ryssarna säger Löfven, vi får avvakta och se resultaten från nuvarande åtgärder.
 • För övrigt säger Löfven är det Dan Eliasson (S), chef för MSB, som har rätt att kalla in hjälp från Ryssland.
 • Det är samme Dan Eliasson som säger att han inte har rätt att kalla in semesterlediga svenska helikopterpiloter som tillhör försvaret.
 • Justitieminister Morgan Johansson (S) säger dock att det är inga problem att kalla in piloterna men det är Eliassons sak.
 • Morgan Johansson (S) säger också att beredskapen är god. Brandmännens riksförbund säger något annat, ett exempel är att många av landets brandstationer saknar tankbilar och därmed möjligheter att transportera vatten.
 • Den 17 juli lät försvaret meddela att Försvarets helikoptrar inte kunde bemannas för att besättningarna hade semester och att brandsläckning enligt riksdagsbeslut inte var Försvarets uppgift.
 • Nu meddelar försvaret att helikopterbesättningarna är beredda att efter ett regeringsbeslut avbryta sina semestrar för att bistå i släckningsarbetet. Beslutet är alltså regeringens.
 • Ett brandsläckningsplan kostar 40 miljoner. Det är för dyrt så regeringen beslutade att subventionera el-cyklar med 1000 miljoner i stället.

-Pettersson slutar där, och säger att jag är inte expert på civilförsvar men tycker ni att ni kan lita på regeringen och det de åstadkommit sedan den stora skogsbranden i Västmanland 2014 så rösta på Stefan Löfven och S i höst…

…och alliansen är inte ett dugg bättre, de har en massa åsikter men gjorde inget under åtta år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

26 reaktioner på “Petterson förklarar regeringens krishantering

 1. Nu förväntar jag mig att Löfvén går ut och säger
  – Så här ska vi inte ha det. Inga skogar ska brinna i Sverige

  Och efter det händer absolut ingenting. Det är ju så han hanterar alla problem. Tomma tunnor skramlar mest.

 2. Enligt Brandmännens riksförbund har brandförsvaret skurits ned kontinuerligt de senaste 15 åren. Även efter branden i Västmanland 2014 har nedrustningen fortsatt. Så när bränderna satte igång nu senast var man sämre rustade än 2014. Om det nu är så, kan man nog tala om bristande omdöme hos ansvariga myndigheter, som genast bör granskas. Vore det inte naturligt om Sverige och grannländerna samarbetade med brandsläckningsplan plus besättning. En flygstyrka, som kontinuerligt övade när det inte är bränder t.ex och är tillgängliga från dag 1 när det behövs. De kan säkert göra stor nytta vid mindre släckningar också.

 3. Försvaret har god beredskap…. När NMR delade ut flygblad utanför Trosa(tror jag det var) så åkte Försvarsministern dit direkt.
  Vilket sjukt land vi bor i…. 🙂

 4. ”Sådärja. Då har vi fått ytterligare en kris på halsen i vårat land. En kris man kan kalla både väntad och helt oförutsedd. Beroende på vem man frågar. Värmebölja utan dess like i modern tid och en lika oskådad torka med missväxt och skogsbränder som följd.
  Detta är mycket allvarliga skeenden. En slags naturkatastrof. Hur allvarligt detta kommer att drabba oss är långt ifrån klarlagt…(och en till tanke: vad om detta bara är första rejäla missväxt året i en längre följd…..)”
  https://asiktsministernsedikter.wordpress.com/2018/07/17/varsta-oaret-i-mannaminne/

  1. Emil:
   Om du inte redan jobbar inom PR,eller Loobyist-branschen har du med säkerhet,en stor framtid framför dig där….
   Mycket skickligt inlägg !!

  2. Tack för länken Emil. Åsiktsministern träffar rätt. Den sinnessjuka politiken har ingen beredskap och lämnar inget utrymme för ”missväxt” varken inom jordbruket eller finanserna.

 5. Tur man inte har TV för hade jag fått se Lille Morgan stå där och snacka en massa goja hade jag slagit sönder bildskärnen. Jag är så hjärtligt trött på den där lille clownen som 99 gånger av 100 skyller allt på den regering som avgick för snart FYRA år sedan. Inte dagar, veckor eller månader alltså utan ÅR. Du har haft lång tid på sig att lösa de problem du försöker att prata bort din lille pajas.

 6. Bra att Pettersson slutade uppräkningen där han gjorde. Jag hade svårt att hänga med i turerna reda efter ett par meningar.

  1. Ja,och den bilden lär väl alla förstå…
   ”Vår beredskap är god”,sade Per-Albin redan 1939,och det gäller tydligen ännu idag !
   Vill inte göra politik av denna katastrof men skulle vara intressant,att höra de människor som nu tvingas lämna hus och hem,för lågorna.

 7. Franska vänner som hade sett nyhetssändning i kväll på fransk TV från Sverige , undrade varför det rika landet Sverige inte hade egna brandsläckningsplan?
  När jag återigen förklarade vart våra skattepengar går , så skrattade vi tillsammans.

  1. Löfven tyckte inte vi behövde egna plan, ”för nästa år kanske det inte brinner och då står planen bara där”. Tanken att kunna låna ut planen till någon annan i nöd, föresvävade inte den självgode Löfven.

 8. Först Sveriges högsta polischef…sen chef ( nuvarande) för Sveriges myndighet för samhällsskydd och beredskap, MSB.

  Tycker ni att han gjort och gör ett bra jobb !? 🤣🤣🤣

  Vem ordnade jobben till honom, tror ni !?

  Bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat.
  // Albert Einstein

  Vill ni ha mer av denna ”varan” i 4- år till ?

  VAL 2018…. för FÖRSTÅND!

 9. Annat var det under den gigantiska invasionen av vårt land 2015 då Löfvenjuntans inbjudna id lösa män i vapenför ålder från världens värsta våldskulturer hade bjudits hit på all in clusive, då jäklar blev det fart på socialist juntaledare Löfven ,han beordrade militären att skicka hundratals militärer till migverket för att hjälpa till med put-stämplandet så att de id lösa männen från kvinnofientlig och barbari kultur snabbt skulle få tillgång till alla faciliteter i Sverige,och bara Gud vet hur många isis krigare som fanns bland dessa sk asylsökare.

 10. Byråkratin verkar vara utom kontroll i Sverige medans skogen brinner för fullt.
  Citat från känd politiker och fd partiledare: ”brann granen?”

  1. De e ju tyvärr så att om du e en god kamrat en sossebroder så skit i allt annat dendär fårskocken framför TV dom går att lura Men i höst blir de stopp för folk börjar titta på livet omkring sej med båda ögonen öppna Löfven får sparken Molgan likaså för att inte tala om dom.två största idioterna Löfvin och Fridolin Hur kan nån Fridolin vara utbildningsminister som.inte skälv kan läsa eller skriva Eliasson e ju otillräknelig så sak samma vad han håller på med

 11. En samling inkompetenta pajasar som inte lurar några andra, än de som vägrar att öppna ögon och öron. De är inte mottagliga och vill inte veta sanningen.

 12. Många använder det patetiska låtsasordet ”HEN” numera. Här får kvasi-begreppet en renässans. Snacka om HÖNS-gård !

 13. De agerar inte, de är slöa och reagerar bara då det är helt åt fanders. De får skarp kritik, då händer något. De är lallade fånar bara. Med för mycket makt som de missbrukar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: