Dömda och efterlysta brottslingar får bidrag

BROTTSLIGHET. Att Sverige är ett paradis för kriminella visste vi redan – men att det var så här illa trodde inte ens jag. Dömda och efterlysta brottslingar tar öppet del av samhällets förmåner och sociala skyddsnät.

I stället för att sitta i fängelse kvitterar de ut hundratusentals kronor i bidrag och ersättningar, driver fall i domstolar och förnyar sina körkort – utan att polisen hittar dem, eller rättare sagt inte vill hitta dem. 

Det är enkelt att hitta de kriminella med hjälp av Google, men antingen har inte polisen Internet eller också är de lata…

De efterlysta och ibland dömda brottslingarna har:

– drivit egna fall i förvaltningsrätten
– förnyat körkortet hos Transportstyrelsen
– fått pengar från Försäkringskassan
– fått pengar från Pensionsmyndigheten
– fått ekonomiskt bistånd från kommun
– bytt folkbokföringsadress hos Skatteverket
– överklagat en vårdnadstvist till Högsta Domstolen
– registrerat nya bolag hos Bolagsverket
– haft arbetsinkomster som varit kända för Kronofogden och Skatteverket

Läs mer på Aftonbladet…

– Pettersson har ibland svårt att förstå, det verkar ibland som det är byfånar utan någon aning om sunt förnuft som styr och det innebär stora kostnader och merarbete för alla, och med otur mycket lidande för oskyldiga.

Nedan från Astrid Lindgrens värld men idag börjar Allsång på Skansen och där kanske Kling och Klang passar bättre, men jag vill framhålla att problemet inte är enskilda polisers utan sitter högre upp, mycket högre…

19 thoughts on “Dömda och efterlysta brottslingar får bidrag

 1. Läste om nationalisterna som protesterade vid utvisningarna i Åstorp.
  Poliserna gjorde id-koller på dem och körde iväg dem från platsen.

  Jag får intrycket att det är många poliser i det här landet som inte tar sitt jobb på allvar. Verkar viktigare att bedriva en agenda där man blundar för invandrares brott. GW sa att majoriteten av poliserna röstar på SD men ibland tvivlar jag.
  Att hela samhället infiltrerats av obstruerande tjänstemän som vägrar svara på frågor de inte gillar samt hänvisa till paragrafer som inte är relevanta som argument.
  Det kommer att krävas en jävla massa arbete att se till att dessa följer lagar och regler.

 2. Ett välkänt faktum är att svenska staten systematiskt gynnar den importerade brottsligheten, då vi erfarit otaliga exempel på odiskutabel misshushållning med skattemedel, där den som orättmätigt åtnjuter flyktingstatus och titulerar sig asylsökande eller migrant dispenserats från gällande lagstiftning och kan uppbära bidrag och privilegier en laglydigt sinnad normalmedborgare aldrig kommer i närheten av.

  De dissonanta signaler detta organiserade missbruk sänder, ökar kontinuerligt motsättningarna och utövar en nedbrytande effekt på det alltmer ansträngda mentala klimat regeringsförtrycket skapat, där den samlade belastningen på såväl systemet som svenska folket hotar att utmynna i anarkistiskt kaos – ett tillstånd som nu ligger mycket nära ytan.

  Frågan vi bör ställa oss är i vilken omfattning den respektlösa regimen kalkylerat med väpnade strider, eskalerande våldsbrottslighet och ond bråd död, samt vilket slags motartilleri den dolda handlingsplanen anbefaller för att återställa den allmänna ordning och säkerhet som bildar en rättsstats främsta signum –
  skulle nu makthavarna till äventyrs umgås med sådana rara ambitioner!
  Andreas.

 3. Poliser VILL i allmänhet utföra sina åligganden, men FÅR inte för PK-maffian (aktivismen). Detta resulterar förståss i att de poliser som VILL men inte FÅR, säger upp sig från polisväsendet. Och så blir en civil anställd i någon innetjänst och denne är förståss oduglig i att upprätthålla lagen.

 4. Like I said before in Swedish:

  Sverige – en by utan vakthundar.

  Only well trained, singing, dancing dogs – join the circus, the amphitheater, the thermal baths. Get your own pyrotechnics for a change, do not leave it to arsonists. They are busy with pushing drugs, raping, blackmailing, maiming and murdering innocent people.

 5. Kanske dags att göra som i USA, bounty hunters alltså prisjägare letar reda på dömda som ej infinner sig, för en given summa.
  Men det är väl integritetskränkande i detta absurditeternas högborg.

 6. Ja måtte Svensken ta sitt förnuft tillfånga i September, 4 år till med
  Sjuk klövern gör att landet är förlorat för gått, vi kommer att ligga som
  en ökennation mitt i Norden, som ingen av dom andra vill ha med att göra.

 7. För brottslingarna är det ju inte svårt att överklaga gång efter annan när andra får betala världens största skämt till rättssystem.
  Sverige är en skam för övriga Europas rättssystem, här omhuldar man brottslingarna och skiter fullkomligt i offren. Man utdömer löjeväckande straff för grova brott och pysslar om brottslingar så att man får kräkreflexer, här råder fullkomlig rättsröta.

 8. Det är tråkigt att den presskonferens som AfD höll, inte blir översatt till svenska.
  Här kom allt fram som ligger till grund,för att varje land i Europa måste skydda sina gränser.

  • Bra sagt av representanter AfD! De är kompetenta och bestämda.
   DDD = Dumme Diktatur Deutschland – var första gången jag hörde. Tyskarna uppfinner träffsäkra benämningar.

   Svenska ledarna är mycket bra människor med riktiga visioner inför framtiden. Synd att vi inte har äldre, livserfarna, kompetenta och mycket bestämda personer som tyskarna har.

   Tyskland har ≈ 10 gånger större befolkning jämfört med Sverige. Många fler luttrade personer till hands.

   Definitivt har den svenska ideella rörelsen en del att lära av tyskarna och inspireras.

  • Jag skrev ett brev idag till berörda politiker om Södertörns Tingsrätt.Vilket jävla dårhus! Helt ingrott av aktivister,vänster och islamister.Jag har läst domar som kommit därifrån och man undrar hur det är ställt med förståndet. Fullständigt rättsosäkert.I stort sett alla som är åtalade för grova brott får inget eller i stort sett mycket lågt straff.

 9. Verkligen Skandal ! Våldsoffer nochaleras av myndigheter . Vart bär det hän med Sverige ! Rösta rätt !

 10. Man får skämmas över sitt land. Men de ansvariga skäms inte – de får löneförhöjning. Vi skulle behöva en Trump.

  • En Trump ? Varför ? För att anklaga honom av hets mot folkgrupp och mjölka honom på pengar i böter? Svenssons resonemang: varför JAG, en äkta son till svensk demokrati ska böta ? Ta Trump, han är kapitalisten !

Kommentera