Läkare utesluter inte att beväpnade vakter behövs på akutmottagningarna

INVANDRING. Hot och våld mot vårdspersonal har ökat med 50 procent mellan 2010 och 2015, enligt en arbetsmiljöenkät som Sveriges läkarförbund tidigare gjort bland sina medlemmar, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Andreas Fischer, ordförande för Sjukhusläkarna Stockholm som ingår i läkarförbundet, säger att läget är allvarligt.
– Med nuvarande trend kan jag inte utesluta att vi kommer behöva beväpnade skyddsvakter på akutmottagningarna inom en fem- till tioårsperiod, om inget görs, säger Fischer.

M i Stockholms läns landsting vill att all vårdpersonal får trygghetsutbildning men Fischer pekar på att det även bland annat krävs att lokaler görs säkrare så att inte vem som helst kan komma in.

-Pettersson säger att det går inte att vänta 5-10 år. Det behövs redan nu så fort en invandrare blir skjuten eller skadad på något sätt när hela klanen ska in på akuten och trösta och en annan klan ska göra färdigt jobbet.

Stäng gränsen, utvisa dem som inte sköter sig och straffa dem som försöker tränga sig in på akuten. Det går inte att prata bort kaosbabbarna…

Fast, 87:an som röstat kanske vill ha vill Mellanöstern på sjukhusen, vad vet jag. Dessutom behövs att journalisterna börjar berätta vilka det är som hotar personal och andra.

Här försöker ”bortalaget” storma akuten på Karolinska i Stockholm. Bilden från norska Aftenposten.

15 thoughts on “Läkare utesluter inte att beväpnade vakter behövs på akutmottagningarna

  1. Sade Bror Duktig (Kristersson) något om detta i sitt tal i Almedalen? Förmodligen inte utan han var mer upptagen av att svartmåla SD.

  2. vakter vid sjukhus, bibblan, hamburgerkedjor, bilbränder, skjutningar, nogozoner, parallellslalomen, omgiven av sina säpogubbar har löven aldrig känt sig tryggare

  3. Föbannenade jaevla koasbl@ttar..
    Åk hem till era ”shithole” länder och slå ihjäl varandra där istället.

  4. VARFÖR det skulle behövas beväpnade vakter på sjukhus i framtidens trygga och heligt mångkulturella Sverige säger naturligtvis inte denne s.k fackpamp, där råder total politiskt korrekthet censur, förljugenhet och mörkläggning !

  5. Fischers optimistiska fem- till tioårskalkyl har föga bärighet i den bistra verklighetens vådliga vardag och frågan om NÄR det är dags att anställa beväpnade vakter inom vissa avdelningar besvaras bäst med ”i går”!
    Andreas.

  6. Kan det vara så att det beror på att mer och mer ungdomar växer upp utan pappor eller med dåliga pappor ??? Lösningen till att få bukt med allt kriminellt är att vi föräldrar inte får skilja oss !!! Det hävdar varje fall expertisen !!!

    • Kan också vara för lite korvgrillning, fotboll med dialogpolisen och för få fritidsgårdar att bränna ner !

  7. Men han tar inte bladet från munnen och anger orsaken till problemen.
    Kan det vara missnöjda patienter?

  8. Inga gränser för landet, men stänga in och skydda inom landet. Det är en rubbad politik som förs!

Kommentera