Stäng

Vi ska tacka de nyanlända för vår starka ekonomi

VALET 2018. Mikael Andersson, Centerpartiet, är fritidspolitiker i Tingsryds kommun och det är han som står för rubriken ovan på sin blogg.

”…Tack vare alla nyanlända har vi på fyra år kunnat vända Tingsryds kommun från att vara en ”nedläggningskommun” till att bli en utvecklingskommun. Vi må ha olika uppfattningar huruvida den mångfald som de nyanlända bidrar till för vår kommun är bra eller ej, men att de nyanlända trots allt är bra för vår kommunekonomi är tydligt.

-Pettersson säger att herr Andersson (C) kommer med sensationella uppgifter om invandringens positiva effekter för kommunens ekonomi trots chockerande 57% i arbetslöshet för utrikes födda i kommunen!

Nåväl, tycker ni Centerpartiets matematikkunskaper och allmänna omdöme är bra så röstar ni naturligtvis på C i valet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

47 reaktioner på “Vi ska tacka de nyanlända för vår starka ekonomi

 1. Han ljuger när han påstår att invandrarna är bra för kommunekonomin.
  Det är inte invandrarna utan statsbidragen som är bra för kommunekonomin.

 2. Vi kan tacka de ”nyanlända” för vår usla inte starka ekonomi. Vanligt folk har aldrig gjort någon vinst på att de galna politikerna tillåtit icke arbetsförmögna ekonomiska migranter välla in i landet, men författaren till påståendet tillhör ju en av de som fått en mycket starkare ekonomi genom att propagera för mer invandring. Ännu en egoistisk jubelidiot fick just ett ansikte.

 3. Nästa val, bör det tas fram nya skatteskalor för kommun och stat, med hjälp av att medborgarna får registrera om de vill vara med och betala invandringskostnader ( enl. tysk beräkning krävs det 12 arbetares skatter för att underhålla en invandrare ). Så två skatteskalor, skall göra demokratin mer demokratisk och alla betalar frivilligt. Givetvis är förvalet att man inte är med. Den, som vill vara med måste själv anmäla. Rättvist skall det vara. Den effektivaste hjälpen är bistånd direkt till människor, som lever skötsamma och laglydiga liv på sin egen hemmaplan.

 4. Migrationen är inget problem. Ta bort alla bidrag och släng ut de kriminella invandrarna, så löser det sig.

 5. Man kan inte annat än förvånas över att en gång ett fint homogent kristet tryggt och icke mångkulturellt Sverige överhuvudtaget har exiterat men det har det märkligt nog gjort och dessutom väldigt bra men det får man väl inte säga idag utan att riskera rasism och att kränka någon ?

  1. 800 kr/sek, jasså inte mer ?
   Det var inte värst mycket till upplåning, det måste gå att låna ännu mer till den världsberömda öppenhjärtliga svenska välfärden så att ingen blir utan.

 6. konstigt sverige brinner bokstavligt men har inte råd att köpa in 2 st. egna vattenbombare som åxå skulle kunna hyras ut till våra grannar, istället hyrs plan in från italy, med 40 tim. restid, är mp underrättad?

  1. Sverige har inte råd med någonting eftersom det går två årsbudgetar om året till invandringen.

   1. Tror faktiskt att politikerna som svenska folket faktiskt själva satt till makten tänker, att om man är rik så ska man vara snäll mot allt och alla utom naturligtvis sina egna infödda medborgare som byggt Sverige åt dagens välgödda och föraktfulla etablissemang och deras inbjudna gäster som på sikt ska rädda Folkhemmet !

  2. Men Borg och Reinfeldt fick beröm för att de minskat Sveriges utgifter.
   De skänkte nästan bort de flygplan vi hade för vattenbombning.

   ”Öppna ERA hjärtan!” – och rösta bort Moderaterna!

  3. Varför brinner de så mycket i sverige tex i finland e de just inga bränder Jag tror man hittar svaret där dom svartskäggiga männen imamerna predikar

 7. Ännu ett exempel på en helgalen centerpartist. Det är oerhört gott om sådana. Centerpartiet är ett parti jag tycker genuint illa om. Försöker alltid sitta på två (minst) stolar samtidigt. Opålitligt är bara förnamnet!

   1. Varför röstar det naiva och konflikträdda svenska folket på 7 klövern ?

 8. Men då skulle man lösa arbetslöshets problemen med att ge alla arbetslösa plus fattigpensionärer bidrag i samma utsträckning som
  dom invandrade får?
  Han är nog ett ämne till finansminister i Annie Löövs kommande
  globbalistregering, och ersättare för henne när hon är på sina
  tjänsteresor till Bilderberg sällskapet? Ja det har verkligen gått
  utför för Centerpartiet.

