Tyskland: ”Halshuggning” av tryckfriheten?


av Stefan Frank • 9 juli, 2018

 • Om det verkligen var myndigheternas plan att censurera nyheterna och hålla informationen om halshuggningen hemlig så har den misslyckats. På grund av rapporter om räden har tusentals människor sett filmklippet, och hundratusentals har hört talas om det olaga censurförsöket.

 • Hamburgs regering försöker fortfarande dölja halshuggningen. Bland annat ville de [AfD-partiet] veta om barnet blivit halshugget. Administrationen vägrade trots sin grundlagsplikt att svara. Den censurerade också frågorna genom att mörklägga hela meningar.
 • Anledningen till att halshuggningen bör hållas hemlig kan man bara gissa sig till. Det som har blivit tydligt är hur enkelt myndigheterna i Tyskland kan censurera nyheterna och straffa bloggare som sprider oönskad information. De har en stor verktygslåda till sin förfogande. Det verkar inte störa dem att lagen som åberopats i detta fall tydligt anger att den inte ska tillämpas på ”rapporteringar om nuvarande händelser”.

I ett försök att sopa ett dubbelmord i Hamburg under mattan har myndigheterna censurerat rapporter om det. De har också gjort räder i lägenheter tillhörande ett vittne som spelat in en film där denne beskriver mordet, och en bloggare som publicerade klippet på YouTube.

Mordet, som har skapat rubriker i hela värden, begicks på morgonen den 12 april. Angriparen, Mourtala Madou, en 33-årig illegal invandrare från Niger, knivhögg sin tyska exflickvän, identifierad som Sandra P., och deras ettåriga dotter Miriam vid en tunnelbanestation i Hamburg. Barnet dog på platsen och hennes mamma dog senare på sjukhuset. Kvinnans treåriga son blev vittne till morden.

Enligt åklagarmyndigheten agerade Madou – som från början flydde från mordplatsen men sedan ringde polisen och greps kort därefter – ”av ilska och hämndlystenhet” eftersom rätten dagen innan händelsen hade nekat honom delad vårdnad om dottern.

Läs vidare


8 responses to “Tyskland: ”Halshuggning” av tryckfriheten?

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det tyska myndighetsmissbruket och övergreppen mot de som begagnar sig av den alltmer inskränkta yttrandefriheten och rätten till informationsspridning, representerar den moderna varianten av den nazistiska erans Gestapometoder och repressiva tillvägagångssätt för att skrämma eller eliminera misshagliga individer och grupperingar.

  De fascistiska fotspåren har aldrig riktigt utplånats på den mark där de en gång satte sådana djupa avtryck och den forcerade globalismen har genom Merkels trägna försorg återaktiverat det frihetsfientliga stöveltramp som nu sätter klackarna mot missbelåtna medborgares struphuvuden.
  Andreas.

  Gilla

  • Kurt

   Oj då! Bortsett från Merkel är det lika i Sverige, och när ha du läst i en Svensk tidning att en förbrytares etniska tillhörighet anges typ ”Tysk medborgare av Afghansk ursprung” Här kalla man 6 Somaliska våldtäkts män för ”Sex Svenska Män”. Sånt ha jag då aldrig sett i Tyskland.
   Och när det gäller Stöveltramp så finns det gott om i Sverige med. Både från Höger och Vänster, håll rent framför egen dörr innan ni kasta skit på andra. Förbannade hycklare

   Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Skall den ”förbannade hycklaren” avleverera ett svar, tycker Du?
    Jag är fullt medveten om att repressionen utövas i jämförbar omfattning i det land vi en gång kände som Sverige, samt att större delen av Europa genom de respektive etablissemangens försorg, invaderats.

    Den som till äventyrs orkat läsa undertecknads kommentarer borde vara införstådd med den inställning till våra inhemska makthavares demokratifientlighet som åskådliggörs, varför Din plötsliga aversion förvånar.
    Du har dock rätt i sak, även om den sista meningen vittnar om vissa brister vad takt och ton beträffar.

    Andreas opererar alltid under åsiktsfrihetens och den ocensurerade och faktabaserade nyhetsförmedlingens stolta fana, med insikt om att det ges många skäl till att generas över den svenska identiteten 🙂

    Gilla

   • Kurt

    Det som gör mig upprörd är det evinnerliga tjat om Tysk stöveltramp. Ni borde oroar är mera för det Muslimska stöveltramp. I Tyskland röjer man bland Salafister, Tyskland ha förbjudit idag en En Turkisk organisation ”Osmanska Germaner”. Kan likställas med Bandidos , Hells Angels och liknande. De vill framstå som en Boxnings klubb men befatta sig med allsköns olagliga verksamheter och ha anknytning till Erdogan
    https://www.dw.com/en/german-interior-ministry-bans-biker-gang-osmanen-germania-bc/a-44595773

    Gilla

  • Nederbollar är gott

   Gestapo associerar jag med viljan att hålla Tyskland rent från sossesvin och drägg av alla de sorter. Dvs motarbeta de krafter som härjar även i Sverige och som förstört och plundrat vårt land. Om du byter ut Gestapo mot STASI är det dock mitt i prick.

   Gilla

   • Kurt

    Stasi och Gestapo tillhör det förflutna, borde du ha läst i tidningar och set på Tv vid det här laget. Gestapo välde tog slut 08.05.1945
    Stasis välde avslutades 1989. Jag rekommendera dig att friska upp dina historia kunskaper som för övrigt är rätt så bristfällig hos gemene man överhuvudtaget i Sverige.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: