Åkessons släpper bok i Almedalen – Det moderna folkhemmet

VALET 2018. Sverigedemokraterna ledare Jimmie Åkesson släpper sin nyskrivna bok ”Det moderna folkhemmet” i Almedalen, som av en ”tillfällighet” sker det på socialdemokraternas dag, nästa onsdag den 4 juli, märkligt. 

Almedalsveckan i Visby på Gotland pågår från den 1 juli 2018 till den 8 juli 2018 och när vi ändå är inne på Visby så vet ni väl att ”Vattnet är ett farligt gift, vilket omger Visby stift.” skrivet av pseudonym Falstaff, fakir år 1894.

Nåväl, tillbaka till Åkessons bok. I den slår han bland annat fast att han kallat sig för nationalist sedan tonåren.

Under rubriken ”Fult att vara nationalist” skriver Jimmie Åkesson: ”Jag älskar Sverige. Det är kärleken till mitt land och den nation jag tillhör som ytterst driver mitt politiska engagemang. Sedan tidiga tonåren har jag kallat mig nationalist.”

Han fortsätter: ”Det är med största sannolikhet bara i Sverige det är fult att vara nationalist, samtidigt som ”osvensk” är det bästa man kan vara. Åtminstone är det så i det dominerande, socialliberala etablissemangets ögon. Vanligt folk runt om i landet har inga problem med att hysa nationalistiska värderingar.”

– SD är den naturliga arvtagaren till den folkhemsidé som dagens socialdemokrater förkastat till förmån för splittring och segregation, hävdar Jimmie Åkesson.

I förordet till boken hävdar Jimmie Åkesson att det är medierna som i dag sätter agendan och avgör vad som är viktigt att prata om.

”Vi partiledare finner oss i det, vi dansar med. Trots den makt vi i teorin faktiskt har att helt och hållet återta makten över – demokratisera – det politiska samtalet, så väljer vi att acceptera rådande ordning.”

Han skriver samtidigt att han ”länge haft ambitionen att göra något åt läget” – men de andra partiledarna har inte varit intresserade:

”Gemensamt skulle vi nämligen kunna sätta press på mediehusen. Ställa krav på att få tala om det vi vet att väljarna tycker är viktigt. Och krav på att få tala till punkt.”

Jimmie Åkesson har tidigare sagt att ”Ett land kan inte byggas på olikhet utan på det som förenar. De som inte anpassar sig bör bo någon annanstans. – Skiljelinjen är mellan de som vill bidra och de som inte vill det. Mellan konstruktivt och destruktivt. Mellan de som bygger bilar och de som bränner bilar”.

-Pettersson säger att det Åkesson skriver och säger är självklarheter överallt utom i Twittervänsterns Sverige, här blir vi som är nationalister av olika slag kallade rasister, fascister, nazister och främlingsfientliga islamofober, när det enda vi egentligen säger är kom inte hit utan inbjudan och eftersom ni är gäster så ska ni sköta er och ta seden dit ni kommit, som artiga gäster gör i hela världen…

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

3 thoughts on “Åkessons släpper bok i Almedalen – Det moderna folkhemmet

  1. Tycker ändå Jimmie skulle låta bli att nedlåta sig att deltaga i Almedagsveckan. En samling för Sveriges politiska dekadens. Mingel och tomma fraser för inbördes beundran. Finns viktigare engagemang inför vårt stundande ödesval !

  2. Vi önskar den rättsinnade författaren all lycka med det angelägna verket och hoppas största möjliga antal litterata medborgare kommer att ta del av innehållet och därmed påminnas om det nationella arv vi har att förvalta.

    De samhällsgrupper som bäst behöver studera Åkessons ”Det moderna folkhemmet”, kommer näppeligen att närma sig det Sverigevänliga alstret annat än i syfte att missfirma och desavouera detsamma, med recensioner som garanterat inkluderar det kulturmarxistiska begreppet ”rasism”.

    Mycket kan sägas om våra moraliskt defekta motståndare, oaktat deras främsta signum är den repetitiva skampräglingen av SD, ty något noterbart anlag för versatila argument och innovativa formuleringar har denna sorgliga samling aldrig varit i stånd att uppvisa.
    Andreas 🙂

Kommentera