De rödgröna vill inte att valresultatet ska ge genomslag i Riksdagen

VALET 2018. Regeringen och vänsterpartiet reagerar starkt på Alliansens förslag om att låta Sverigedemokraterna få ha topposter i riksdagen efter valet. – Jag ser inget skäl att ge Sverigedemokraterna makt och inflytande genom att ge dem utskottsordförandeposter, säger gruppledaren Anders Ygeman (S). 

Socialminister Annika Strandhäll (S) skräder inte orden. ”Nu har det ändå passerat anständighetens gräns”, skriver Strandhäll på Facebook och fortsätter ”Ska SD leda utrikesutskottet, försvarsutskottet, eller styra över kulturpolitiken? Är Liberalismen död?”

Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) kallar det hela för ”kohandel” och fortsätter ”Alliansen ska köpa talmansposten, och betala genom att ge Sverigedemokraterna denna makt. Jag har förstått att det är rimligt för M, tvingats inse det om KD, men C och L – vad håller ni på med?”

Vänsterpartiets gruppledare Mia Sydow-Mölleby är kritisk till att Sverigedemokraterna ska kunna få ledande poster i riksdagsutskotten. Hon säger till Ekot att hon tycker att det är olyckligt att fler och fler partier vill legitimera SD.
Det vore ju bättre om vi alla stod emot gemensamt.

Alliansen meddelade nyligen att de kommer att föreslå en talman oavsett valresultat – vilket statsvetare menar är en signal till SD att de inte får någon talmanspost även om de skulle bli största parti.

-Pettersson konstaterar att Alliansens förslag är ett steg i rätt riktigt och att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet inte tycker att valresultatet ska få genomslag och ge inflytande i riksdagen.

De rödgröna borde kanske läsa på om hur Sverige styrs Sverige är en demokrati med ett parlamentariskt styrelsesätt. Det betyder att den offentliga makten utgår från folket. Svenska folket väljer representanter till riksdagen i riksdagsvalet vart fjärde år”. De rödgröna vill alltså hindra en del av de representanter som svenska folket vald från att få inflytande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “De rödgröna vill inte att valresultatet ska ge genomslag i Riksdagen

  1. Jag som trodde val avgörs på valdagen och att därefter storlek får man olika poster. Tänk så dum jag är. Det avgörs ju genom kohandel INNAN valet. Är detta DEMOKRATI?

  2. Tänk att demokrati är så känsligt.
    När de sittande partierna i regeringen har dessa åsikter trots sina egna förflutna visar bara på deras egen brist på insikt.

    Demokratin verkar underordnad deras egen ideologi. Mångkulturalism och värdegrund har upphöjts till den ”riktiga” demokratin. När väljarna tröttnat på resultatet av detta gigantiska misslyckande, då försöker vänstern köra det gamla kommunisttricket att hänvisa till fiender mot fosterlandet.

    SD är mer demokratiska än hela sjuklövern tillsammans eftersom de respekterar väljarna. Inget kunde vara mer fel än att upphöja invandringen till ett demokratiskt mål.

  3. Taenk saa oerhoert hoegerextremt att valresultatet paa naagot vis skulle kunna paaverka riksdagens sammansaettning.Vi maasste genast infoera roestplikt och foer att alla skall begripa sitt eget baesta skall endast en valsedel finnas.Detta aer sann folklig demokrati.

  4. Dom största gnällarna är dom som inte borde ens sitta där, dom borde sitta i en sandlåda och därifrån läras om. Hur man behandlar folket som byggt
    och bygger Sverige, och fungerar inte den inlärningen. Då är det madrasserat rum och medikamenter resten av livet, för att hålla Sverige tryggt

  5. Att dagens Vänsterparti f.d VPK med en kommunistisk ideologi inte ställer upp på demokrati är ju inte förvånande och nu få V sällskap av två andra odemokratiska partier S och MP !

  6. Om den riksdagsordning som det talas om efter valet gäller så undrar undertecknad VARFÖR HAR VI OFFENTLIGA VAL??????????

    • Offentliga val i hyckleriets Sverige är bara ett spel för galleriet, allting är redan uppgjort förväg inom PK-familjen !

  7. Det vänstern missar är hur det BORDE fungera i en demokrati. D.v.s. partiers utfall i allmänna val bör återspeglas även i myglets högborg – Riksdagen. Att Strandhäll m.fl. går i taket över Alliansens tillnyktring i denna fråga förvånar föga. Helst skulle naturligtvis Socialdemokraterna ha samtliga ordförandeposter i utskotten och givetvis alltid inneha talmansposten. Allt i sann demokratisk anda.
    Måtte vi befrias från denna genomruttna socialdemokrati i regeringsställning efter valet.

  8. Jag HOPPAS att SD får över 50% och FULLSTÄNDIGT kan ge BLANKA F_N i de ANDRA PARTIERNA och regera som FOLKET VILL!
    Champagne-korkarna kommer att SMÄLLA över HELA SVERIGE när vi FIRAR DETTA i september!!!!!!
    Jag ids inte kommentera ovanstående politiker då dessa nu rutschar utför med ÖVERLJUDSFART och lyckas ej KLAMRA SIG FAST trots de FÖRSÖKER så naglarna är blodiga och snart INTE ENS kommer vara ett minne blott, f.u. Löfvens och BJÖRNLIGAN (M+MP+KD+C+L och V) som går till historien med att vara de personer som FÖRSTÖRDE ett helt LAND!!!
    HU JEDA MEJ!

  9. Säger ett litet pyre Fridolin som inte trampat ur barnskorna och en valmanskår på ca 4% , några 100 tusen. Han har inte heller förstånd till att hålla käften i frågor han varken har mandat eller förstår. ”Ordna den svenska skolan på 100dagar”….

  10. Riktig trygghet för medborgarna är att ha en fungerande demokrati. Veta att de demokratiska spelreglerna efterlevs av alla politiker. På alla nivåer.

    Sverige har tyvärr avvikit från det under senare år. Detta är oroväckande.

    Att socialdemokraterna inte inser att de är medborgarnas röster som ska styra landet, är inte alls förvånande.

    En socialdemokratisk demokratisyn är inte detsamma som medborgarnas demokratisyn. Det är rätt uppenbart när man hör deras företrädare uttala sig.

  11. Min gamla lärare i samhällskunskap på gymnasiet hade alltså rätt:
    Kommunism är statligt maktövertagande genom revolution
    Socialism är statligt maktövertagande genom evolutioon.

    Det sistnämnda är ju det de rödgröna jobbar på dvs valresultatet ska inte få genomslagskraft utan en liten klick ska få bestämma.

  12. Strandhäll och Ygeman med anhang ska också hållas utanför all makt och inflytande pga grandios inkompetens.

Kommentera