Abborre och kantareller


GOTT OCH BLANDAT. ”Abborre är en fantastiskt fin fisk som går att tillaga på tusen sätt. Pappa och farfar brukade ro ut till en speciell holme varma sommarkvällar och meta. Själv gick jag mest på stranden och rullade brödkulor”, skriver Evert Taubes sonson Jesper i sin kokbok ”Till bords med Evert Taube”.

Nåväl, det var mest en inledning för att nalkas kvällens middag som nyss åtnjutits. Den började med en Mojito i hammockens skugga, sedan blev det ett svalkande bad i sjön Yngaren innan den oäkta hustrun serverade stekt aborrfilé i vin och kantarellsås med nyplockad färskpotatis.

Aborren från sjön där jag nyss badade, svampen från skogen utanför dörren, potatis, gräslök och tomat från köksträdgården. Mojiton på rom långt bortifrån och vinet från Argentina.

Vinet smakade utmärkt, men jag brukar föredra afrikanskt vin, men tanken att det gäller att hålla grabbarna med jobb så dom inte behöver flytta hit, skål…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Abborre och kantareller

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: