Stäng

Bluffen att det går bra för Sverige bygger på dagistrick

INVANDRING. 

 • ”Sverige är på plats 20 av 28 i total BNP-tillväxt, och ännu sämre i BNP per invånare”
 • ”Nästa år väntas BNP-tillväxten per invånare landa på 1,1 procent”
 • ”Detta är katastrofalt svagt under en högkonjunktur med en expansiv penningpolitik”

Från SVT

Från Tino Sanandajis Facebook

Sverige är på plats 20 av 28 i total BNP-tillväxt, och ännu sämre i BNP per invånare. Några veckor sen rapporterade media: ”Regeringen sänker tillväxtprognos….Regeringen spår att BNP per invånare ökar med 1,4 procent i år, jämfört med den förra prognosen på 1,9 procent. Nästa år väntas BNP-tillväxten per invånare landa på 1,1 procent”

Detta är katastrofalt svagt under högkonjunktur med expansiv penningpolitik. Normalt växer BNP per invånare med knappt 2 procent, och 3-4 procent under högkonjunktur. BNP per capita ur regeringens egen progros:

2017: 0,9
2018: 1,4
2019: 1,1
2020: 1,1
2021: 0,9

Är det bra siffror? Bluffen att det går bra för Sverige bygger på dagistricket att räkna in befolkningsökning, trots att ekonomer vet att välstånd mäts med BNP per invånare.

Trots att Sverige är på väg mot en lågkonjunktur pratade politikerna i Almedalen mer om fantasin om att Zombiehitler och hans femtio anhängare ska störta demokratin än det makroekonomiska läget. Inga borgerliga partiledare tog upp låg tillväxt och exploderande privat skuldsättning, trots att uppgifterna finns i regeringens egna prognoser. Det är häpnadsväckande.

Som vanligt får vi här på Facebook dra det tunga lasset. Jag är snart klar med min nästa bok Tio Tusen Miljarder, vars titel refererar till den privata sektorns samlade skulder. Jag borde egentligen ändra den till Elva Tusen Miljarder då privatskulder sen jag började skriva boken ökat med ytterligare nära tusen miljarder kronor.

Tino Sanandji

EU Statistik

-Pettersson hörde för en vecka sedan finansminister Magdalena Andersson (S) tala om Sverigedemokraternas kompetens och undrar om Andersson är nöjd?

Men vi får vara glada att vi fortfarande har högre tillväxt en Grekland, dock i total BNP, räknat per capita är Grekland bättre än oss.

Nåväl, tror ni på att sjuklövern är de rätta att ordna upp vad de ställt till med under 40 år så röstar ni naturligtvis på dem den 9 september 2018…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

19 reaktioner på “Bluffen att det går bra för Sverige bygger på dagistrick

 1. Mina kära Sverigevänner här på Petterssons blogg.Jag vill önska er en god fortsättning.Jag blir nog inte så aktiv i fortsättningen,men kommer säkert att titta in ibland.I morgon(16/7) flyttar jag och min familj från detta islamistiska helvete till Portugal.Vi har blivit så illa behandlade av samhället och vården.Vår dotter är cancersjuk och vi har kämpat för att hon ska få vård trots att man betalat skatt i 50 år.Man talade om för oss att det fanns nyanlända med större behov.Möjligt att man sätter sin fot i Sverige igen om SD eller AfS kommer till makten.Kommer i alla fall att rösta för detta så länge jag lever.I Tyskland har man nu räknat ut att det behövs TOLV st skattebetalare för att försörja EN invandrare.Jag ska inte längre finansiera min egen undergång.Ni vet väl att skillnaden mellan diktatur och demokrati är att i en diktatur styr EN idiot men i en demokrati styr FLERA idioter. Det senare verkar passa in på Sverige.Din tabell Lena är skrämmande. Portugal (11 miljoner)har jag läst har 0,2% muslimer( man ser aldrig en slöja ens i Lissabon).Man har också 55.000 poliser. Sverige 20.000. Man har många svarta från sina kolonier(Angola,Mozambique)men dom har anpassat sig exakt som portugiser.Beror säkert på att dessa kolonier är kristna.Tänk bara att kunna gå ut en ljummen sommarkväll utan att vara rädd för att bli rånad eller nedslagen.Pensionärerna sitter ute i parker sena sommarkvällar och dricker vin och pratar.Bilen har inte brunnit upp på morgonen när du ska ta den. Du kan åka buss och tunnelbana utan att se och höra dessa gapande kräk som skriker ”du e rasist svennejävel,vad gör du i mitt land”.Förtsätter detta haveri så garanterar jag att Sverige finns inte om 10 år.Jag skulle kunna räkna upp hundra andra orsaker ,men det känner ni säkert till.Ha det bra.Bosse

  1. Bosse :
   Jag vill passa på att önska er i familjen det allra bästa, Portugal är ett bra val så lycka till !
   Jag valde tyvärr inte ett lika bra land men får skylla på att det är 30 år sedan och allt ändras.
   Jag valde mest efter språket, fann för min del portugisiska för svårt och kunde hyfsat det språk i landet jag flyttade till, var nog tyvärr bekväm.

   1. Portugal är ett mycket bra val.

    Lycka till med flytten nu och omsorgen om familjen.

   2. Hej
    Du har rätt.Själv är jag från Kristina land och tyvärt min famil ellet min syskon får aldrig visum att besöka mig även de står för kostnader . Även deras barn. Det verkar så att man måste från muslimiska länder för att vista i Sverige.
    Jag har alltid jobba och betala skatt i 29 i detta land men jag får inte ta emot besök från mina syskon.
    Man känner sig diskriminerade också.
    Jag jobbar inom vård och det förekom en gång en utbildning att vi ska lära oss hur ska bemöts musilmiska.. Tyckte att det har gått för långt. Mitt land så fanns också minoritet muslimsk men de får anpassa sig . Min far var läkare och det var ju helt okey att han hjälpte till på förlossningen på muslimskskvinnor .
    Tyvärr det går fort att förstöra land än att bygger upp land.
    Jag har sett denna utveckling i mitt land som har varit 30rikare än gång i tiden och hamnade på 12fattigaste land i hela världen.
    Såg hur förfall alltibg underkommunist tid mera 20.
    Jag önskar dig och dina familj
    Lycks till.

  2. Önskar er allt gott! Och främst att dottern blir frisk och har livet framför sig! Tack för att du berättar om dagens Sverige, även om det gör ont in i själen att läsa!

  3. Bosse lycka till! Ett bra val har själv haft hus i Portugal Peniche och jag håller med om allt du skriver.
   Men när det gäller krypandet och serviliteten mot islam så är väl Sverige outstanding i Europa.
   Den islamska ockupationen av Iberiska halvön sitter fortfarande i ryggmärgen på portugiserna. Förmodligen också erfarenheter från kolonierna.
   Du får också njuta av det portugisiska vinet som är det bästa som du kan få i världen.
   Hoppas att det ordnar sig med dottern.

  4. Bäste Bosse! Gode meningsfrände!
   Det är med sorg i hjärtat man tar del av denna dystra dokumentation om det kaotiska tillstånd som råder i det land vi en gång kände som Sverige, men som alltmer antar skepnaden av ett multikulturellt katastrofområde.

   Vi hoppas att Du och Din familj en vacker dag, med ny tillförsikt om en rimligare framtid för oss alla, skall kunna återvända till den trots allt älskade fosterjorden.

   Allt av ett broderligt hjärta gott och tack för alla rättsinnade kommentarer,

   Andreas.

  5. Stort lycka till och grattis till ert nya liv i ett nytt land!
   För egen del är det en flytt till Danmark och då Bornholm som är under planering.

 2. Att det går bra för Sverige beror väl på att Magdalena lånar 800 kr i sekunden från andra länder. Allt enligt Riksgälden.

 3. Är med och sponsrar Tino Sanadajis nya bok, ”Tio Tusen Miljarder”.

  Ser fram emot att få läsa den, när den dyker upp.

  Ni som ännu inte har läst Tinos senaste bok, klassikern ”Massutmaning”.
  Ska nog passa på och göra det. Samt även rekommendera den till nära och kära, som ”en måste bok” att läsa , innan valet i september.

  https://tino.us/product/massutmaning/

 4. Regeringen fyller på Sverige med okända utan legimmitation . De flesta är inte i asylbehov. Ändå grönt ljus vid våra gränser. Tacka fan för Sveriges ekonomi är i rullning . SD i september !

  1. Du är för sorglig. Och ljuger. Ingen i Sverige nekas cancervård på grund av invandring.

   1. Var det möjligen inte Mjunstedt du hette?
    Nekas inte cancervård?, Men om behandlingar blir framflyttade i halva år på grund av hög belastning,
    som orsakas av att vi fått in över en miljon nya människor,
    och kapaciteten på vårdapparaten är den samma, så kan man verkligen påstå att det har med invandringen att göra
    eller?

   2. Svarsreplik signaturen Nunstedt:
    Din ignoranta kommentar representerar inte bara den absoluta disrespekten – den förevisar även höjden av smaklöshet och provokativ omdömesbrist.
    Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: