SVT hjälper socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare


VÄNSTERMEDIA. Den vänsterextreme bidragsentreprenören och konkursmakaren Johan Ehrenbergs ETC-imperium har missbrukat systemet med presstöd. ETC har ertappats med rent fusk och måste betala tillbaka över 8 miljoner kronor som man erhållit genom att till Presstödsnämnden osant uppge högre prenumerantsiffror än de verkliga.

Nu ber ETC om donationer från läsarna för att rädda tidningen och SVT bjuder på gratis annonsering. 

Granskningen visade att ETC delade ut ett högt antal så kallade gåvoprenumerationer gratis, och därför inte uppfyllde kraven för upplagan som deras nivå av presstöd baserades på.

– Detta för att säkerställa hur stor del av upplagan som var individuellt beställd och betald, vilket är kravet för att den ska vara presstödsgrundande, säger Kerstin Morast, jurist på Myndigheten för press, radio och tv.

Nu måste ETC återbetala åtta miljoner kronor senast den 31 augusti. Koncernen har en återbetalningsplan för de fyra miljoner som rör dagstidningen ETC, men saknar enligt Dagens Nyheter pengarna för de ytterligare fyra miljonerna som krävs från de nedlagda lokaltidningarna.

-Pettersson säger att SVT och Johan Ehrenberg borde skämmas, försöka lura privatpersoner på ännu mer pengar fast hela koncernen är uppbyggt på bidrag och mygel…

Vissa gör gällande att ETC är SVT:s personaltidning!

Läs om Johan Ehrenberg på bloggen…


9 responses to “SVT hjälper socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: