Stäng

EU ”överens” om migrationspolitiken

INVANDRING. Efter att Italiens premiärminister Giuseppe Conte i går satte ned foten och vägrade att godkänna några andra beslut innan migrationskrisen hade diskuterats går nu EU-ledarna går vidare med asylläger i Nordafrika där riktiga flyktingar skiljs från lycksökare och sociala turister.

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) är dock inte nöjd, han vill tvinga Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien att öppna sina gränser för massinvandring. Dessa länder vill ha en mycket begränsad eller ingen asylinvandring alls, dessutom har Danmark och Österrike anslutit sig till den linjen.

-Pettersson anser att EU behövs, men inte i nuvarande form som överstatlig myndighet och herr Löfven ska absolut inte tala om för de länder som såg alla varningstecken i tid hur många asylinvandrare och muslimer de ska ta emot.

Statsminister Löfven, kan du inte verka för en samtyckeslag även på detta område? Det är fult att våldta hela länder…

Sveriges Radio

Afrika jämfört med EU. Afrika är inte överbefolkat. Afrika är oerhört rikt och har allt utom kloka politiker men det är de inte ensamma om. Tänk på att bilderna inte är skalenliga. Nordliga länder avbildas alltid större än de är på kartor. Jämför helst på en jordglob.

23 reaktioner på “EU ”överens” om migrationspolitiken

 1. Jag tycker verkligen illa om Löfven. Har sätter verkligen inte sitt folk främst. Skamligt

 2. tom länder-folk som anses ha starka skyddskäl så hindrar det inte dock att dessa hens åker hem på semester till sitt hemland. Skulle man göra en undersökning av flybolag som åker till Irak-Syrien mfl så skulle man finna mängder av sk ”flyktingar” som vill hem till tjocka släckten och visa vilka pengar man får i Europa/Sverige

   1. Kan inte avstå från att tillföra vem mannen på bilden är.
    Wolgang Schäuble (CDU) heter han,och är Riksdagens högsta höns och f.d. landets finansminister.
    En värdig representant för Diktator Merkels parti !

 3. När jag flög över Afrika såg jag att med dess 3 invånare per kvadratkilometer finns gott om plats.

 4. Där ser man. Italien har fått en ny regering som består av Italiens motsvarighet till SD. Nu händer det sker i Europa Som är positivt till den Europeiska befolkningen. Hoppas att fler länder tar efter.
  Sverige skulle kunna vara på väg om vi hade haft demokratiska val här som hade någon betydelse.

 5. Varför inte diskutera Svalbard som plats för ”läger”? Norge är visserligen inte med i EU men ligger i alla fall i Europa. Jag skulle också tro att med Svalbards nordliga läge skulle tanken på att en tid placeras där stoppa lycksökarna och de som verkligen är på flykt enkelt sorteras ut.
  Jag har inget emot att människor som verkligen behöver skydd, särskilt ensamma kvinnor med barn (vart männen tagit vägen vet vi!), får ett skydd så länge som de behöver, men med nuvarande politik är det precis tvärtom.

  1. Instämmer med förslaget då jag föreslagit det en längre tid. Svalbard eller Spetsbergen är inte norskt territorium utan förvaltas av Norge. Genom det så kallade spetsbergentraktatet äger alla undertecknare rätt att bedriva verksamhet och uppföra anläggningar så länge de inte är militära. Förutom den avkylande effekten så finns flera fördelar, man behöver varken vakter, murar eller stängsel då det finns en naturligt ronderande oavlönad ”vaktstyrka” som inte ens man behöver sticka till ett köttben emellanåt.

   1. Håller helt med. Och det lär finnas en massa tomma hus och bostäder där, t.o.m. möblerade.

 6. Ser att Pettersson har en positiv syn på EU´s framtid !!
  Själv har jag nu sedan morgontimmarna sökt sätta mig in i vad som verkligen beslutats i natt.
  I Frankrike förblir allt som tidigare.Inga nya ”migranter” kommer att tillåtas korsa deras gräns.
  I Österrike har Kurz redan gjort klart,att hans land mottagit %-uellt flest inom hela EU !!’
  Därmed är det nu slut sade han.
  Liksom tidigare tjatar Merkel över, ”att alla stater måste taga sitt ansvar”…I detta instämmer den lille absurde ”svittsaren”….
  Det som verkligen beslutats var att betala ut c:a 33 miljarder SEK till Turkiet,för att dessa skall behålla de miljoner araber o. dyl.arter som finns inom deras område.(c:a 2,5 miljoner beduiner)
  Vidare skall de s.k. ”hjälporganisationerna”( Soros NGO) inte längre få trafikera linjen N-Afrika/Europa med lyckosökande niggrar. Detta NGO som samarbetar med smugglarna,skall inte tillåtes hämta folk utanför Libyen. De som ”räddats” framöver skall föras tillbaka till Libyen.
  I stället föreslås,att det ska byggas en form av uppsamlingsläger i Afrika.
  Men nu ligger ju allt detta endast på utredningsstadiet,och skall först ältas fram och tillbaka.
  Sedan skall vi veta att Italien nu har allt i sin hand.Säger dessa nej till de s.k. ”kvotlägren”,från vilka äventyrarna skall fördelas ut i EU,blir alla nattens beslut värda,noll och inget !

  1. Conde sa i morgon TV där jag bor; nu står Italien ensamt. I Sverige verkar de inte kunna italienska…Detta ”avtal” är en räddningsplanka för Merkel,El Mundo har en bra bild som illustrerar detta,. Lite som USAs gamla dominodoktrin, falleri fallera falleralla. De gamla politikerna känner marken ge vika medan Sverige verkar fatta nada. Vem släckte lyset med Löfven i spetsen och det kan kosta Sveriges medborgare mycket…
   Dessutom de ska lägga ett läger i Nordafrika, vem har frågat Marocko? Nykolonialism och att ge sig på snart det enda muslimska landet som vill reformera. Spanien har redan avtal med Algeriet och Marocko om direktutvisning. Båtarna blir det kanske stopp på, NGO med flera men det guppar in gummiflottar hela tiden, de har gummibåt med leksaksåror. Italien säger nej till båtar. Malta tog in lifeline men inga fler. De andra europeiska länderna får dela på den lasten. 230 män på en båt klassad för 50. Livräddare my -ss
   I morgon TV hade man ett reportage från en by i Andalusien. Borgmästaren fick frågan hur det går och samtidigt rullade bilderna från ett läger. Det var polisens gympasal där det bor 350 män, de sover på golvet. Det har varit så sedan i april.Bra att visa verkligheten så snabbt bakom EU mötets fasad!
   Borgmästaren sa, vi har absolut inte råd, vem ska betala? Inte vårt ansvar vi har ansvar för våra innevånare inget mer.

   1. Ja Svenska Sida kommer väl att bekosta detta läger, dom har ju svårt att göra av med sitt feta bistånd?

   2. Odalkvinnan:
    Där träffar du spiken… Tror för min del att man i Absurdistan inte vill lära sig,eller förstå andra språk.
    Möjligen deras ”Swengelska” accepteras. De latinska språken tycks vara omoderna eller möjligen deras tankegångar,vad gäller för absurdsk EU-politik fullständigt ”okorrekt” ?

  1. Håller inte, det slutar med att solidariska och öppenhjärtliga Sverige (ev också mångkulturella Merkels Tyskland) måste öka på sin massinvandring för att andra länder inte vill och vågar vägra !
   Bra för dessa länder, dåligt för Sverige.

 7. Överens om att de inte är överens och att mycket skall utredas vidare. Tänk vilken tur att det alltid går att begrava jobbiga saker i en utredning eller två. Här borde Löfvéns kunnande ha bidragit starkt eftersom han leder en regering vars specialitet är att tillsätta utredningar om precis allting.

 8. Pettersson och läsare!
  Jämförelsebilderna är enligt min mening INTE korrekta, i synnerhet högra bilden. Bara Nigeria har en yta motsvarande Västeuropa eller dubbelt Sverige. Ytan av Kina (9600000 km2), Indiska Halvön (3300000 km2), Nordamerika (19800000 km2) är samma som Afrika. Sydafrika ensamt är lika med EU utom f d öststaterna. Allt ungefärligt.
  Afrikas storlek är ca 30000000 km2.

  Min kommentar innebär att Pettersons datagrund är gravt ”underskattande”. Det är avsevärt värre!

  Men kommentaren i slutet är verkligen fin!

  1. Det är kartprojektionen som ställer till det. Pettersson har högst troligt använt Mercator-projektionen där latitud och longitud bildar räta vinklar. Bra för navigering men ytorna blir fel.

 9. Det är svårt att inte nämn fd statsminister Göran Perssons uttalande när han var i kina,
  – För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet”.
  Så vill nog sossarna att både Sverige och EU är, en diktatur där diktatorn heter Löfven.
  Statsministern vägrar att kalla Kina för diktatur: ”Vi ska inte hålla på att sätta etikett i svensk utrikespolitik”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: