SD, M och KD kan bilda regering

VALET 2018. KD klarar precis riksdagsspärren i juli månads Sentio-mätning, samtidigt som SD är fortsatt Sveriges största parti. Därmed samlar SD, M och KD tillräckligt stöd för en majoritetsregering. På vänsterflanken finns det samtidigt en tydlig vinnare och en tydlig förlorare. Regeringsfrågan är den centrala snackisen i Almedalen. 

Läs vidare på Nyheter Idag, tyvärr bakom betalvägg

  • Moderaterna 18,1 (17,1)
  • Liberalerna 5,8 (7,0)
  • Centerpartiet 7,1 (7,2)
  • Kristdemokraterna 4,0 (3,3)
  • Socialdemokraterna 21,2 (21,7)
  • Vänsterpartiet 10,8 (9,7)
  • Miljöpartiet 3,8 (4,8)
  • Sverigedemokraterna 25,6 (26,1)
  • Fi 1,1 (0,6)
  • Piratpartiet 1,1 (1,2)
  • Medborgerlig samling 0,4 (0,1)
  • Övriga 1,0 (1,2)”

-Pettersson har inte tillgång till Nyheter Idags artikel men ser att:

SD+M+KD får 47,7 %

L+C får 12,9 %

S+V får 32 %

MP ut ur riksdagen och de nya partierna kommer inte in…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “SD, M och KD kan bilda regering

  1. Bomben från Sentios julimätning är att M, KD och SD kan bilda egen majoritet om KD klarar riksdagsspärren och SD blir Sveriges största parti. Då samlar SD, M och KD tillräckligt stöd för en majoritetsregering.

    En förhoppningen är att Jimmie Åkesson vänder andra kinden till och avslutar sitt tal med;

    Många väljare tror på vår politik – rösta på Sverigedemokraterna – men om DU är tveksam ge din röst till Kristdemokraterna. Jag pratar gärna både med Ebba och Ulf. Deras politik är också Sveriges politik. Sverigedemokraterna är hela Sverige. Rösta på oss den 9e september. Tack – Trevlig sommar!

    Heja hela Sverige (fotboll) ☺

  2. Eftersom SD enligt partiledare J.Å bara strävar efter att bli som ett parti som alla andra och nu även vikit ner sig för näringslivet och övergett sitt krav och käpphäst på ett Swexit så är en Allians mellan M, KD och SD förmodligen heller ingen omöjlighet, numera kan ju vad som helst hända ingenting förvånar en längre !
    Nu kanske AFS istället tar över rollen som Sveriges enda riktiga oppositionsparti efter SD som verkar mjuknar allt mer för att bli accepterade i de finare salongerna.
    Vad gör man inte för att få ta del av maktens sötma kanske J.Å och hans kompisar i SD numera tänker ?
    Snart September och ödesval för Sveriges framtid.

  3. Jag har svårt att tänka mig att SD skulle slå sina påsar ihop med öppna era plånböcker M. Om dom gör detta så kommer dom nog att tappa 50% av sina röster till nyvalet om några månader.

  4. Var och badade i kalifatet Askim utanför Göteborg. Ett väldigt fint ombyggt havsbad. Jag kände mig precis som jag var i Egypten. Där var mest araber och afrikaner.
    Det var ca 80 – 100 män i varierande åldrar på den långa bryggan och ca 10 svenska flickor i litet bikinityg. I kontrast till detta var det ca 30 muslimska familjer på stranden, där kvinnorna i alla åldrar var insvepta i tyg så bara näsan sticker ut, fast det är högsommarvärme.
    Det är klart männen blir kåta av att se lättklädda svenska flickor i halvgenomskinliga våta minibikini, när dom annars bara får titta på dom påpälsade muslimska kvinnorna, som det lilla man ser av dem inte ens kan fantisera att dom är vackra.
    Är det så här vi vill ha det i Sverige?
    Det borde vara kriminellt att rösta på sjuklövern. Något som stör mig ännu mer är att jag vet att det är mina skattepengar som går till försörjning av minst hälften, kanske 75% av dessa araber och afrikaner.
    Vill ni ha det så här rösta på sjuklövern.

  5. Det kommer aldrig Sveriges korkade och ideologiska journalistmurvlar att tillåta.

  6. Hoppas alla nu förstår att en röst på AfS är bortkastad i år. Låt partiet mogna i fyra år och kom igen 2022.

    • Vad sa kritikerna om SD:s chanser inför valet 2010 och hur ser det för detta parti inför valet 2018 ?
      Aldrig ropa hej förrän……,10 September vet alla hur många % respektive parti fått !
      AFS är det enda partiet som tar bladet från munnen och rent ut säger hur dagens verklighet ser ut och är, SD bleknar och liknar mer ett åttonde klöverparti i jämförelse med AFS.
      Den 9/9 röstar alla på sina partier man tror på sedan får vi se hur det ser ut i sandlådan efter det !

    • En röst på AFS är definitivt inte bortkastad.
      Tvärt om så skulle jag gärna se stödröster från SD för att säkerställa att AFS kommer över 4%
      SD kommer garanterat att visa lite mer självsäkerhet och auktoritet efter höstens val och här kommer AFS att också spela en aktiv roll med sin vassa flyktingpolitik!

    • Hoppas alla förstår nödvändigheten av att AfS kommer in i riksdagen. En bortkastad röst är att INTE rösta på AfS för att du inte tror att de kommer in. Självklart skall du rösta på AfS om du tycker att de har den bästa politiken. Bry dig inte om de kortsynta SD.are som håller på med krypskytte mot Sveriges bästa parti. Om alla nationalister röstar efter övertygelse blir AfS större än SD!

  7. Grejen är den att vi måste få bort S från regeringen. Löven borde ju dömas för hets mot folkgrupp, men det går tydligen inte. Då kan man ju alltid döma honom för förargelseväckande utseende.

  8. Piratpartiet ? Finns dom än ? Röstade på dem i EU valet 09 men sen dess har dom fört en tynande tillvaro. Deras program liknar MP så att rösta på dem har ju inte varit aktuellt mer.

  9. Ser inte så tokigt ut tycker jag. C ligger lågt, S ligger rekordlågt, MP är ute. Synd att V ligger så pass högt men i någon regering lär de inte hamna ändå.
    Migrationsdomstolens beslut idag att vägra tillämpa den s.k. Gymnasielagen lär knappast öka förtroendet för S. Mycket bra!

Kommentera