Israel antog lag om judisk nationalstat

NATIONALISM. Israels parlament har klubbat en lag som definierar landet som ”det judiska folkets nationalstat” där det judiska folket har ”exklusiv rätt till självbestämmande” i landet. I lagen fastslås även att judiska bosättningar är ett nationellt intresse.

– Detta är ett avgörande ögonblick i sionismens och den israeliska statens historia, sa premiärminister Benjamin Netanyahu när lagen antagits.

Arabiska politiker i parlamentet har varit mycket kritiska och kallat den nya lagstiftningen rasistisk.

Times of Israel

-Pettersson är tveksam, men kan för lite. Dock vet jag att Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) och många andra kommer att vara kritiska till den “judiska staten Israel”.

Nu kommer det att heta ”Araber och muslimer kommer aldrig att acceptera Israel som den judiska staten”, problemet är att de aldrig godkänner någonting.

Jag har dock aldrig hört någon kritik mot alla andra länder som bygger på en ideologi, vi har den…

 • Islamska republiken Iran
 • Islamska republiken Pakistan
 • Islamska republiken Afghanistan

för att nämna några, sedan har vi…

 • Arabrepubliken Egypten
 • Hashimitiska kungadömet Jordanien. Där Hashim påstås vara en klan från Mecka som Muhammed tillhörde.

det finns också många länder där arabiska är det enda officiella språket, där det tidigare bott många judar som körts iväg.

Så en judisk stat i världen är nog inte hela världen även om många kommer att påstå det.

Här ser man tydligt hur ojusta judarna som ockuperat en massa arabiskt och muslimskt land, men tänk på att alla muslimska länder inte är med på kartan ovan.
Här syns också hur orättvist muslimerna behandlats. Sedan tillkommer en hel del stadsdelar och städer i Europa där muslimerna styr men påstår sig vara  diskriminerade.

6 thoughts on “Israel antog lag om judisk nationalstat

 1. Ja, vem ska hindra Israel att definiera sin egen nation efter egna ideal? Klart att den egna befolkningen bör ha exklusiv rätt till självbestämmande i sin egna nation. Jag önskade att Sverige kunde agera lite i den andan för sin egna befolkning också.

 2. Bra, nu kan ingen ha något emot att vi utropar och verkar för en svensk nationalstat? Så efter valet säger vi upp alla konventioner som motsätter sig det, avskaffar HMF, DO, särlagstiftning för minoriteter, minoritetsspråk (vi behåller [riks]finskan för det nordiska samarbetet och våra systrar och bröder i Finland som har svenska som modersmål) samt omöjliggör för alla icke-svenskar att beviljas medborgarskap.

  • Sverige är ännu – så vitt jag vet – en nationalstat. Här gäller svenska lagar, svenska språket, svenska pengar, svensk flagga osv.. Icke-svenskar kan bli svenskar om man följer svensk lag.

   • Det finna inga formella beslut på det utan tvärt om är Sverige formellt ett konungarike vilket brukar betecknas som motsatsen. Fram till cirka 1980 hade jag hållit med dig men efter det så har 2,2 miljoner uppehållstillstånd utdelats och andelen svenskar krympt till ungefär tre fjärdedelar. Går man ut på stan i valfri tätort kan man lätt få intrycket att svenskar är i minoritet vilket vi också kommer att bli inom en generation eller två om inget kraftfullt görs.

    Nation definerieras förövrigt som ett kollektiv av människor förenade av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioner och sociala normer. Jag har förövrigt inget emot andra nationaliteter, i rimlig mängd på hemmaplan, och förstår inte alls varför en del envisas med att försöka göra om människor. Inte skulle jag bli dansk om jag flyttade till Danmark och jag tror att danskarna skulle hålla med om det. Däremot skulle jag naturligtvis anpassa mig till den danska kulturen och de danska lagarna. Det danska språket tror jag dock vore en helt annan historia. 😉

Kommentera