Özz Nujen och Veidekke

TILLFÄLLIGHETER. Veidekke är ett skandinaviskt bygg- och fastighetsföretag med huvudkontor i Oslo och 30 miljarder i omsättning. Under Almedalsveckan genomför Veidekke några seminarier, bland annat ett som heter ”Svarta jobb och osund konkurrens – hur får vi sunda villkor?”

”Svarta jobb och osund konkurrens – hur får vi sunda villkor?” Visst låter det trevligt. 

Debattledare för seminariet är Özz Nujen och Alexandra Pascalidou. Özz är misstänkt för att ha anlitat den dömde terroristen Rakhmat Akilov till att utföra svartjobb för 80.000 kronor på den fastighet Nujen äger på Gotland.

Alexandra Pascalidou har flera gånger blivit ertappad med att plagiera andras texter.

Apropå ”Svarta jobb och osund konkurrens – hur får vi sunda villkor?” Visst låter det trevligt. 

Nåväl, Veidekke har känt till medieanklagelserna mot Özz Nüjen och har fullt förtroende för honom och de uppgifter han lämnat, enligt Linda Jonsson, Analytiker, Veidekke Sverige AB

I tidningen Byggvärlden kan vi läsa att seminariet som Lennart Weiss vill lyfta heter just ”Svarta jobb och osund konkurrens – hur får vi sunda villkor?”, som äger rum på tisdagen. Det är detta som Özz Nujen och Alexandra Pascalidou modererar, och medverkar gör bland andra arbetsmarknadsministern Ylva Johansson (S) och Anna-Lena Norberg, journalist och ansvarig utgivare på Stoppa fusket.

“Enligt Lennart Weiss finns det beställare som medvetet ser mellan fingrarna för att sänka sina kostnader och skaffa sig konkurrensfördelar, samtidigt som entreprenörer från andra länder utnyttjar alla kryphål.

– Det kommer att bli en del avslöjanden, som kan kännas obekvämt för vissa, säger Lennart Weiss.”

Lennert Weiss är kommersiell direktör på Veidekke, och, hemskt mycket  och, han har suttit i SSU:s ledning, varit politiskt sakkunnig (S) i regeringskansliet, utredare på HSB (S), ledamot av Stockholms skolstyrelse (S), var med och startade ledarskapsbolaget GAIA Leadership AB och vd för konsultbolaget NAI Svefa.

Herr Weiss bor ståndsmässigt i bostadsrätt på Södermalm i Stockholm och är gift med Annika Billström, fd finansborgarråd (S) i Stockholm.

Nåväl, sedan blir det lite intressantare Annika Billström (S) hade ett sommarhus på Gotland. För några år sedan överlät Billström som gåva 50 procent av fastigheten Gotland Rikvide 1:70, till maken Lennart Weiss, men det är säkert en tillfällighet att Özz Nujen också har sommarhus på Gotland och Veidekke anlitar naturligtvis vem de vill…

Vad har Özz Nujen med politikerveckan att göra?

-Pettersson säger inget, men jag funderar, men det är säkert tillfälligheter, sossar sysslar inte med nepotism…

Özz Nûjen, Alexandra Pascalidou och Lennart Weiss ledde Super Tuesday i Visby 2017. Foto: Anna Sjöström

6 thoughts on “Özz Nujen och Veidekke

  1. Klart man ska anlita två proffs i ämnet, en kurdisk svartjobb entreprenör och en rabiat fuskande zigenarflicka.

  2. Man m,år bara illa av att se och läsa om de falska profeterna Nujen och Pascalidou, att dom därtill hittad luring till förvånar inte, dessa har en förmåga att hitta varann.

  3. Lennart Weiss är en gammal sossefifflare från Gävle SSU, som svingat sig fram i branschen utan någon som helst kompeten inom bygg- o fastighetsbranschen.
    Intressant och samtidigt skrämmande att man med nollkomptens kan komma så långt, å sen Alexandra Pascalidou … detta går åt h-e.

  4. F.n tror det. Sannolikt är det sagda sant. Sant eller osannt behöver byggföretag (inte bara Veidekke) kontakter för lönsamma byggprojekt finansierade av stat eller kommun.

    – Vem är bäst på att fixa de mest lönsamma projekten?
    Kan det vara så att en smart socialdemokrat ser möjligheter inte bara för ’hen’ själv, arbetsgivaren och partiet utan att det stänger någon dörr.

    Nåja saken gäller också de två moderatorerna Alexandra och Özz.
    Det är provakativt att använda dem på grund av det påstådda då det till sannolikt visshet är sant att Özzhar haft fingrarna i syltburken.
    Att inte Skatteverket låtit meddela att en utredning påbörjats ser jag som att allas lika värde gäller bara dem som är mest olika – etablissemanget

  5. Korruptionen i byggbranschen är helt solklar när man ser dessa kopplingar.
    Hur många skattefinansierade projekt har Veidekke fått i Sverige med sina politiska kopplingar.

Kommentera