  Undrar vad som kommer att knäcka Sveriges bönder först,
  den svåra Torkan , eller att Annie Lööv blir högsta hönset
  i landet?

 9. Han är väl bonde.
  Dem tenderar att tro att alla bidrag är nåt de tidigare tjänat in.

 10. Tacka utjämningssystemet istället= pengar från Stockholm och närliggande kranskommuner, som ännu inte tagit emot så många……

  1. Jag tycker att ni skall sluta att klaga på bönderna eller sluta att äta bröd, flingor potatis, kött eller vegetabilisk om ni inte vill importera allt detta från t.ex. Afghanistan.

 11. Det är i år som staten skjuter över ansvaret för 2015 års kaos på kommunerna. Det verkar som att C i Tingsryd inte förstått det.

 12. Det låter lite som 5 års planerna i forna sovjetunionen Enligt 5 års planen skulle man ex tillverka 70 miljoner par skor men det fandes läder bara till 10 miljoner par så vad göra jo dom skorna som man tillverkat under veckan går ut via lagret ock in på nytt för inkommande gods o sen ut igen via lagret Varje gång samma parti passerar lagret räknas partiet som tillverkat så trots att fandes dokumenterat att man tillverkat 70 miljoner par skor fanns de sällan skor i butiken man lurar sej skälv helt enkelt De e lika i Timgsryds kommun och dom flesta rödgröna kommuner man lurar sej skälv Hittils har man också lyckats lura gemene man men i dag e de inte många mera som tror på hyckleriet

 13. Det låter lite som 5 års planerna i forna sovjetunionen Enligt 5 års planen skulle man ex tillverka 70 miljoner par skor men det fandes läder bara till 10 miljoner par så vad göra jo dom skorna som man tillverkat under veckan går ut via lagret ock in på nytt för inkommande gods o sen ut igen via lagret Varje gång samma parti passerar lagret räknas partiet som tillverkat så trots att fandes dokumenterat att man tillverkat 70 miljoner par skor fanns de sällan skor i butiken man lurar sej skälv helt enkelt De e lika i Timgsryds kommun och dom flesta rödgröna kommuner man lurar sej skälv Hittils har man också lyckats lura gemene man men i dag e de inte många mera som tror på hyckleriet

 14. Han talar som han har förstånd till. De är ännu ganska många, men minskande, ju mer verkligheten kommer ikapp.

 15. Han ska nog syssla med någon annan hobby på sin fritid , för han verkar inte ha dom rätta kvalifikationerna som behövs för att bli politiker . Även om han uppfyller kraven för att bli centerpolitiker där kraven tydligen är tämligen låga , så kan man tycka att han skulle inse sin egen begränsning när det gäller att förstå allt som sker omkring honom .

 16. Vet inte varför Centerpartiet har ”gått ” så fruktansvärt fel, i sin syn på en bra och fungerande migrations politik. Jämfört med den dåliga, de nu hela tiden, så naivt och okunnigt försvarar.

  Det är så svårförklarligt, om det inte bara handlar om att värva billiga röster hos ”de nyanlända”.

  Centerpartisten Mikael Andersson, borde läsa nationalekonomen Tino Sanandajis ”Massutmaning”. Eller läsa in all annan fakta, han lägger fram i ämnet, om svensk migrations politik.

  1. Centern har i mitt tycke under en mycket lång tid varit en katastrof
   för det svenska samhället. Deras energi och infrastrukturpolitik är nästan identisk med ett annat parti som mhj.av sossarna förstört mycket som tidigare varit välfungerande.

 17. Han kanske är tvungen på order uppifrån att gå ut med detta. För att stävja eventuella kommande protester redan innan de börjat flöda. Annars kanske ingen bra placering på C-listan??????

 18. Men nu får vi inte glömma alla viktiga jobb som de nya invånarna faktis gör och där vi är helt beroende av deras kompetens.

  Hur skulle vi klara hemspråksundervisningen och alla tolkuppdrag utan Zoomalier och Araber.

  1. Hade vi inte tagit hit alla dessa analfabeter så hade vi inte behövt någon hemspråksundervisning.

  2. Om båten läcker är det naturligtvis viktigt att ösa ut vattnet!
   Men det hade varit viktigare att förebygga så att den inte blev läck.
   Och, när den läcker, är det viktigt att täta läckan!

 19. Snar rullar alla kostnaderna över på kommunen. En fullständig surpris för denna imbecilla stolle. Snart så har man nog både sharialagar och böneutrop i Tingsryd. Hoppas lokalbefolkningen är tacksamma mot dessa stollapolitiker som är ansvariga.

 20. Finns det fortfarande folk som inte begripit att C är ett pajasparti befolkat av odugliga pajaser…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: