Regeringar har blundat och kört


När Riksrevisionen granskade hanteringen av den akuta asylkrisen fann man en märklighet i regeringskansliet. En översiktlig kontroll av samtliga propositioner från regeringen till riksdagen med migrationspolitiskt innehåll, från 2004 till och med 2015, visade att nästan alla saknade konsekvensbedömningar gällande mängden asylsökande.

Det redovisade Riksrevisionen i rapporten ”Lärdomar av flyktingsituationen hösten 2015 – beredskap och hantering” (RiR 2017:4).

Uppenbarligen ansåg man i en rad regeringar att invandringspolitik huvudsakligen var en fråga om att blunda och köra.

Riksrevisionen gör nu en fördjupad undersökning av samma period och propositioner. Resultatet planeras att presenteras i november, i en rapport om ”konsekvensanalyser inför migrationspolitiska beslut”.

Redan nu har granskningsmyndigheten dock noterat att man knappt alls räknade på några konsekvenser.

”Nästan alla förslagen bedömdes sakna väsentliga konsekvenser för statlig och kommunal verksamhet eller ekonomi. I den mån förslagen bedömdes ha ekonomiska konsekvenser, beskrevs de som små. Bedömningarna motiverades i allmänhet kortfattat och det saknades ofta redovisning av bakomliggande analyser”, skriver Riksrevisionen (14/6).

Läs hela Per Gudmundsons ledare från juni 2017 på SvD…

-Pettersson säger att om ni tror att sjuklöverns politiker är lärt sig göra konsekvensanalyser av sina beslut på invandringsområdet så rösta på något av de partierna, om inte får ni fundera noga.

Vi kan konstatera att den politiska ledningen, oavsett färg aldrig brytt sig om att räkna ordentligt på vad man gör. Man kan inte låta bli att undra ifall även andra politikområden sköts med samma metod, men det tror jag inte för när det gäller de äldres matportioner räknas det på öret och snålt, men det är en helt annan sorts folk…


8 responses to “Regeringar har blundat och kört

 • DidrenDo

  skulle vilja påstå att man vet vad man gör,…the deep state som styr riksdagen vill ha Sverige i kaos och våra folkvalda politiker lyder dem 100%
  Sverigeförrädare yes,det är vad de är, troligen har flertalet av dem redan
  färdiga flyktplaner ifrån Sverige när allt faller ihop-mission complete som man brukar säga.
  PS: FN har spått att Sverige ska vara ett U-land om ca 12 år-dvs 2030

  Gilla

  • S Eriksson

   Om den FNrapporten lyfts fram så borde det få en stor betydelse i valet .

   Gilla

  • Urban Hjärne

   Då blir det till att bilda något motsvarande Simon Wiesenthal-center (eller Mossad) för att spåra upp förbrytarna och ställa dem inför rätta här i Sverige. Alla inblandade från politiker, lögnaktiga journalister till giriga asylprofitörer måste rannsakas för allt vad de ställt till med.
   De skall aldrig någonsin kunna slippa undan ansvar för vad de gjort med det här landet och mot dess befolkning.

   Gilla

 • Septimius Severus

  Gilla

 • S Eriksson

  Det kallas alla människors lika värde.
  Obs IRONI

  Gilla

 • Bosse

  Ja,jag tror heller inte att dom räknat exakt på vad invandringen kostar.Dett a har varit som ett opium för dom att få visa omvärlden hur goda och samvetsfulla dom är. Alla andra utgifter och inkomster har man på kronan vetat exakt.Utan man har kanske inte varit mer noga när man skickat ut pengar till Migrationsverket än att man sagt att ni har fått mellan 10-15 miljarder.Men annars så har myndigheterna stenkoll.Man har fått brev från Skatteverket ibland att man kommer att få en restskatt på 79 kr.
  Man har garanterat inte en aning om hur mycket eller vad Migrationsverket har gjort med pengarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: