Stäng

Abborre och kantareller

GOTT OCH BLANDAT. ”Abborre är en fantastiskt fin fisk som går att tillaga på tusen sätt. Pappa och farfar brukade ro ut till en speciell holme varma sommarkvällar och meta. Själv gick jag mest på stranden och rullade brödkulor”, skriver Evert Taubes sonson Jesper i sin kokbok ”Till bords med Evert Taube”.

Nåväl, det var mest en inledning för att nalkas kvällens middag som nyss åtnjutits. Den började med en Mojito i hammockens skugga, sedan blev det ett svalkande bad i sjön Yngaren innan den oäkta hustrun serverade stekt aborrfilé i vin och kantarellsås med nyplockad färskpotatis.

Aborren från sjön där jag nyss badade, svampen från skogen utanför dörren, potatis, gräslök och tomat från köksträdgården. Mojiton på rom långt bortifrån och vinet från Argentina.

Vinet smakade utmärkt, men jag brukar föredra afrikanskt vin, men tanken att det gäller att hålla grabbarna med jobb så dom inte behöver flytta hit, skål…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 reaktioner på “Abborre och kantareller

  1. Grattis til en härlig middag! Och till abborren! Här kämpar vi förgäves, skarven och sälen har inte lämnat nåt kvar till oss, förutom mört. Men EU har sagt att skarven och sälen ska bevaras, så vi får köpa röding i affärn.

  2. Vilket råd ger ni till dem som söker söker trygg bostad i trevlig omgivning i Södermanland?

    Flen och Katrineholm är uteslutna pga XXX!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: