Stäng

Tysklands migrantpolicy: Varför Trump hade rätt

av Vijeta Uniyal • 25 juni, 2018

  • Enligt det narrativ som sålts av mainstreammedierna, efter en mängd hemska migrantbrott och dödliga terrorattacker som begåtts av nyanlända muslimska migranter, så går städer och byar i Tyskland tillbaka till en slags idyllisk harmoni.

  • Enligt Tysklands brottsstatistik från 2017 så anklagades över 1 000 utländska medborgare för mord eller dråp, jämfört med cirka 1 500 misstänkta med tyska pass. Med tanke på att Tyskland var hem för cirka 10 miljoner utländska medborgare jämfört med 70 miljoner tyska medborgare så är siffrorna svindlande.
  • ”Antalet mord steg med 3,2 %” och ”antalet sexuella övergrepp har också stigit”, fastslog Süddeutsche Zeitung, medan man korrekt hävdade att brottsrapporten visade en generell minskning med 9,6 %.

USA:s president Donald Trump gick till angrepp mot den tyska förbundskanslern Angela Merkels migrantpolitik förra veckan. Folket i Tyskland vänder sig emot sitt ledarskap medan migrationen skakar om i den redan sköra Berlinkoalitionen”, twittrade han den 18 juni. ”Brottsligheten i Tyskland är hög. Det var ett stort misstag av Europa att släppa in miljontals människor som så starkt och våldsamt förändrat sin kultur!” tillade han.

President Trumps kommentarer framfördes vid en tid då Merkel går sin största karriärskris till mötes. Hon kämpar för att hålla ihop sin regering, med det bajerska katolska partiet, Kristligt sociala unionen (CSU), som hotar att lämna den styrande koalitionen på grund invandringen. CSU vill att polisen ska få makt att avvisa illegala migranter vid gränsen – något som Merkel motsätter sig till.

Läs vidare

3 reaktioner på “Tysklands migrantpolicy: Varför Trump hade rätt

  1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Tyskland och Sverige två av Europas länder där bevisen finns på att immigrationen gått alldeles för snabbt, varit alltför stor och där det har saknats förberedelser inom de flesta av samhällets olika verksamheter.
    Den naiva politik som de styrande partierna bedrivit de senaste decennierna ser vi nu effekterna av, men politikerna verkar inte inse själva vad de åstadkommit, än mindre varför väljarna sviker och att de väljer andra partier med en mer genomförbar politik som ett bättre alternativ.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: