Stäng

Det räckte inte med böneutrop, nu kommer nästa krav, Sverige ska fira ramadan

ISLAM. – Pettersson har många gånger sagt att islam kör med en steg för steg taktik, ett litet till synes mindre krav i taget men tillsammans blir dessa steg till stora kliv. 

När Växjös muslimska församling bildades förklarade imamen att det var viktigt för integrationen, demokrati och religionsfrihet. 

Några år senare, 2003, krävde imamen Ismail Abu Helal att församlingen skulle få bygga en liten moské för integration, demokrati, och religionsfrihet. Det skulle bara var en liten anspråkslös byggnad i trä som passade i det småländska landskapet.

Nu ska moskén byggas i sten, man har redan köpt en 7.000 kvadratmeter stor tomt. När ansökan var klar vände sig Ismail Abu Helal till både Kuwait och Förenade Arabemiraten för att få finansiering – 60 miljoner kronor väntas det planerade bygget att kosta, givetvis integration, demokrati, och religionsfrihet.

När Ismail Abu Helal ansökte om böneutrop hördes de välbekanta argumenten, det är bra för integration, demokrati, och religionsfrihet.

Den muslimska församlingen har också skapat en egen muslimsk skola, visserligen könsseparerad men bra för integration, demokrati, och religionsfrihet.

Med församling, moské, böneutrop och skola på plats, tar nu imamen nästa steg för att skapa integration, demokrati, och religionsfrihet.

Nu kräver imam Ismail Abu Helal att Sverige firar ramadan, givetvis för integration, demokrati och religionsfrihet  – men vägrar själv bry sig om kristna högtider: ”Varför skulle vi det? Vi är muslimer”

Läs mer på Nya Tider…

-Pettersson menar att för varje steg vi låter muslimerna ta så blir det MINDRE av integration och demokrati, religionsfriheten kan vi bortse från för islam är ingen religion utan en ideologi jämförbar med nazismen.

Moskéns budskap

TIDIGARE 2018-05-26. Allahu akbar – Växjös första böneutrop och islams steg för steg taktik

ISLAM. I går klockan 13 var det dags för Växjös första böneutrop vid moskén. Sveriges opartiska statsradio var på plats men lyckades inte hitta en enda Växjöbo som ogillade ljudet, däremot några som tyckte att ljudet inte var särskilt högt.

Det var lite märkligt med tanke på att hundratals personer hade samlats på Storgatan i Växjö för att protestera på uppmaning av det nya partiet Alternativ för Sverige som blev polisanmälda av en tydligen undersysselsatt poliskår.

Nåväl, så här lät Växjös första böneutrop på avstånd.

Översättning av adhan (böneutrop):

Allah är störst. Allah är störst.

Jag vittnar att det finns ingen gud utom Allah.

Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

Kom till bön. Kom till bön.

Kom till framgång. Kom till framgång

Allah är störst. Allah är störst.

Det finns ingen gud utom Allah.

Böneutropet kallas för ”Adhan” på arabiska och betyder ”information, pålysning”. Böneutropet kom till av i huvudsak två anledningar.

Böneutropet ska påminna människor om när det var dags att be. På den tiden fanns inga klockor med alarm. När den muslimska befolkningen ökade i antal så fanns ett verkligt behov av att påminna människor om de olika bönetiderna. Men det behovet existerar knappt i dag eftersom vi har armbandsur, klockor på väggar, och i våra mobiltelefoner.

Böneutropet ska proklamera islam över en stad. Denna innebörd i böneutropet återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik (fiqh). I den kan vi läsa under kapitlet för böneutrop ”Adhan”. Jag citerar: ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam). Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

Detta bekräftas även av vad Koranen säger om profeten Muhammeds uppdrag i surah 9:33 (Surat Al-Tawbah): ”Det är Han som har sänt Sitt Sändebud med vägledningen och att förkunna den sanna tron som skall föras till seger över all form av gudstro, hur förhatligt detta än kan vara för dem som sätter medhjälpare vid Guds sida.”

Bönen måste dessutom uttalas av en man, kvinnor får inte be med männen i moskén osv. Det tillåter världens enda feministiska regering.

Twittervänster brukar säga att det kan inte vara så kul för ”flyktingar” att möta  högerextrema av olika sorter i Sverige. 

-På det svarar Pettersson att det är demokrati, däremot har islam inget med demokrati att göra. Hur kul tror Twittervänstern det är för flyktingar attmöta det de flytt från i form av böneutrop och kvinnoförtryck i Sverige.

Var är kvinnorörelsen och feministerna? Var är Gudrun Schyman, Maria Ferm och Veronica Palm när världen försämras framför ögonen på er? Varför accepterar Twittervänstern detta utan att protestera?  

 • Varför diskuteras burkiniförbud och inte helheten?
 • Varför försvarar svenska hatmedia islams kvinnoförtryck? 
 • Varför försvarar feministerna av alla kön kvinnor som vill bära slöja men är tysta om dem som vill kasta av sig förtrycket?  

Förklara för mig vad som är bra med det facit som vi ser varje dag!!! PK-etablissemanget verkar blinda och ser inte islams steg för steg taktik  säger Pettersson som är en stolt islamofob.

Islam handlar om förtryck och kontroll, av kvinnor, av oliktänkande, av kristna, av muslimer, av alla. Islam är farligt, facit finns…

Det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och pk-dårarna tror att de inte ska ta ett steg till…

Iran 1970

Iran idag

Afghanistan

Kairos universitet 1959

Kairos universitet 2004

Amsterdam 1980

 Amsterdam 2011

 Falun 1971

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger. − Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.
Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien.

Borlänge 2010

2015-01-21_1322

Mogadishu 1880

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.
1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

Mogadishu 1950

2015-01-21_1749

Mogadishu 1960

Somalias blev självständigt 1960
Somalia blev självständigt 1960

Mogadishu 2009

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet.
Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet. Allvarligt talat så hade nog både muslimerna och vi det bättre under kolonialtiden.

Strand i södra Europa 1970

Beaches 1970

Strand i södra Storbritannien 2016

Brighton_2016

Behövs fler bevis?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

27 reaktioner på “Det räckte inte med böneutrop, nu kommer nästa krav, Sverige ska fira ramadan

 1. Att behålla 99% själv, av sin inkomst, och ge 1 % i skatt enligt islam
  även för vita svenskar vore bra för integrationen

 2. Denne Imamen Ismail Abu Helal på minner om Fatemeh Khavari med hennes svar när hon var född.

  ”När Nya Tider frågar Ismail Abu Helal om han själv tänker börja uppmärksamma och undervisa i kristna högtider blir han förvånad och kan inte ens förstå frågan.

  NyT: Jag tänkte höra om Växjö moské kommer uppmärksamma Kristi förklaringsdag som är snart?
  – Vad är det?

  NyT: Det är en viktig dag för kristna för att hedra när Jesus och lärjungarna samlades på förklaringsberget där det deklarerades att Jesus är Guds son. Kommer ni uppmärksamma det på något sätt?
  – Jag förstår inte frågan. Varför skulle vi det? Vi är muslimer.

  NyT: Eftersom du själv nyligen skrev att svenska ledare borde uppmärksamma islamska högtider, tänkte jag att du som muslimsk ledare ska börja uppmärksamma kristna?
  – Jag skrev att det är ett önskemål att statsministern önskar muslimer lycka till på ramadan. Många muslimer skulle bli glada och det har varit framgångsrikt för integrationen i exempelvis Kanada.

  NyT: En annan sak som varit framgångsrik är ju att ta seden dit man kommer, men det är inget för dig?
  – Jovisst, jag kan äta sill. Men jag kan inte ändra min religion.”

 3. Jag tycker vi kan ha både yttrandefrihet och religionsfrihet. Den friheten jag vill inskränka är bidragsfriheten. Det ska inte vara en rättighet att få bidrag, den ska man gjort sig förtjänt av.
  Om mullorna betalar moskeerna i Sverige, kan de försörja dem som går där, om de inte gör det själva.
  Det har visat sig praktiskt att ha både kristen och muslimsk personal, då de önskar olika ledighet.
  Det bästa aprilskämtet jag läst var att man skulle vara aktivt troende om man skulle vara ledig jul, påsk, osv. Ja varför inte. Vi som inte är troende eller medlemmar i kyrkan kunde få lägga en veckas ledighet när vi själva vill.

 4. Jag är ateist, varför skulle jag bry mig om ramadan? Varför skulle jag överhuvudtaget bry mig om vad män i skägg tycker?

 5. Om vi tillåter böneutrop så borde det åtminstone ske på svenska så vi vet vad de vrålar ut över nejden. Vem vet vilka budskap sprids i framtiden.

 6. Detta är alltså en moské som hetsar mot både judar och kristna och med tydliga kopplingar till Muslimska brödraskapet, (som av många länder betraktas som en terroristorganisation, även i mellanöstern. http://www.bassam.nu/hets-mot-judar-och-kristna-fran-vaxjo-mosken/ & https://uvell.se/2018/03/20/vaxjo-moskes-kopplingar-till-muslimska-brodraskapet/ ). En moské som trots allt detta uppenbara ändå ivrigt påhejas av bl.a. de skenheliga biskoparna i Växjö och Skara. Biskopen i Skara som ju dessutom själv är jude! (sant kristna kan dock ingen av dem anses vara).

  Vad blir nu deras nästa drag?
  ”Barngiftermål är viktigt för integrationen, demokratin och religionsfriheten” (?), ”Att hänga homosexuella i lyftkranar (alt. slänga dem från hustak) är viktigt för integrationen, demokratin och religionsfriheten” (?)
  Därefter halalslakt, offentlig piskning, halshuggningar, kvinnomisshandel, slöjtvång, hedersmord, pedofili, antisemitism, förnekande av evolutionen, jorden är platt, – Allt lika viktigt för integrationen, demokratin och religionsfriheten!

  För varje förnuftigt tänkande människa som följt med nyhetsrapporteringen* de senaste tio åren, borde det idag inte finnas några tvivel om att Islam blott och bart är en ondskefull demonisk kult som inte borde få existera i något modernt civiliserat land. En uppenbar fara för allt vad mänskligheten hitintills uppnått.
  (*den seriösa alternativa och till viss del även den etablerade fejk)

 7. Sverige, eller i vart fall statschefen, är enligt grundlag skyldig att bekämpa de muhammedanska irrlärorna.

  Såsom 2 § i 1809 års regeringsform uttryckligen stadgar, att Konung alltid skall vara av den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är, sålunda skola ock prinsar och prinsessor av det kungl. huset uppfödas i samma lära och inom riket. Den av kungl. familjen som ej sig till samma lära bekänner, vare från all successionsrätt utesluten. (Successionsordningen)

  De förnämsta trosartiklarna.

  I. Om Gud
  (Then förste Artikel. Om Gudh och tree Personer j Guddomen.)

  Våra kyrkor lära endräktigt, att Niceamötets beslut om gudomsväsendets enhet och de tre personerna är sant och att det oryggligt skall tros: nämligen att det finns ett enda gudomligt väsende, som både kallas och är Gud, evig, osynlig, odelbar, av omätlig makt, vishet och godhet, skaparen och uppehållaren av allting, både synligt och osynligt. Likväl finnas tre personer med samma väsende och samma makt, som av evighet äro till jämte varandra, Fadern, Sonen och den helige Ande.
  De använda här ordet person i samma betydelse, som det har hos kyrkans gamla författare i detta sammanhang; det betecknar något, som icke är en del eller en egenskap hos något annat, utan existerar självständigt.
  De fördöma alla kätterier, som uppkommit i denna punkt, såsom manikéerna, vilka antogo två urprinciper i tillvaron, en god och en ond; likaså valentinianerna, arianerna, eunomianerna, muhammedanerna och alla andra dylika.
  De fördöma även samosatenerna, gamla och nya, som förfäkta, att det endast finnes en person, och därför om Ordet och den helige Ande illfundigt och hädiskt säga, att de icke äro särskilda personer, utan att Ordet blott betyder av stämman frambragt ord och Anden endast är en skapad rörelse hos tingen. (Den augsburgska bekännelsen)

 8. Imamen kräver inte att svenskar ska börja fira ramadan, det tror jag inte ens han tycker vore särskilt lämpligt.

  Däremot säger han att det vore ett önskemål att statsministern uppmärksammar ramadan,t.ex önskar lycka till inför fastan.

   1. Ja till och med Mia kommer att bli insvept i en
    sopsäck, ifall dårskapen får breda ut sig.

  1. Eftersom det inte handlade om något krav på att svenskar ska börja fira ramadan så skrev jag det helt enkelt och vips kom en svärm med nedåttummar.

   För hellre än att någon tar sig friheten att rätta till en felaktighet så föredrar man att rätta sig efter vad som stod från början och då spelar det ingen roll om det är sant eller ej. Sådant spelar bara roll om media skrivit något som inte stämmer.

   För övrigt är jag emot islam och det mesta vad det står för, men jag tycker inte automatiskt illa om varenda.muslim för det, de är olika och jag generaliserar inte.

   Men denne imam hör inte till de som jag gillar nu när jag läst litet om honom.

   1. Snälla, söta Mia. 1) Läs först, tänk sen och eventuellt skriv efter det.
    2) Du ska vara glad för att du bara får nedåttummar, och inte blir anmäld för dina åsikter.
    3) Detta kanske är fel arena för dig att söka nya vänner/värva nya partimedlemmar på

   2. Om du ändå gör dig besväret att skriva kan du väl samtidigt förklara vad du menar med läs först, tänk sen och särskilt att jag skulle bli anmäld för mina åsikter..

    Vad är det som är förbjudet mina åsikter?
    För det mesta blir det nedåttummar, annars ett obegripligt svar.

   3. Nedåt tummar,? inte från mig . Däremot skrev jag att om Islam får bre ut sig, spelar det ingen roll ifall du tycker om det eller ej, då är det Islams lag som gäller.

   4. Ja, nu var det inte dig jag svarade och du brukar faktiskt skriva ganska begripligt till skillnad mot en del andra.

    Men att Islam skulle bre ut sig så att Islams lag skulle gälla i detta land tror jag inte på en sekund.
    Kan du nämna ett enda västerländskt land där detta har hänt?

    Och ändå har Islam funnits sedan 600-talet.

   5. Mia:
    Fortsätt och läs om alla de andra hundratals skolade Imamer,som sänts till Norden av ett enda skäl,att med alla medel,söka islamisera oss. När sedan det högsta hönset inom Svenska Kyrkan,villigt ställt sig till deras förfogande, finns all orsak,att börja tänka över situationen.
    När du ändå fördjupar dig i frågan,läs gärna några av Koranens sidor. Där finner du svaret varför dessa beduiner invaderar oss !

   6. Mia,
    You are babbling just for the fuck of it ! Is that ”begripligt” enough ?

  1. Problemet är bara att ingenting kommer att ändras om inte SD få över 50% och även då kommer det att tå lång lång tid att få skeppet att vända. Så länge SD inte ha majoritet i riksdagen kommer inget att hända. Tyvärr. Det ända som skulle hjälpa vore massprotester på Gator – torg men det är inte troligt med en hjärntvättad befolkning. En hjärntvätt som ha pågått i nästan 100 år.

  2. Vad exakt kommer och kan hända i verkligheten och i Sverige om SD får makt att genomdriva sin politik ?
   Någon som vet, vore bra att veta innan 9:e September.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: