Stäng

Sveriges flip-flop regering nobbar fotbolls-VM men åker dit…

VALET 2018. Den svenska regeringen kommer inte att åka till fotbolls-VM i Ryssland nästa månad, sade Sveriges idrottsminister Annika Strandhäll (S) den 31 maj 2018, hon, liksom den övriga regeringen, väljer att stanna hemma, enligt SMP. 

”Jag är djupt bekymrad över den politiska situationen i Ryssland, särskilt när det gäller demokrati och mänskliga rättigheter. Regeringen har sagt nej till att vara med på invigningen och jag planerar inte att delta på plats i Ryssland”, säger Annika Strandhäll i ett uttalande till TT.

-Pettersson noterar att tydligen har den politiska situationen i Ryssland ändrat sig, för nu ska några ministrar åka dit och heja på Sverige.

TT: Men om ni åker, kommer ni inte då att ge Vladimir Putin de PR-poäng som han vill ha?

– Vi har gjort vår markering. Var vi står politiskt, det vet alla. Det var en viktig markering, men fotbollsmässigt är det ett annat läge, säger statsminister Stefan Löfven (S).

TT: Man kan uppfatta det som dubbelmoral? – Nej, det är inte alls någon dubbelmoral. Vi står kvar vid våra politiska värderingar. Det har vi inte ändrat alls, säger Stefan Löfven.

Utrikesminister Wallström (S) säger att regeringen har pratat med Danmark och Storbritannien. Enligt henne kommer danska ministrar att se Danmarks nästa match på plats och hon uppger också att den brittiska regeringen inte har något emot att Sverige skickar ministrar.

– Nu kan vi nästa gång vara där på plats. Fotbollen ska också vara någonting som förenar, och inte bara skiljer åt, säger Margot Wallström.

TT/OMNI

-Pettersson noterar att vi har en flip-flop regering som tror att dubbel-moral betyder dubbelt så bra. Fotbollen ska också vara någonting som förenar, och inte bara skiljer åt, säger Margot Wallström utan att förklara vad det är i fotbollen som ändrat sig på en månad…

36 reaktioner på “Sveriges flip-flop regering nobbar fotbolls-VM men åker dit…

 1. sista möjligheten innan valet att få saker gratis, såssarna samlas vid grytorna medan pensionärerna svälter.

 2. Jösses, vilka skithögar, fotboll och politik hör inte ihop. Har ni ändå tagit ställning, stå vid ert kast. Kungen har blivit avpolitiserad, han får går på OS, VM, göra vad han vill, rätt eller fel. Svenska akademien, är det kungens ansvar 2018? Hellre det än en galen miljöpartist.

  1. För övrigt borde de se till att de riktiga fansen, de som blev strandade till första mötet, få biljetter till åttondelen.

 3. Sveriges feministiska CP-regering borde be om ursäkt för sig själva istället och hur mycket de har skämt ut det här landet.
  Hade jag varit Janne Andersson hade jag reagerat på samma sätt, som när den tyska lagledningen hånade den svenska i slutet av Tysklandsmatchen.

 4. Va underbart om fotbollslaget hade vägrat prata med dom och bara nonchalerat deras närvaro.Dessa sadistiska fossiler

 5. Skönt. Vanligtvis välunderrättade källor i Kreml har rapporterat att president Vladimir Putin har legat sömnlös på nätterna efter den svenska regeringens första besked. Nu kan han äntligen sova.

 6. Hmmm ….men det var INGA problem att åka till Saudiarabien eller ’enparti’ staten Kina…
  Jäkla hycklare, blir så trött, snälla rösta bort den här iq befriade ’handen på hjärtat’ regeringen!!!!

 7. När Sverige vann Hockey VM ville Stefan Löven möta laget och sola sig i glansen, Stefan Löven blev utbuad, de ville inte ha med muppen att göra! Nu kanske vi vinner VM i fotboll och SOCIALDEMOKRATERNA vill suga åt sig och sola sig i glansen, fult att utnyttja fotbollen för politiska syften! All kritik av massinvandringen och asylinvandringen vill de stämpla som nazism och rasism dessa ryggradslösa sossesvin! Tråkigt att de ska besudla fotbollen, Sveriges befolkning genomskådar detta, sossarna kommer att förlora valet i september!

  1. Storbritannien är idag en diktatur och de bluffade om giftattacken som Ryssland inte har något med att göra!

 8. Gud give om Strandhäll stannar hemma, något så fåraktigt har nog Ryssarna aldrig sett.

 9. Se där, nu passade det att åka till Ryssland, kolla fotboll och dricka grogg med Putin.

  Jaja som vanligt, inte ett sant ord ur den munnen!

 10. Varför i helvete skulle brittiska regeringen bry sig om vad svenska ministrar gör? Vi kan väl alltid hoppas att ryssarna ger fåntrattarna de sämsta ståplatser de kan finna…

 11. Å ena sidan fast det är klart, den andra kan väl inte, nej vi står fasta i vår övertygelse att SD och Putin har fel värdegrunder, ja hrm tror vi för tillfället. Men kanske efter valet vi ändrar oss, man vet ju aldrig, det är personligt ekonomiskt lönande att sitta i regeringen. Vi får se.

  1. Utrikesblondinen har nog hört att Putin bjudit in hennes kompis den
   Palestinska terror ledaren att se finalen, han är nog en större magnet än Mr Putin för Wallström.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: