Stäng

Efterfrågan på skottsäkert glas ökar – något har hänt i samhället

TRYGGHET. Efterfrågan på skott- och explosionssäkert glas har ökat stort. Företaget Hammerglass i Förslöv utanför Båstad fick förra året se omsättningen öka med 80 procent.

För fem år sedan var det ingen som frågade efter skottsäkert glas, nu får vi en förfrågan i veckan, från allt ifrån tidningsredaktioner till ambassader, säger vd:n Bengt Nilsson till Dagens industri.
Han ser en förklaring i samhällsklimatet.

Vi har en tydlig strukturomvandling i samhället med mer vandalism, mer behov av skydd och en allmän känsla av osäkerhet, säger han. Företagets omsättning har i flera år pendlat kring 30–45 miljoner kronor. Förra året steg den till 75 miljoner.

Twitter

10 reaktioner på “Efterfrågan på skottsäkert glas ökar – något har hänt i samhället

 1. Inget ont som inte har något gott med sig sa glasmästaren !
  Massinvandring är kanske ändå lönsam som vissa hävdar.

 2. Nu är denna nyhet inte precis färsk.Redan för några månader sedan skrev Pettersson blogg,just om denna växande industri. Ett företag i lilla skånska Förslöv har blivit en guldgruva,och miljonföretag just p.g.a.importindustrin.
  Hade inte pansarplåt redan varit uppfunnen,skulle Stenbock satsat sin pension, i denna bransch. Båda grupperna kommer bli mer än lönsamma, när vi ser dagliga utvecklingen i Absurdistan och andra anarkistiska länder….

  1. Billy Boy :
   ”Välkommen till Glasriket”.
   Det är nu många år sedan vi bröt med traditionen att varje sommar besöka de vackra glasbruken, ett av de riktigt stora bruken hade då en stor utställning av glas som inte var enligt mig svensk glaskonst.
   Det var pråligt och mycket orientaliskt, ingen design som jag förknippade med svensk glastradition, hoppas att det var en tillfällighet.
   Vi fann dock små glashytter med underbara föremål, så kanske att de för vår vackra design vidare, kan ju alltid hoppas.

  1. Kanske dags att köpa aktier i dessa företag som tillverka skottsäker glas/skyddsvästar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: