Inte lätt att vara muhammedanska


Mer än 300 personer kvinnor – flickor i Kelantan (mest muhammedanska delstaten i Malaysia) har blivit delgivna meddelanden om att de skall delta i möten om ”sedlig klädsel” , detta efter att de blivit påkomna med att bära ”för att ha sexiga kläder” och eller uppfört sig oanständigt på offentliga platser.

”80 procent av dem som fick anmodan, deltog dock inte i rådgivningssessionerna”. ”Vi kommer att skicka dem ett nytt meddelande som uppmanar dem att delta i sessionerna”, säger Che Mohd Rahim. Man kommer inte att tveka att ta upp saken inför domstolen om de som fått meddelandena inte kommer  till den andra omgången av rådgivningssessionerna.

Kontroller vid flera shoppingkomplex och köpcentra i stadsområdet visade att många muslimska kvinnor fortfarande hade på sig klart  opassande kläder och exponerade delar av deras kropp..

I avsnitt 5.1 i kriminalkoden i Kelantan Syariah 1985 anges att muslimer som befinns vara skyldiga att agera eller uppträda på ett ”oanständigt sätt” kan få böter på högst RM1000, och eller fängelse för en period av inte mer än sex månader.

NST

 

 


4 responses to “Inte lätt att vara muhammedanska

 • SverigeEuropaVärlden

  Som vanligt när vi pratar om islam och om Muslimer så är det en stenåldersprägling över det hela.

  Någon ska bestämma vad man ska bära för kläder mm.

  De som idag går runt i våra europeiska länder och skriker ut krav på sharia, de är antagligen massivt sinnessjuka.

  För ingen normal människa vill bo i ett land styrt av sharialagar och min fråga blir då – hur sinnessjuka är de egentligen….??

  Muslimerna alltså?

  Jag tror det är i närheten av det ultimata vansinnet!

  Gilla

 • ba

  FIFA kräver nu att i de resterande TV-sändningarna från fotbolls-VM i Ryssland skall man inte få visa lättklädda unga kvinnor, då det anses ”sexistiskt”.
  Rätt många – särskilt ur den manliga befolkningen – vilar väl dock hellre blickarna på dessa vackra unga ryska kvinnor (kanske något avklädda) än på de ilskna feministkvinnor man kunde se i TV från politikerveckan i Almedalen förra veckan.

  Gilla

 • Jörgen

  Konstigt att dom låter sina getter gå runt nakna och fresta den manliga delen av befolkningen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: