Stäng

Landet med den stora potentialen

Somalia har en stor potential. Så skriver Isabella Lövin (Mp) efter att regeringen idag förkunnat att de fördubblar biståndet till landet.

Under bilden kan ni ta del av ett inlägg på Petterssons från augusti 2015. Visst håller vi med och visst borde somalier i Sverige resa hem och hjälpa till med uppbyggnaden som kan få landet med stor potential att blomstra.

Petterssons 2015-08-05: ”Welcome To Somalia”

26 reaktioner på “Landet med den stora potentialen

 1. Det lönade sig för somalierna att fjäska för den socialistiska makten, finns väl SSU klubbar t.o.m. på Kumla?

 2. Somalier är trevligt folk svenskar, det har Försvarsministern uppfunnit i sitt experiment i Borlänge som visar att de faktiskt är bombsäkra väljare på S, dvs av högre rang än EU och grundlagen.

  1. Överfallsvåldtäkter på Röda vägen, o bilbränningar avfärdas med citat: bondeoffer….we shall overcome…you got to take the bitter with the sweet

   En sosse i Stockholm sa: bättre en Fulani i Handen än tio i Skogås (har T-bana);
   https://youtu.be/a2dY54aE1ec

 3. Vist ha det Somalia potential som förnybar energikälla med tanke på den höga födelsetal kan de räknas som förnybar energikälla bla. i produktion av metan gas, bio bränsle mm.

 4. Om landet i sig självt har så stor potential och inte lyckas bättre så måste det vara fel på befolkningen.

 5. Då dröjer det inte länge innan Nobelprisen haglar över somalier eftersom dom har en sån potential.Varför inte lägga nästa fotbolls-VM dit?

 6. Och de har mage att komma hit och för att inte tala om att man planerar låta mellan 150-200 miljoner sådana få komma in i Europa!

 7. Ja det bäddar väl för orättvis konkurrens, som skapar bortskämdhet, som skapar avundsjuka, som slutar i klankonflikter, som erfarenheterna kan berätta om. Det genererar på sikt nya flyktingbehov. Men kan de ordna flyktingläger där, kanske investeringen kan bli ”lönsam längre fram”. Regeringen verkar skynda sig bränna så mycket skattemedel de förmår, innan valet. Nej det får väl vara nog nu. Vi skall inte ha mer skatter, det är oförskämt om skattemedel inte går tillbaks till de, som jobbar in pengarna. Ungefär, som vinster eller förluster i välfärden, kommunisterna eller regeringen tillåter inte ens att skattebetalarna får möjlighet att utnyttja det sociala skyddsnät de och deras förfäder byggt upp. Regeringen ger bort det till helt främmande människor, som inte avkrävs några förpliktelser och sällan vill anknyta till det land de ber försörja dem.

 8. I kväll tycks det äntligen ha kommit till en överenskommelse,mellan CDU/CSU i Deutschland !
  Det heter i första uppgifterna från mötet,att Tyskland nu skall inrätta en ny form av moderna KZ-läger,runt om vid gränserna.De som anländer och ber om uppehåll, inkl. bidrag kommer att placeras i dessa,tills de kan sändas tillbaka till utgångslandet. Inte så dumt,då blir troligen dragningskraften mindre till Germony och indirekt till Absurdien….

  1. I ett specialprogram i ARD(kanal 1) sitter nu en samlad ”klokskap” och diskuterar vilka som nu förlorar på nya ordningen.

   1. Svaret på detta var entydigt,” de gröna kommunisterna” som hade hoppats få komma in i värmen (regeringen).Troligen därför deras representant i panelen är helt grå i ansiktet !

 9. Det gäller att förstöra och slösa bort så mycket som möjligt innan chansen är förbi.

 10. Kan nästan till 110 % garantera att även om du skickar ner alla pengar på jorden till Somalia så kommer det aldrig bli ordning i detta land . Typ demokrati , rättigheter eller jämnstäldhet . För det det kommer alltid finnas klaner som vill ha allt för sig själva !!!

 11. Vad är det vits med att fördubbla biståndet till Somalia alla somalier bor ju snart i det trygga och mångkulturella Sverige, det räcker väl med att de får alla sina bidrag de förmodligen har all rätt till enligt någon Genevkommisiom de mänskliga rättigheterna eller någon annan livsviktig kommission som Sverige slaviskt lyder när de har kommit till rätta och bott in sig i en fin lägenhet eller stor villa som någon Kommun ställt iordning åt dem !

 12. Om de drog av 600miljoner från alla socialbidrag från gruppen från Somalia där 99,99% lever på bidrag som de skickar hem så skulle de hamna på noll i U-hjälp….Sannolikt skickar somalierna flera miljarder till hemlandet, pengar du och jag betalat via skattsedeln till deras socialbidrag.….MEN BEFOLKNINGEN GILLAR SÄKER LÄGET OCH FORTSÄTTER RÖSTA PÅ MILJÖDÅRARNA OCH DE ANDRA I 7KLÖVERN!!

  1. Människan är ett däggdjur bestående av olika arter, – 600 miljoner kunde vi hjälpa något annat däggdjur med som vi har mer gemensamt eller vårt eget folk….RÖSTA NU BORT DESSA KNARKARE!!!!

 13. Jag ser en metod i galenskapen ,naer alla andra laender har blivit attraktivare aen Sverige saa flyr de som kan och soeker asyl var som helst.

  1. Vilka är de största stollarna, svenska väljarna eller politikerna som blir valda av folket ?
   Kanske är svårt att säga.

 14. Varför ska vi ha deras befolkning hit, om framtiden är i Somalia? Denna regering slår alla rekord i all enfald och dumhet, ren ondska!

  1. Om man har en IQ som en guldfisk, då är alla platser i världen man besöker en potential

Kommentera

%d bloggare gillar detta: