Döda Råttor Och Rädda Korallreven


Utrotande råttor från tropiska öar kan skydda korallrev från effekter av ”klimatförändringar”.

Forskare som studerar rev på tropiska öar säger att råttorna hotar överlevnaden för öarnas ekosystem. Ett team som arbetar på Chagosöarna i Indiska oceanen fann att invasiva råttor på öarna är ett ”stort problem” för korallreven.

Råttor dödar sjöfåglar, vilket i sin tur minskar volymen av fågelavföring – ett naturligt korallgödningsmedel. Fåglar avger ett starkt naturligt gödselmedel i form av deras bajs, vilket gynnar inte bara växterna som växer på land utan även korallkollonierna under vattnet.

LÄNK


4 responses to “Döda Råttor Och Rädda Korallreven

 • Punto

  Det finns tydligen hur många ”forskare” som helst i världen. Råttor och korallrev det har man inte tänkt på i de svenska universiteten. Tänk vad skönt att få stora skattepengar och sitta vid Stora Barriärrevet och skriva om råttor. I stället för att se på svenska rullstensåsar. Som faktisk beror på klimatförändringar. Jag fick lära mig om istiden i småskolan.

  Gilla

 • Stenbock

  Undrar om något kan rädda oss i Europa från den farsot som drabbat oss i form av de ”stackars ensomkommande barnen”…

  Bilden ovan på en av dessa ”pensionsräddare” togs igår i mina gamla hemkvarter i Berlin.Denna gång en cykeltjyv som kastade åket på polisen, när han avslöjades.
  Övrigt har idag Carina´s blogg,ett talande inlägg hur vi skall förhålla oss i vår nya exotiska värld:
  http://soldatmamma.blogspot.com/2018/07/du-gamla-du-ofria.html

  Gilla

 • Urban Hjärne

  Fåglarna kan liknas med Sveriges befolkning. Deras gödande avföring med skattemedel och råttorna med enfaldiga svenska politiker (samt vår korrupta utlandsstyrda media), vilka hotar överlevnaden för både land och befolkning. – Bekämpa dessa och rädda landet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: