Stäng

Italien och Malta stoppade migrantfartyg

INVANDRING. Det fartyg som plockat upp 59 migranter utanför Libyens kust är på väg mot Spanien. Fartyget har för avsikt att gå i land i Barcelona på onsdag, detta sedan Italien och Malta vägrat ta emot dem.

”Närmaste hamn är i Malta, organisationen är spansk. De kan glömma iden om att få lägga till i en italiensk hamn”, skrev Matteo Salvini, Italiens inrikesminister och partiledaren för La Lega, i ett inlägg på sin Facebook-sida under lördagen.

Det handlar om ännu ett fartyg med migranter som lämnat Nordafrika i hopp om att nå Europa. Den här gången är det totalt 59 människor ombord som plockats upp på Medelhavet, utanför Libyens kust.

Situationen har emellertid inte blivit bättre för de 59 personer som befinner sig ombord på Proactiva Open Arms fartyg. Fram till sent på lördagskvällen. Då kom beskedet att fartyget fått tillstånd att lägga till i Barcelona, i Spanien.

-Pettersson konstaterar att SVT inte kan låta bli att lägga in sina egna politiska sympatier i rapporteringen. De skriver ”främlingsfientliga La Lega” i reportaget. Jag är övertygad om att La Lega inte är fientliga mot de främlingar som kommer till Italien på laglig väg men att de inte gillar illegala ekonomiska migranter och människosmuggling…

23 reaktioner på “Italien och Malta stoppade migrantfartyg

 1. Det dröjde längre än väntat,innan CSU gav sitt slutliga beslut,efter mer än 6 timmar bekant.
  Resultatet av denna långa men viktiga fråga blev att:
  Seehofer vill lämna sin post som Inrikesminister,och samtidigt sin roll som Partiledare för CSU… Därmed står Tyskland likt ”God dag yxskaft” och de som nu jublar är AfD !! Alltså Tyskland fortsatt diktatoriskt styrt av Merkel, och en stor valvinst för AfD i kommande Landsval för Bayern !

 2. Inte bara i Moskva skedde en sensation… Merkel sjunger på sista versen.
  Seehofer har avslagit hennes s.k. Europalösning. Det som skrivits tidigare på bloggen är nu i stort verklighet. I morgon stänger Bayern sin gräns mot grannländerna.
  Nu väntar vi bara på att Diktatorn upplöser sin regering,och utlyser nyval !

  1. Ps.
   Kommer att följa kvällens nyheter direkt från Berlin och återkommer så snart det sändes ut en nyhet. Ds.

   1. Ett ”specialprogram” i röda ZDF pågår nu för fullt. Kanalen har direktrapport från CSU´s avgörande medlemsförsamling som nu pågått i 4-5 timmar.
    Andra rapporter uppger att nu t.o.m. hennes egna CDU-delegater i Riksdagen,börjat tvivla på sin ledarinna.
    Vid en event. förtroendeomröstning i Bundesdagen tyder mycket på att hon skulle avsättas.
    I en just avslutat intervju framgick att hon fortsätter strida för sin position. Vidare framkom att hon prioriterar EU,framför sitt eget hemland.
    Stenbock tyder detta som att regeringskrisen i Berlin,redan är ett faktum.
    Nåväl,återkommer så snart CSU gett sitt slutgiltiga svar.

 3. EU är en kriminell organisation som skiter i Europas folk, liksom Socialdemokraterna säger att Sverige ska vara en humanitär superstormakt och ta emot allt skit och avskum så är Europas gränser öppna och flyktingsmugglarna samarbetar med ”läkare utan gränser” ”Röda Korset” med flera som skiter i kostnader och konsekvenser för vårt folk….OM de visste att ingen tog hand om dem skulle dessa araber och negrer sluta komma. de kan gott drunkna, ingen skulle hjälpa oss om vi hamnade i kris och kris har vi som kommer att bli mycket värre….Våra politiker är KRIMINELLA, de flesta MÅNGMILLIONÄRER utan skam i kroppen när våra äldre svälter och dör i brist på sjukvård….

 4. Ju fler länder inom EU-familjen som säger stopp desto fler pensionsräddare får Sverige vilket är tur eftersom vi enligt 7 klövern och övriga mångkulturälskare inte klarar oss själva utan hjälp utifrån !

 5. https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/06/105938192_1529921143-1024×576.jpg
  För damen på bilden är det i dag en ödets dag !
  Efter hennes resa till Bryssel, återvände hon med besked,att 14 EU-länder hade instämt i hennes förslag vad gällde fördelningen av lyckosökare.
  Enligt henne skulle dessa länder vara beredda,att mottaga sin del av kvoten niggrar som nu befinner sig i Italien.
  Redan igår började det sippra ut meddelande i pressen,att detta var lögn.
  Polen,Tjeckien och Ungern gick därför redan i går ut med sina dementier.
  I dag tycks fler länder reagera på hennes ”utlovanden”,och t.o.m. inhemska pressen skriver nu,att hon farit med osanning !!
  I slutändan är det möjligtvis endast hon,och Absurdiens ”svittsare”,som kunnat enas ?
  Just nu sitter hon i förhandlingar med CSU,och frampå eftermiddagen lär vi få besked från utgången i förhandlingarna.

  1. Vill ge er alla en kort information över läget just nu,vid middagstid i Berlin,även för framtida EU.
   Fortfarande har inget nytt kommit ut från Rikskansliet, men tydligen vet delar av pressen hur det hela kommer att sluta.
   I tysk TV sändes nu ett påkommet program med deltagande av press,från olika delar av landet. Regeringskrisen lär stå för dörren.
   En gemensam nämnare har under detta kommit fram. Merkels tid som ledare är kort före sitt slut.Vidare erkänner man,att det europeiska folket vid valen insett,att så här kan det inte gå vidare.Med dessa ord oroar man sig över EU,och dess framtid.
   Senare i eftermiddag får vi svaret….

   1. Vi tackar vår trägne och ståndaktige kämpe för informationen!
    Alltid ett nöje att ta del av Dina väl initierade kommentarer, gamle gosse.
    Andreas 🙂

 6. SVT glömde rapportera att Fartyget gick in på Libyskt vatten efter tel. samtal från smugglarna, trots att de inte fick, och lyckades hämta ”de nödställda”, innan Libysk kustbevakning hann stoppa dom.

 7. Heja Italien och Malta! Stå på er! Det måste blir slut på den här trafiken över Medelhavet. Alla länder borde vägra ta emot skeppen så de tvingas vända om och lycksökarna (de som lurar folk att ge sig ut på havet) inser att vägen till Europa är STÄNGD!

 8. Det var ett jävla mesande med pirattrafiken hyr in Ryssen så fixar han biffen på en vecka.
  Det är bara en sak som gäller, vi eller dem, verkanseld och sänk skrotet.

 9. Ni är väl medvetna om att ”arm” på engelska betyder ”arm, makt, vapen, myndighet, gren, armstöd, karm, försvarsgren, truppslag, människoarm eller stor trädgren”? Och att ”arms” betyder ”vapen, gevär eller armar”? (bab.la)

  Så de hymlar inte om syftet att massimportera.

  Sedan Pettersson, skulle jag kalla La Lega för invasionsfientliga eller försvarsvänliga.

 10. Vad har Barcelona med dessa PK beställda transportresor från Nordafrika att göra. Hämden från den spanska socialistregeringen mot den Katalanska frihetskampen? Nu tänker de dumpa av allt ekonomiskt skräp från Afrika som skall belasta den välmående befolkningen i Katalonien. Sossejobb i linje med de svenska sossarna som styrt detta land i 70 år och är ansvariga för den huvudlösa invällningen av ekonomiska turister från hela världen som vi fattig pensionärer skall betala och har betalat.

 11. För SVT är väl alla främlingsfientliga som inte tycker att Sverige ska öppna upp gränsen för minst trettio miljoner flyktingar nu och aldrig utvisa någon oavsett anledning.

  1. SVT hör till sekten också, och på sektmanér hjärntvättar folket med sin propaganda. Svenskhet och egohumanismen lyser om dem.

  2. Är inte 30 miljoner lite i underkant, talade inte Annie ”skon” Lööf om en framtida svensk befolkning på minst 45 miljoner ?

  3. Och alla dessa miljoner hittar var sin välförtjänt plats på gymnasiebänkarna för de är briljantglänsande med svet i ansiktet och på kroppen, med briljantin av getfett i håret och vansinnig klåda i byxorna. Ur vägen, svenska skolbarn, här kommer bestarna loss !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: