Stäng

Läkare utan gränser = Gränslöst hyckleri

Läkare utan gränser bröstar sig med ”Vi tillhandahåller medicinsk hjälp där människoliv hotas.”

Istället är man den största drivkraften bakom människosmugglingen över medelhavet som man själv betecknar som ”sjöräddning”.

Denna färjeservice har definivt inget med ”sjöräddning” att göra (direkt utanför Libyens kust plockas alla de upp som minuter tidigare stuckit i sjön).

Istället är detta att beteckna som en utpressning mot de europeiska länderna under den mycket lätt genomskådliga täckmanteln ”sjöräddning”.

Läkare utan gränser, dess schweiziska hemsida:

https://www.msf.ch/de/neueste-beitraege/pressemitteilung/fluechtlinge-im-mittelmeer-schutzsuchende-werden-nach-libyen

Delvis översatt till svenska:

Flyktingar i Medelhavet: Flyktingar tvingas tillbaka till Libyen

Läkare Utan Gränser ser en alarmerande trend mot blockering av räddningsinsatser i Medelhavet och kriminalisering av privata sjöräddningsorganisationer.

Médecins Sans Frontières / MSF fördömer aktioner av Italien och andra europeiska regeringar som hindrar vitala räddningsaktioner i Medelhavet och tvingar människor tillbaka till Libyen.

De italienska myndigheterna hade tidigare konfiskerat det privata spanska räddningsfartyget ”Open Arms” av organisationen Proactiva.

Den av MSF och SOS Mediterranée gemensamt bedrivna ”Aquarius” är för närvarande det sista återstående privata räddningsfartyget i centrala Medelhavsområdet.”

aquarius_ship

16 reaktioner på “Läkare utan gränser = Gränslöst hyckleri

 1. Tror de har samma agenda som de ”White helmets” och är en propagandaorganisation med skumma förtecken. Vore bättre om vi istället hade tillräckligt många läkare inom våra gränser.

 2. Alla organisationer av NGO typ är kapade av aktivister. Läkare utan gränser med miljonlön i ordinarie jobb är nog den mest pretentiösa.

 3. Läkare utan gränser, nej det är en politisk organisation som visserligen hjälper någon sjuklig men fler att ta sig över gränserna.
  Däremot har vi en hel del politiker som saknar både gränser och Spärrar

 4. Läkare utan gränser har suddat ut alla gränser och drar in miljoner på varje båtlast. Inte så konstigt att man är ”god” när man har drygt en miljon i månadsinkomst. T,o,m jag skulle kunna vara med i farsen mot den ersättningen.

 5. Ger inte ett öre till Läkare utan gränser, har inte behov av att vara god och skänka pengar till rövare som ökar problemen i Europa.

  1. hllviken :
   Nu är jag så enormt informerad om den stinkande skiten i vår värld……
   Inte många bryr sig och vi som gör blir spottade på , de som vill förgöra sitt eget folk ….de gör det ….!

   1. De som tror att makteliten i Sverige består av etniska svenskar, bör tänka ett varv till…

 6. Skälmar som tror de hjälper när de stjälper… Hjälp nödlidande i deras hemländer istället !

 7. Vad kostar inte dessa godhetsapostlars taxiverksamhet men att ta hit en massa lycksökare till Europa som redan är fullt av dylikt folk. Sätt stopp för denna verksamhet.

 8. ”Läkare utan gränser” ? Vad är det ? Vad sägs om ”Gränser utan
  läkare/gränser utan polisövervakning/lyx utan arbete/by utan hundar” ? Och flera sådana ’utan-heter’.
  Här under: del av en annan raderad kommentar – helt oskyldig som hänvisar till ett lands naturrelief.

  Henri_Coanda

  16 06 2018 at 21:16 at: Italiens migrantbåtarna får leta andra hamnar

  If migrants dare themselves across The Black Sea, they will be fish food in no time. Our Pontus Euxinus is merciless, mean, stormy and its streams are unpredictable. Come on, blackies !
  God gave us the high, beautiful Carpathians and the world’s meanest sea to protect us from covetous enemies.

  1. Nej, de är inte goda. Det är tvärtom så att de anser sig inte leva upp till den godhetsnorm vi har i samhället. Därför måste de skaffa fler godhetspoäng och det gör de genom att posera. Jag tror att det var etnologiprofessorn Karl-Olov Arnstberg som beskrev det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: