Stäng

En påminnelse om tidigare S-löften: gängen ska knäckas och 80.000 ska ut

VALET 20118. Ingen ska behöva vara rädd för skjutningar eller gängkriminalitet, säger statsminister Stefan Löfven efter ett möte i regeringens säkerhetspolitiska råd. Regeringen ska nu se över hur resurserna till insatser mot kriminalitet kan stärkas.

– Gängkriminaliteten ska knäckas, säger Stefan Löfven på en pressträff efter mötet.

Han säger samtidigt att kapaciteten och resurserna för kampen mot brottsligheten måste ökas. Alla ska känna sig trygga, oavsett var de bor, säger Löfven till SVT den 16 mars 2017.

I måndags inträffade en av de värst skottlossningarna i Sveriges kriminalhistoria. Sex män sköts ned på öppen gata, tre av dem är döda, en fjärde är allvarligt skadad och kommer aldrig att bli människa igen, två är lindrigare skadade. Samtliga har invandrarbakgrund med rejäl kriminell bakgrund.

Bilden från SVT

Tidigare inrikesminister, SSU-ordförande, värnpliktsvägrare m.m. och numera gruppledare Anders Ygeman (S),  sade 2017 att insatserna mot brottsligheten i särskilt utsatta områden ska skärpas och myndigheter arbeta samordnat för att komma åt de kriminella.

Ett år tidigare, den 27 januari 2016, lovade herr Ygeman att chartra plan och flyga hem 80.000 illegala invandrare.

-Pettersson undrar hur det går med socialdemokraternas löften ovan och alla andra löften. Nåväl, tycker ni att sossarna sköter sig bra så röstar ni på dem den 9 september 2018.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 reaktioner på “En påminnelse om tidigare S-löften: gängen ska knäckas och 80.000 ska ut

 1. Man beräknade att det skulle ta 3 år att utvisa de 80.000, men sedan fanns det ju inte tillräckligt med förvaringsplatser, så det verkade gå i stå.

  Att Löfvén vill att gängen ska knäckas kommer han ha som fortsatt målsättning.
  Någon förändring i och med att Dan Eliasson ersattes verkar det tyvärr inte har blivit
  Men eftersom den nya rikspolischefen aldrig hör av sig så slipper han lindrigt undan när det gäller kritik.

 2. Det kommer aldrig att hända med det politiska styret som vi har idag.
  Mycket energi går åt till att åtala de som skriver på facebook mindre ”genomtänkta” kommentarer, i ett land där man (silar mygg och sväljer kameler) ,dock fullt förståeliga efter vad som hade hänt skribentens flickvän.
  http://www.friatider.se/dom-olagligt-skriva-om-blattar-p-facebook
  Är myndigheterna rädda för den invandrade gruppen ?

 3. Fantastiskt vad mycket som skall göras nu så här med mindre än tre månader kvar till valet….

  1. När det blir kväll får den late brått, säger ett gammalt ordspråk. Men det kommer ju inte hända något eftersom politiker bara pladdrar.

 4. Den liberala tidningen Expressen pekar ut och påstår att en tjänsteman på SD:s riksdagskansli är ansvarig för hatiska inlägg mest mot stackars muslimer på sajter som Avpixlat och Fria Tider !
  SD tar tydligen fasta på Expressens påståenden och har utrett saken men den utpekade tjänstemannen nekar till dessa anklagelser säger SD:s presschef Henrik Vinge.
  Snart måste väl ändå SD vara helt rumsrent och PK efter alla utrensningar och utredningar inom partiet ?

 5. Man blir så trött och höra dessa IQ befriade politiker.Samma mantra hela tiden.Fy fan för dessa människor

 6. Och nu säger flinande Morgan Johansson att han är arg! På SD? Som vanligt blir det inte mer än snack.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: