Stäng

Kommunernas skulder ökar – Södertälje toppar listan

EKONOMI. Enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) har Södertälje kommun åtta miljarder kronor i skulder – nästan 100 000 kronor per kommuninvånare. Men stadsdirektören tar jätteskulden med ro.

Södertälje kommun har betalat av stora skulder de senaste åren. Sedan 2014 har skuldkontot sjunkit från tolv miljarder, till åtta miljarder. Men skulder på åtta miljarder är fortfarande bland de högsta i landet.

– Ibland måste man göra investeringar och då kan skulderna gå upp, säger Rickard Sundbom, stadsdirektör.

De åtta miljarderna innebär nämligen att kommunen har lånat nästan 93000 kronor per kommuninvånare. Den summan är den högsta av Stockholms läns kommuner, och femte högst i landet.

Läs mer på SVT…

-Pettersson har skrivit en hel del om den ”framgångsrika” kommunen i Sagan om Södertälje och för det blivit hotat och mordhotad flera gånger.

 • Södertälje har c:a 96.000 invånare.
 • 53 %, knappt 50.000 invånare har utländsk bakgrund.
 • Södertälje får drygt 1,3 miljarder om året, över 3,5 miljoner om dagen från Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs.
 • Stadsdirektören tar skulden med ro. Richard Sundbom är inte skuldsatt utan tjänar 125.000 kronor i månaden.
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 reaktioner på “Kommunernas skulder ökar – Södertälje toppar listan

 1. Kommer ni inte ihåg tanten från Södertälje Kommun som i den så kallade Journalistutfrågningen mellan Danmark o Sverige, där även Löfvens eminente rådgivare Fusk professorn Arnstad medverkade, hur hon beskrev den stora invandringen som helt problemfri, men däremot SD som ett problem. Tänk så många av PK folket , som när dom sover borde vila huvudet på en skämskudde?

 2. Investering i gruppvåldtäktsmän blir lönsamt för Advokatsamfundet på sikt…

  1. Ifall man inte haft eller har ett riktigt arbete, då får advokat kostnaden ej överstiga 500kr/h. Då får vi ner den kostnaden väldigt fort, och dom i advokatsamfundet måste bli glada när statens kostnader sjunker

 3. SD måste efter valet röja upp i röran med utjämningsbidragen på nästan 5 miljarder till Malmö och 1,3 miljarder till Södertälje. Om pengarna tar slut ” på riktigt” kommer inte kommunpolitikerna få sitta kvar utan avsättas. De som idag öppnar center för romer att berätta sin historia samt fortsätter betala ekonomiskt bistånd till ”gömda papperslösa”.

  1. Hhhhmmm ? Är det därför våra folkvalda vill förbjuda vinster i välfärden tro ?
   Undrar vilken utbildning 7-klövern har, dom hann inte till den biten med att man byggde en liten bondgård med kottar ens. Så dom fullgjorde inte ens mulleskolan, därav dessa mattegenier i 7-klövern

 4. Äsch det där lämnar vi över till kommande generationer att lösa. Det går säkert jättebra! I synnerhet i kommuner som Södertälje med många duktiga invånare.

 5. Själv bor kommundirektören i Enebyberg i Danderyds kommun låååååångt borta från Södertälje
  Han köpte sin villa för 10,2 miljoner 2016 så där saknas inga pengar.

 6. Svensk välfärd får och ska kosta var det någon som sa för länge sedan och det stämmer !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: