Stäng

Mord med 15 skott och 16 års fängelse i tingsrätten blev frikännande i hovrätten

UPPDATERAT 22018-01-17. Hovrätten har i dag meddelat dom i ett mål om mord på en 20-årig man i Helsingborg i oktober förra året samt bl.a. människorov och grovt olaga hot. Tingsrätten dömde en man för mord och en annan man för medhjälp till mord. Hovrätten gör en annan bedömning än tingsrätten och frikänner männen från åtalet för mord respektive medhjälp till mord.

Hovrätten delar tingsrättens uppfattning att bevisningen i målet är tillräcklig för att döma de båda tilltalade männen för grov skadegörelse för att ha anlagt brand i den bil som den dödade personen färdats i. Påföljden för männen bestäms till fängelse i åtta månader. Hovrättens domare är eniga.

TIDIGARE 2018-07-13. BROTTSLIGHET. Över 15 skott avlossades från kpisten och 20-åringen träffades både bakifrån och framifrån i kulregnet. Han flydde för sitt liv men föll ihop och dog 50 meter längre bort. Den utpekade skytten döms till 16 års fängelse, en 22-åring döms till fängelse för medhjälp, rapporterar Expressen

Sent på kvällen den 31 oktober förra året larmade flera personer SOS om en misstänkt skottlossning vid fotbollsplanerna i Bårslöv utanför Helsingborg. Vittnen skyndade till platsen och hittade den 20-årige mannen liggande på marken. Svårt skadad och kraftigt blödande. Trots intensiva återupplivningsförsök gick hans liv inte att rädda.

Kort efter mordet väcktes misstankar mot två män, 22 och 36 år gamla.

-Pettersson noterar att det är Behnam Ghanizadeh Ziri, född 1982, som av tingsrätten dömts till 16 års fängelse. Behnam Ghanizadeh Ziri förekommer under 46 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes i februari i år till skyddstillsyn för narkotikabrott, ringa, vid fyra tillfällen, brott mot knivlagen, vapenbrott, ringa, brukande av falsk urkund vid två tillfällen, rattfylleri vid två tillfällen och olovlig körning vid tre tillfällen. Senast dömdes han i maj i år för ringa narkotikabrott, vilket skulle omfattas av den tidigare utdömda skyddstillsynen.

Edon Imziu, dömdes till åtta år för medhjälp till mord.

Den mördade hette Esmail Abdulhadi Mohammed och blev 20-år.

Pressmeddelande

15 reaktioner på “Mord med 15 skott och 16 års fängelse i tingsrätten blev frikännande i hovrätten

 1. Här i finland funderar man att vad fan håller ni på med Folkhemmet håller på att klappa ihop Jag vet bara två länder som skiter så fullständigt i sin ursprungsbefolkning nämligen N Korea och Venezuela Har ni någonting som fungerar Sjukvården e kaotisk Skolan e kaotisk Man betalar miljarder i biståndspengar fast tiotalstusen åldringar svälter Vanliga människor i tiotusental utsätts för tom grova brott men får ingen hjälp av polisen Försvarsmakten e en fars En sak tycks fungera bra nämligen allt stöd till dom som är orsaken till de svenska kaoset o kriminaliteten För dom skall ingenting fattas o mera flyktingar mera mera Efter 10 år e sverige bara en skugga av vad det varit men dom som går med öppna ögon i dag spottas de på

 2. Hur kan man finnas med 46 ggr i belastningsregistret och ändå vara fri i samhället och kunna begå bestialiska mord???

 3. Frankrike hade sitt Guyana dit man skickade sina våldsmän och förbrytare. Arabländerna och Afrika har Sverige.
  Vårt en gång så fridfulla land har idag, genom våra efterblivna politikers försorg, blivit till en fristad för massmördare och terrorister…
  Må de ansvariga plågas svårt i Helvetet för detta svek!

 4. De kanske hade svårt att få ihop stavningen på namnet rätt, annars kan ju missförstånd uppstå?

 5. Att bara ge dem fängelse och inte utvisa är en gåta för mej. I Sverige trivs de inte eftersom de har missbrukat sina mänskliga rättigheter i Sverige för alltid. Befria Sverige från de kriminella bidragsturistande främlingarna tack.

  1. Ja och likväl finns det bekanta till mig,som förvånas när jag berättar att jag undviker gå ut bland dem på kvällarna,efter mörkrets inbrott !

 6. Han blev skälvklart inte utvisad för det är så förbannat synd om honom han kan inte få socialbidrag i sitt hemland.
  Så rätten beslöt att på grund av humanitära skäl ska en brutal slaktare få stanna.

  1. Gör som staten brukar göra ge honom ett skapligt skadestånd för att han nödgades använda vapen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: