Stäng

Mindre bidrag till invandrare som inte lär sig språket

INVANDRING & BIDRAG. Regeringen kommer att ställa högre krav på invandrare som får bidrag och som inte talar norska tillräckligt bra. 

 

”Det är ett krav för invandrare att de faktiskt lär sig norska och visar en riktig vilja för det. Det ska inte gå att fortsätta leva på bidrag när man inte får ett arbete för att man inte kan norska”, säger finansminister Siv Jensen (Frp).

I dag har asylinvandrare rätt och skyldighet att gå 600 timmars utbildning i norska språket och samhällskunskaps som en del av det kommunala introduktionsprogrammet. Nu kommer regeringspartierna att gå ifrån kravet på antal timmar och i stället titta på kunskapsnivån.

Det är för många som bor i Norge utan att kunna norska och utan att vara en del av det norska samhället. Det är en dålig användning av mänskliga resurser, säger Siv Jensen.

Mer på VG.no…

-Pettersson undrar om Stefan Löfven, övriga i sjuklövern och Sveriges PK-journalister läser Verdens Gang om inte bör de göra det då och då…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 reaktioner på “Mindre bidrag till invandrare som inte lär sig språket

 1. Det finns en enkel lösning: – slopa alla bidrag generellt och låt sedan enskilda individer som önskar åtnjuta bidrag besöka NAV (norska försäkringskassan) för att personligen – utan assistens från familjemedlemmar och rådgivare – muntligen lägga fram sina äskanden på norska, varv minst 10 % av orden skall vara på nynorsk (så som krävs av bl.a. offentliga myndigheter, skolor och tidningar). På NAV sitter sedan omutbara etniska norska medborgare som bandar samtalet som bevis på – i förekommande fall – beslutade avslag.

  Jag är övertygad att minst hälften av bidragstagarna aldrig skulle dyka upp: antingen har de sin hemvist långt utanför Norge och vågar inte visa upp sig för myndigheterna i Norge, eller kan de inte tala norska eller talar uteslutande bokmål (riksmål) och inte nynorsk. Hur många som får avslag är svårt att uppskatta, men många skulle nog behöva avtala besök hos NAV många gånger innan de klarar att svara på myndighetens frågor.

  Sedan kan svenska Försäkringskassan resa på tur till Norge och lära sig jobbet.

  Så ställer myndigheterna krav och förhindrar omvänd diskriminering.

  1. Slopa världsberömda svenska välfärdsbidrag som vi är så stolta över att få dela ut lite hit och lite dit, nej så jobbar inte världens största socialbyrå Sverige !

 2. Se där. I Norge ställer regeringen krav på invandrarna. När skall dom börja med det i Sverige?
  Dom enda som den Svenska regeringen ställer krav på så är det oss Svenskar. Det är väl därför som 100% av Svenskarna kommer att rösta på SD vid nästa val. Afrikanerna röstar väl på 7-klövern.

 3. Här får dom bostad,gratis körkort och gratis tandvård.
  Utan minsta motprestation och skulle det komma på tal skulle kopparödlan annie skrika rakt ut.

  1. Ja, i Sverige är vi kramgoa, femistiska, snälla, öppenhjärtliga, solidariska och generösa med alla i hela världen som har det svårt och av olika tragiska anledningar måste lämna sitt fosterland och lösa en enkelbiljett till välfärdslandet i norr som ligger mellan Norge och Finland !
   Utan socialbyrån Sverige stannar väl hela världen, eller ?

  2. Kopparödlan! Fantastiskt bra uttryck 😀! Den lånar jag! Tack!

   En röst på sjuklövern är en förlorad röst!!
   -> Min Åsikt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: