Patienter får inte sin medicin, serveras inte frukost och tvingas vänta länge på en vårdplats

SJUKVÅRD. Patienter som inte får sin medicin, inte serveras frukost och som tvingas vänta länge på en vårdplats. Södersjukhuset i Stockholm får skarp kritik för flera allvarliga brister i patientsäkerheten. Nu riskerar sjukhuset vite om en miljon kronor om inte bristerna rättas till.

– Det är klart att det är allvarligt och jag vet att sjukhuset tar det här på största allvar, säger Göran Stiernstedt, styrelseordförande för Södersjukhuset.

Vidare saknades en tydlig ansvarsfördelning vad gällde att dela ut frukost. Vid vissa tillfällen fick sköterskorna improvisera fram lösningar, exempelvis genom att servera frukost till dem som ”luktar svält”, skriver Ivo. I stressiga situationer var det inte heller säkert att patienterna fick den medicin de skulle ha.

Bristerna gäller sjukhusets hantering av patienter som befinner sig mellan akuten och den slutna vården.

SVT

-Pettersson konstaterar att patienterna som ”luktar svält” får frukost i landet med kanske världens högsta skatter och att han som bestämmer vill diskutera välfärd och höja skatterna ännu mer…

Sedan kan man naturligtvis undra på vilket sätt böter hjälper sjukhuset, personalen och patienterna när samma ledning som ställt till det sitter kvar?

Södersjukhuset ägs och drivs av Stockholms läns landsting.

8 thoughts on “Patienter får inte sin medicin, serveras inte frukost och tvingas vänta länge på en vårdplats

  1. De största hycklarna är det s.k. ”välfärdspartiet” Socialdemokraterna, skryt, skryt, skryt om ”humanitär superstormakt” och pajkastning från stefan Lögnven som ”slå upp ordet HUMANISM Jimmy Åkesson!”. LANDSTINGEN borde skrotas som steg ett i en sanering av denna s.k. ”vård”….

  2. Läkarna i Sverige var de som såg till att det inte utbildades tillräckligt många svenska läkare, många duktiga specialistsjuksköterskor hindrades från att vidareutbilda sig till läkare.
    Varför blev det så ………jo läkarna hade oinskränkt makt och kunde höja sina löner, dessutom så riskerade de inte konkurrens, då utbudet av nyexaminerade var ytterligt begränsat. ( Varför vill nästan alla lycksökare i Sverige utbilda sig till läkare, det tål att fundera över.)

    Nu har svenska läkare fått kollegor från fjärran som inte ens talar svenska, ingen konkurrens där heller. ( Hoppas att de trivs som fisken i vattnet med sina långväga kollegor, drabbar tyvärr patienterna )

    Fatta någon gång att Sverige är ohjälpligt efter när det gäller kvalitet, ( svensk industri var en gång känd för sin goda kvalitet )nu är det bara kvantitet som gäller hur bristfällig den än är, inom alla områden.

    • Bra fråga, inte helt säkert att alla talar svenska är ingen garanti i dagens vänstetflummiga och helt kravlösa Sverige på sandlådenivå !

  3. Vårdkaos även i Luleå; ”Erik Illikainen – Min dotter” https://www.youtube.com/watch?v=Z96TAtt-KFk Mer nyheter Luleå; ”Luleås skolbarn deltagare i kriminell miljö – Skolbarn hittar vapen och knark”; http://www.xn--fjllsj-cua2m.nu/media/20180613-luleas-skolbarn-kriminell-miljo.php På samma sida rapporteras om ”Etniska konflikter i Sorsele” (Lappländsk småort med ca. 1000 invånare).

    Tycker för övrigt inte att Södersjukhuset skall behöva betala något vite. Vad förväntar man sig egentligen när vården inte tilldelas tillräckliga resurser? När man istället slänger miljarder på ljugande Afghanska fejkbarn utan asylskäl. Det självklara vore naturligtvis att vitet drogs direkt från ansvariga politikers löner…

  4. Jag har haft förmånen att kunna jämföra svensk med fransk sjukvård.
    En gång i veckan kom dietisten till varje patient med frågeformulär som handlade om kommande veckas måltider.
    Du kunde välja fisk, kött eller vegetariskt och ett fantastiskt utbud av grönsaker. Till lunchen serverades det bröd och en färsk sallad samt en läcker dessert.
    På rehabiliteringen var det snyggt dukat och det fanns alltid två rätter att välja mellan, fräsch sallad och en mängd desserter att välja på.
    Kaffe eller te, alltid vatten och på helgerna serverades det vin.

  5. Apropå fasadpolitiker……………

    Vi lever i en spännande tid, tycker Lennart Matikainen.

Kommentera