Stäng

Forskare: Hatstormen mot Jimmy Durmaz fanns inte

FOTBOLL & MEDIA.  Sverige är klart för för kvartsfinal i fotbolls-VM efter att ha slagit världssexan Schweiz med 1-0 i en dålig match idag. Tidigare i turneringen, i gruppspelet orsakade Jimmy Durmaz en frispark som ledde till att Tyskland vann den matchen mot Sverige. Enligt PK-media ledde det till en hatstorm mot Örebro-födde Durmaz men mycket tyder på att den hatstormen inte fanns och att kritiken var berättigad. 

Jimmy Durmaz. Bild från Wikipedia

Bredbandsteknikprofessorn Per Ödling som tidigare gjort sig känd bland annat för att ha förutsett Trumps valseger har varit delaktig i att analysera det som kommit att kallas för hatstormen i sociala medier mot fotbollsspelaren Jimmy Durmaz.

I en längre intervju med fPlus som publiceras på torsdag, som handlar om digitaliseringens betydelse för samhället i bredare mening, berättar han om hur samtalen på nätet kan påverka höstens val och säger att den uppmärksammade hatstormen mot fotbollsspelaren i själva verket inte fanns.

Det analyserade datat kring den så kallade hatstormen visar att det finns en risk att gammelmedia inte förstått att tolka de sociala medierna rätt och blivit lurade av så kallade botnät.

-Det senaste vi har gjort, Christian Landgrens arbete, är att titta på den så kallade hatstormen mot Jimmy Durmaz. Data visar att det inte fanns någon hatstorm utan en kärleksstorm. Däremot ser det ut som ett botnät gått in och hatat och sedan raderat sina inlägg. Att svenska tidningar och media använder förra årtusendets teknologi i detta årtusende gör dem blinda, lättlurade och förvandlar dem till vad som brukar kallas “nyttiga idioter” för att sprida en bild av ett hatfullt Sverige. Trist, säger Per Ödling.

Intervjun i sin helhet publiceras på fPlus på torsdag.

– Petterssons äger att det är inte nog med att svensska medier använder förra årtusendets teknik, de flesta journalisterna är också väldigt gamla och tröga i tanken…

 ”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

8 reaktioner på “Forskare: Hatstormen mot Jimmy Durmaz fanns inte

  1. Klart att Löfven hakade på här, samme Stefan som höll sig undan en hel vecka när två mord på Ikea i Västerås ägde rum, och inte nämnde ett ord om det men icke Svensk, och det är ju skillnad!offren var ju Svenska och gärningsmannen

  2. Utredningen efter polisanmälan borde kunna visa svar på om och i så fall vilka, som låg bakom hatstormen eller om den var fejkad. Det är i normalfallen inte speciellt svårt har jag hört att återskapa raderade kommentarer eftersom dessa typer av servers normalt har ständigt täta backuper på allt nytt data. Jag tror kraven på spårbarhet är ganska stränga. De bör enkelt kunna återskapa raderade kommentarer och identifiera nödvändiga data för att få de svar de behöver. Frågan är om det bara läggs ned och mörkläggs ifall de mesta var attack under falsk flagg?

  3. Fejkhatstormen lyckades ta bort en stor del av glädjen och nöjet med VM, nu när man såg att hela landslaget dansar efter vänsterprovokatörernas pipa.
    Synd att danskarna inte gick vidare så hade man haft någon att glädjas för framgången med.

  4. Har sagt det förr allt var riggat. Frågan är bara vilka ligger bakom.
    Regeringe var inte sena med att utnyttja tillfället, eller visste de?

  5. Ännu en av dessa halmdockor och ankor som svensk press plockar fram för att stegra den pågående splittringen i landet. Fake news figurerna som fick miljoner, vars är dom. dom skulle ju stävja falska nyheter och avslöja dessa, nu passade det inte, när det var deras egna tidningar som utgav lögner.

  6. Denna nyhet lär väl i vanlig ordning mörkas i svensk ljug o hatpress. Passar inte deras syften.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: