Stäng

SVT försöker framställa äldre svenskar som rasister

HATMEDIA. SVT Aktuellt försöker framställa äldre svenskar som rasister trots att de bara har önskemål om vårdare med svensk bakgrund för att de är berättigat oroliga över kommunikationsproblem kring medicineringen och annat när vårdpersonal pratar dålig eller ingen svenska.

Läs mer…

28 reaktioner på “SVT försöker framställa äldre svenskar som rasister

 1. Jag tål ärligt talat inte se vänsterfanatikern Lotta Bouvin-Sundberg. Ärligt talat tycker jag hon skall ta pension. Hon har SÅ många klavertramp på sin lista så den borde, t.o.m. sett till SVT:s normer, ha fyllt sin kvot nu. Fast på public service har man livstidskontrakt och riskerar aldrig uppsägning oavsett hur usla ens insatser är.
  Skyddad verkstad är bara förnamnet!

 2. Om alla som utifrån kommer till Sverige och bosätter sig lärde sig tala svenska arbetade och betalade skatt och bidrog till det gemensamma samhället så skulle många insändare och debattinlägg sparas in men tyvärr är ju inte verkligheten sådan idag utan istället är de svenska världsberömda välfärdsbidragen som dominerar !
  Som en liten jämvikt till dagens misslyckade integration så skulle kanske lite mer focus skulle läggas på att visa och tala om lyckad svensk integration eftersom det faktiskt existerar.

 3. Men för invandrare har man planer och idéer om att ta hänsyn till språket och kulturen.
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/boendeformer-for-aldre-invandrare_GS02So591
  Här äldreboende med hänsyn till språk och miljö som inte ifrågasätts.
  http://www.erstadiakoni.se/sv/Nyheter/2015/10/Nytt-finskt-aldreboende-Ersta-Hannahemmet/
  Varför är det så fel när äldre svenskar känner samma behov? Hur kan det komma sig att svenska myndigheter diskriminerar svenskar i Sverige egentligen? Anmälan om brott mot mänskliga rättigheter skall det vara om någon svensk förvägras vårdpersonal, som inte kan svenska.

 4. Jag skiter om de är svart gul blå brunt eller vit, det jag kräver är att de pratar Svenska på en nivå så att man kan ha en vettig kommunikation.
  Och undvika farliga missförstånd. Plus att man lämna sin religion och religionsattribut hemma när man är på arbete

 5. Hur räknas Jacki Arklöf vid beställning: Exempel: Max betyg 3 av 5 på svarthetsskalan

 6. Vi äldre skall icke ha rätt att välja bort vare sig vit eller svart men ha laglig rätt att bli tilltalad på god svenska. Allt annat duger inte!

 7. Om man slår upp ordet rasism i en ordbok eller lexikon så står där vad rasism exakt betyder och inget annat men idag är det ord helt urvattnat och används slarvigt i snart alla sammanhang inte minst som ett vapen i diskussioner där argumenten tagit slut !

 8. Rasismen finns i så fall även från annat håll.
  Det finns bl.a. äldrehem där personalen talar finska. Somalier vill ha personal som talar samma språk o.s.v. Jag ser inte detta som nåt konstigt föutom att det finns så många människor i det här landet som inte bryr sig om att lära sig svenska. De enda som inte verkar ha rätt till personal som talar deras eget språk, är svenskar.

  Det är ingen rasism att kräva personal som talar svenska begripligt.
  Om vi slapp alla tomtar som hävdar att man ska behålla sitt eget språk, genom t.ex. hemspråksundervisning, så skulle det fungera bättre.

  Det går att se problemet ur ett större perspektiv. Det är bara att lyssna på foliehattarna som talar i Almedalen den här veckan.
  Ingens analyser verkar landa i det stora problemet, invandringen. Alla trixar och svamlar om hur man ska lösa alla problem, men alla dessa problem beror på invandringen, trots att alla kan se elefanten i rummet så undviker man att nämna den.

 9. Man har som vanligt inte kvalitetssäkrat utan lägsta personalkostnad oftast en skattefinansierad sådan får gå ut över patientsäkerheten dvs människor riskerar att dö helt i onödan. Det finns inga som helst begränsningar på hur lite svenska man skall kunna inom vård och omsorg och inte heller på religiösa friskolor. SVT text hade för några veckor sedan en text om att en man hade avlidit pga missuppfattningar som berodde på språkproblem. Arbetsmiljömässigt blir det väldigt betungande för den ordinarie Svensktalande personalen när kommunikationen inte fungerar. De blir handledare och har en övervakande funktion gentemot de som inte förstår Svenska i tal och skrift. Det regimvänliga propagandaorganet SVT som skuldbelägger och döljer fakta och information är ett hot mot gamla människor inom äldrevården. Ju mer man blir medveten om den extremt snedvinklade informationen som ofta förmedlas via SVT då ser man det till slut dagligdags och även i många andra sammanhang. Ifrån vissa kulturer så är det inte tal om att kvinnan skall ut i arbetslivet och i så fall inte ha manliga arbetskamrater men ifall det godtas så är det för vissa helt otänkbart att som anställd inom äldrevården utföra t.ex en intimhygien omsorg åt en äldre man.

 10. Men själva vill inte dom skenheliga kräken sätta sina barn i en skola i ett problem område med orten babbar i.
  Nej då ska de va privat skola med endast vita barn.
  Jag tycker om mångfald bara inte min dotter blir våldtagen.
  Om din dotter blir det gör jag handhjärtan.

 11. Det är som vi alla vet fruktansvärt rasism att ha en hemtjänst som man kan prata med, förstå vad de säger, kunna lita på.

  För övrigt anser jag att SVT ska läggas ner.

 12. I Sverige får man ej vara Svensk nå mer!
  J-vla konstig ”politik”
  Utbytet sker kontinuerligt av oss Svenskar till förmån för MENA-individer!

 13. Dom förnekar sig inte, den riktade rasismen mot hederliga svenskar som dom bedriver, ökas nu före valet. Alla som vill bestämma om sin omvårdnad är inte rasister, vad Ni än påstår i SvT, däremot är Ni det.

 14. Sveriges problem är till största delen orsakade av Sveriges journalister, primärt massiva, autonoma och tvångsfinanserade SVT/SR. Sett från utlandet så är SVT/SR:s beteende totalt groteskt och oacceptabelt. SVT/SR bedriver ren aktivism.

  1. Vi har inga journalister i Sverige värda namnet. Jag tror att det beror på att dom är för lata helt enkelt. Dom orkar inte med att gå utanför dörren och ta reda på fakta, utan dom sitter inne på sina feta arslen och hittar på sådant som TROR är sant, men som visar sig i 99 fall av 100 vara rena falsarier.

 15. Om någon från SVT eller annan media läser detta: Det handlar INTE om hudfärg!!!!
  Det handlar om att gamla, sköra människor, som ofta hör och ser dåligt, vill kunna kommunicera!!!!
  De vill känna sig trygga!!!
  Skäms SVT! VAD vill ni uppnå med detta?!

  1. Det handlar mer om detta när man blir gammal och hör lite sämre, då vill man nog inte ha en sådan pratandes vid en eller ska ge medicin som kanske är rätt

   1. Jaha, du säger det. Det menar du inte….
    Förstod inte ett skvatt av hennes ’habba habba’ och jag har ingen fel på min hörsel.

   2. Den kvinnliga journalisten ser ut att lyssna intensivt och översätta inom sig själv för att hinna med och förstå vad tanten säger. Den kvinnliga journalisten är ändå förhållandevis ung och kan ha god hörsel. Som gammal skulle jag bara bli förvirrad och skrämd i ett möte med den somaliska tanten.

   3. En av Röfvens lönsamma, skicka hem henne till Somalia där hon hör hemma.

  2. Om läkaren är världens bästa läkare så är han ändå en dålig sådan om det inte går att kommunicera med honom eller henne.

 16. Detta land har spårat ut fullständigt !!! Den enda rättvisan är att en dag så kommer dom själva att drabbas !!!

  1. Många av de överbetalda politikerna och andra ansvariga kommer att välja en annan typ av äldreboenden. De kommer att ha tillgång till alla bekvämligheter som finns med ett flertal matalternativ att välja på tillagat på plats av en duktig kock. Till det finns det om så önskas vin eller starköl att tillgå. Sedan kan man ta hissen ner till bassängen där det finns både massage eller en frisör att tillgå efter överenskommelse.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: