Stäng

SVT hjälper socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare

VÄNSTERMEDIA. Den vänsterextreme bidragsentreprenören och konkursmakaren Johan Ehrenbergs ETC-imperium har missbrukat systemet med presstöd. ETC har ertappats med rent fusk och måste betala tillbaka över 8 miljoner kronor som man erhållit genom att till Presstödsnämnden osant uppge högre prenumerantsiffror än de verkliga.

Nu ber ETC om donationer från läsarna för att rädda tidningen och SVT bjuder på gratis annonsering. 

Granskningen visade att ETC delade ut ett högt antal så kallade gåvoprenumerationer gratis, och därför inte uppfyllde kraven för upplagan som deras nivå av presstöd baserades på.

– Detta för att säkerställa hur stor del av upplagan som var individuellt beställd och betald, vilket är kravet för att den ska vara presstödsgrundande, säger Kerstin Morast, jurist på Myndigheten för press, radio och tv.

Nu måste ETC återbetala åtta miljoner kronor senast den 31 augusti. Koncernen har en återbetalningsplan för de fyra miljoner som rör dagstidningen ETC, men saknar enligt Dagens Nyheter pengarna för de ytterligare fyra miljonerna som krävs från de nedlagda lokaltidningarna.

-Pettersson säger att SVT och Johan Ehrenberg borde skämmas, försöka lura privatpersoner på ännu mer pengar fast hela koncernen är uppbyggt på bidrag och mygel…

Vissa gör gällande att ETC är SVT:s personaltidning!

Läs om Johan Ehrenberg på bloggen…

9 reaktioner på “SVT hjälper socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare

  1. Att offra skattebetalarnas pengar, licensen är också skatt, på media som ingen vill läsa är bedrövligt.
    Efter valet hoppas jag att det kan bli en majoritet som inte anser att skatte-pengar bara finns där för vänstern.

  2. Ett härligt samtal som Johan Ehrenberg skulle behöva höra.

    Navid och Aron Flam pratar allt från ”Krossa socialismen”, hur vi är slavar för staten och begreppet sanning. Vad innebär det egentligen?

  3. Vem är förvånad över den korrumperade och ryggkliande vänsterns bravader ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: