Stäng

En saknas vid bordet

Expressen TV hade ikväll en debatt från Almedalen där bl.a. Jonas Sjöstedts tal skulle kommenteras.

En av paneldeltagarna meddelade strax innan sändning att han hoppar av och inte ämnade närvara.

Personen ifråga är denne annars högröstade och självgoda individ.

Karl-Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande och tillika ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott. Varför hoppar då en person som älskar att höra sin egen röst av strax innan sändning? Sjukdom? Det lite kalla och regniga vädret? Nej, svaret finns att hämta på denna bild där paneldeltagarna finns nämnda.

Den faktiska orsaken är att Karl-Petter Thorwaldsson inte ville stå vid samma bord som Paula Bieler (SD). Ordet barnrumpa har därmed fått ett nytt ansikte i denne överbetalda och överviktiga individ. Expressens K-G Bergström, som närvarade, säger så här om Thorwaldssons barnsligheter.

”Det är extra anmärkningsvärt att LO:s ordförande beter sig så här med tanke på att uppåt var fjärde LO-medlem sympatiserar med SD”

Så ser verkligheten ut. I SCB:s mätning för knappt en månad sedan visade det sig att var fjärde LO-medlem numera väljer att rösta på SD. Klart såna siffror svider i en ordförande som själv är socialdemokrat och representerar ett förbund som för bara några decennier sedan hade ett nästan 100%-igt stöd för sossarna i sina led.

Hur ni Sverigedemokrater som fortfarande är medlemmar i något LO-förbund reagerar över dylikt trams får ni själva berätta. Ni vet säkert att man inte behöver vara medlem i något fackförbund, utan att det räcker gott och väl att vara med i A-kassan. Är du exempelvis metallare går du till väga så här.

Jag vet inte vad Thorwaldsson ville med detta trams, men tror han att hans eget parti vinner tillbaks väljare är han mer okunnig än han vill erkänna. Tror han att alla de tiotusentals LO-medlemmar som tänker rösta på SD tänker om, tror han fel. Är han ute efter att locka alla som valt att inte ansluta sig till något fackförbund, är han fel man på fel post. LO och hans socialdemokrater lär stå som de stora förlorarna.

Staffan Dopping, tidigare journalist på SVT och numera kommunikatör, ställer frågan om de verkliga skälen till avhoppet.

 

20 reaktioner på “En saknas vid bordet

 1. Vad hade ni förväntat er av denna Jättebebis? Fostrad som
  han är sen barnsben i den Socialistiska Pladderfabriken, ni vet
  alla människors lika värde osv osv osv? Nej han trivs bäst i Sandlådan.

 2. Är det väckelsemöte han är på, karln? Eller bjuder han in hela menaländerna till Sverige och utropar :så här mycket plats har vi i Sverige.

 3. Jag har aldrig vart medlem i något fack och kommer aldrig bli det. Har klarat mig bra utan i 25 år i arbetslivet. Den enda gång jag varit arbetslös (efter en längre utlandsvistelse) fick jag erfara Arbetsförmedlingen ”förträfflighet”. Jobb fixade jag själv för AF hade ingen som helst koll. Faktiskt helt blåsta.

 4. Thorwaldsson har absolut noll respekt för de många bland LO:s medlemmar som sympatiserar med SD. Detta skulle för mig vara skäl nog att gå ur facket omgående. Detta oavsett partitillhörighet.

 5. Jag blev nyfiken och ville kolla i Expressen. Där finns rubriken ”Allt från Almedalen”. Inte ett ord om Karl-Petter. Så olika man kan värdera nyheter. Eller kanske vad man får skriva i publika media.

 6. Herr Karl-Petter Thorwaldsson har tidigare debatterat mot Jimmie Åkesson så hans vägran måste bero på att Paula är kvinna och att Karl-Petter är patriark.

 7. Blev det nån debatt då…med eller utan tjockisen.?

  Be mig nu inte klicka på skitpressen..för det vägrar jag.

 8. Ja detta hycklande och vidriga Almedalsspektakel där politiker journalistkåren och det övriga föraktfulla etablissemanget bara tramsar på lägsta nivå, minglar och kliar varandra på ryggen !
  Jasså den välgödda fackpampen Thorvaldsson ville inte vara med i sandlådan, det verkar blåsa snål motvind mot vänstern just nu.

 9. Jag trodde vitsen med att åka till Almedalen var att höras och synas- varför är han ens där??

 10. En s k ”yrkespolitiker” som aldrig gjort ett hederligt och hårt arbete!
  Dags att förpassa flertalet av dessa inom ”politikeradeln” inom sjuklövern till ett vanligt ordinärt arbete istället för att leva på medlemmar/
  skattebetalare.
  De är så långt ifrån sina medlemmars vardag
  En röst på sjuklövern är en förlorad röst!
  SD 2018 och ge dem chans under några mandatperiodeder då det kommer att ta år att ordna upp kaoset i Sverige

  1. Jag är övertygad om att om SD skulle få över 50% av rösterna och därmed få bilda regering så skulle 7-klövern säga efter 2 månader
   ” vad var det vi sa, dom klarar inte av att regera”.
   Det kommer att ta minst 20 år att återskapa Sverige för vilket parti som helst om dom arbetar hårt för det.

   1. Ligger mycket vi det, ja minst 20 år men tyvärr så kommer det motsatta ha inträffat om 20 år eftersom Sveriges trygga väljarkår kommer fortsätta att återvälja 7 klövern eller delar av den frmanöver !

 11. Han är ju en gammal alkoholist som säkert fortfarande lider av abstinens.
  Övergångsåldern har han väl redan passerat.

 12. Ytterligare ett bevis för att den mannen är mer tjockskallig än vad han ser ut. En pinsammare typ får man leta efter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: