Sveriges flip-flop regering nobbar fotbolls-VM men åker dit…


VALET 2018. Den svenska regeringen kommer inte att åka till fotbolls-VM i Ryssland nästa månad, sade Sveriges idrottsminister Annika Strandhäll (S) den 31 maj 2018, hon, liksom den övriga regeringen, väljer att stanna hemma, enligt SMP. 

”Jag är djupt bekymrad över den politiska situationen i Ryssland, särskilt när det gäller demokrati och mänskliga rättigheter. Regeringen har sagt nej till att vara med på invigningen och jag planerar inte att delta på plats i Ryssland”, säger Annika Strandhäll i ett uttalande till TT.

-Pettersson noterar att tydligen har den politiska situationen i Ryssland ändrat sig, för nu ska några ministrar åka dit och heja på Sverige.

TT: Men om ni åker, kommer ni inte då att ge Vladimir Putin de PR-poäng som han vill ha?

– Vi har gjort vår markering. Var vi står politiskt, det vet alla. Det var en viktig markering, men fotbollsmässigt är det ett annat läge, säger statsminister Stefan Löfven (S).

TT: Man kan uppfatta det som dubbelmoral? – Nej, det är inte alls någon dubbelmoral. Vi står kvar vid våra politiska värderingar. Det har vi inte ändrat alls, säger Stefan Löfven.

Utrikesminister Wallström (S) säger att regeringen har pratat med Danmark och Storbritannien. Enligt henne kommer danska ministrar att se Danmarks nästa match på plats och hon uppger också att den brittiska regeringen inte har något emot att Sverige skickar ministrar.

– Nu kan vi nästa gång vara där på plats. Fotbollen ska också vara någonting som förenar, och inte bara skiljer åt, säger Margot Wallström.

TT/OMNI

-Pettersson noterar att vi har en flip-flop regering som tror att dubbel-moral betyder dubbelt så bra. Fotbollen ska också vara någonting som förenar, och inte bara skiljer åt, säger Margot Wallström utan att förklara vad det är i fotbollen som ändrat sig på en månad…


36 responses to “Sveriges flip-flop regering nobbar fotbolls-VM men åker dit…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: