Stäng

Trots löften, statsminister Löfven godkänner en chockhöjning av EU-avgiften

EU. Sverige har på EU-toppmöte gått med på att fasa ut svensk ”rabatt” på EU-avgiften, vilket skulle innebära kraftigt ökade kostnader med mellan 6 och 15 miljarder för statskassan. 

Sveriges EU-avgifter väntas öka markant. I förslaget till statsbudget för 2018 visar prognosen för EU-avgifter på 39,5 miljarder kronor för 2018, 43,0 miljarder 2019 och 44,5 miljarder 2020. Summorna omfattar BNI-avgift, momsavgift, brittisk rabatt och tull.

Sverige är redan en av de allra största nettobetalarna till EU-systemet. Men Bryssel vill ha mer, mycket mer från Sverige. I nästa flerårsbudget för 2021-2027 vill EU-kommissionen ta bort rabatterna som Sverige och några andra stora nettobetalande medlemsländer får på sin avgift.

Enligt kommissionens budgetkommissionär Günther Oettinger finns det också starkt stöd för hans förslag om att fasa ut rabatterna under fem år.

– De flesta medlemsländer håller med om det. Inget land är helt emot det, sade Oettinger på en presskonferens i Bryssel på måndagen enligt Europaportalen.

-Pettersson läser på Europapartalen ”inget land är emot”…

Märkligt, statsminister Löfven (S) den 2 maj 2018 – Mitt besked till EU och kommissionen är att Sverige har tagit ett oproportionerligt stort ansvar i flyktingfrågan, säger han till TT, och upprepar sitt tidigare löfte om att en ökad EU-avgift för svensk del ”inte kommer hända”. För det kommer att gå ut över välfärden…
Finansminister Magdalena Andersson (S), den 2 maj 2018…
EU-minister Ann Linde (S) är upplagd för strid, den 14 maj 2018.
– Jag kommer att vara stenhård, naturligtvis. Vi tycker inte att det finns någon möjlighet att vi ska gå upp så mycket som föreslås. Det är helt orimligt…

-Pettersson säger att vill ni ha en regering som säger en sak på hemmaplan och en sak i Bryssel och inte har något emot att höja en av världens högsta skatter ännu mer så ska ni naturligtvis rösta på socialdemokraterna…

 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 reaktioner på “Trots löften, statsminister Löfven godkänner en chockhöjning av EU-avgiften

 1. Ann Linde sade i ett forum på tv att införandet av harmoniserade roaming-avgifter var en viktig del av Eu:s arbete. Hon var mycket stolt.

  Synd bara att vi måste betala 40 miljarder för sånt.

 2. Varför betalar inte fler EU länder mer pengar. Frankrike t.ex. som är bland de största mottagarna av bidrag och en av de stora förespråkarna av systemet.

 3. När det gäller att betala mer till EU lägger svenska politiker sig flata men vill något land ha migrantläger utanför EU eller göra något annat som hotar minska invandringen till Sverige lägger man sig helt på tvären.
  Men vi kan i alla fall vara lite skadeglada åt att EU-avgiften som svenska regeringen snällt och fogligt gick med på att betala mer av till stor del går till de länder som gör vad de kan för att minska invandringen till EU….

 4. Det är ju helt uppenbart att de styrande i Sverige ….hatar sitt eget ”kött och blod”.
  De är helt vidriga mot sitt eget folk, det kommer att straffa sig !

 5. Efter tre års långbänk har regeringen vaknat. Sällan eller aldrig har så många åtgärder riktats på så kort tid mot urbefolkningen under parollen ”Efter oss – intet”.

 6. Nu känner han sig säkert duktig och nöjd, så enkelt att slicka sina EU herrar i rövhålet samtidigt som han stampar en svensk arbetare i ansiktet.

 7. Your big ape Löfvén is ready to transfer the control of the Swedish budget to Brussels. No condition surrender, people obey as usual.

 8. Löfvén väntar väl nu bara på den sedvanliga skenanställningen på Goldmann Sachs eller Bank Of America, – Som belöning för sitt svek, efter att ha kört Sverige ytterligare en nivå närmare botten, (likt förrädarna Borg & Reinfeldt). Snart kan de, som i Grekland & Ukraina, komma hit och börja skörda bland landets alla högbelånade & konkursmässiga kommuner, (helt tack vare Sverigefientliga riksdagspartier som S & M).

  Nostalgitips; https://youtu.be/4mXC7UMmwrw – När Sverige ännu var funktionellt och välorganiserat in i mista lilla detalj. Jordbruket kunde ännu försörja hela riket med livsmedel, och i beredskapslagren fanns t.o.m. utrustning för tillverkning av snus i händelse av en krissituation!

 9. Lövén är en säker kille, man vet alltid var man har honom eftersom han ljuger konsekvent. Aldrig några överraskningar.

 10. Har vi någonsin haft en mer lögnaktig ledare än den katastrof vi
  har nu? Hur fan kan ett lands ledare gång efter annan blåljuga folket rakt upp i siktet och ändå få förtroende. Jo tack vare den katastrof vi har till Media, som inte gör sitt jobb, utan spelar under täcket med myndigheterna. Arma barn o barnbarn som ska försöka städa upp efter dessa fullständiga katastrofer en gång.

 11. Var det ens någon som trodde på pratmarkaren Löfvén och hans skitsnack? Den mannen gör allt för att få sola sig i glansen bland högdjuren i EU.
  Notan för detta som för så mycket annat skickar Arbetarepartiet Socialdemokraternas partiordförande till de svenska skattebetalarna.
  Den 9:e september är det val…..

 12. Och i utbyte får vi horder av tiggare snart utanför varje hushålls farstukvist. Och som en liten bonus får vi även våra hem länsade av stöldligor.

 13. SverigeFrånVända s k ”politiker” inom sjuklövern!
  Massimporten av MENA-individer och förminskning av sin egna befolkning!
  En röst på sjuklövern är en förlorad röst!
  Ett fortsatt vanstyre av Sverige och Svenskarna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: