Stäng

Tyska turkar har problem med tyska fansen

INTEGRATION. Idag sparkar Ryssland igång världens största idrottsevenemang när värdlandet drabbar samman med Saudiarabien. Därefter ska 32 lag spela 63 matcher på elva orter och tolv arenor innan VM-finalen på Luzjniki-stadion i Moskva sätter punkt den 15 juli.

Vilka som spelar finalen och vem som vinner är svårt att veta men det sägs att fotboll är ett enkelt spel. 22 spelare jagar en boll i 90 minuter och sedan vinner Tyskland.

Det ligger något i det även om Brasilien är världens mest framgångsrika landslag.

Nåväl, i det tyska landslaget spelar några duktiga spelare som har turkiskt ursprung, de är tredje generationens turkar i Tyskland men ändå turkar.

Efter att landslagsspelarna, İlkay Gündoğan och Mesut Özil poserat på bild med Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har kraftig kritik brutit ut bland tyska fotbollssupportrar.

Gündoğan, som bland annat kallade Erdoğan för ”min president”, har ständigt buats ut av de tyska supportrarna efter händelsen.

Det blir inte bättre av att Turkiets president Erdogan talar om att ”turktyskar” ska förbli turkar och vilka partier som är lämpliga att rösta på i det tyska parlamentsvalet.

İlkay Gündoğan till vänster, bredvid Mesut Özil, sedan president Erdoğan. Längst till höger Cenk Tosun, också han född i Tyskland men som valt att spela för Turkiet.

En annan kulturkrock som väckt uppmärksamhet i fotbollsvärlden är kusingiften. Till exempel har Borussia Dortmund-stjärnan Nuri Şahin skapat rubriker efter att ha gift sig och skaffat barn med sin kusin.

Goal.com

-Pettersson konstaterar att det är problem med integrationen, tredje generationen är fortfarande turkar i skäl och hjärta.

Sveriges första match är mot Sydkorea på måndag och den oäkta hustrun ser inte fram mot en månads fotbolls-VM men hon har idol, let´s dance, mello och allt annat vecka efter vecka, år efter år och då får hon tåla en månads högklassig underhållning var fjärde år…

Sveriges första och enda VM-final 1958. Pettersson var där enligt farsan men jag minns det inte…

3 reaktioner på “Tyska turkar har problem med tyska fansen

  1. Jag anser att landslagen ska bestå av respektive landets etniska invånare och inte ett sammelsurium av multikulti

    1. För att inte tala om vad islamländerna har här i landet.
      När de här har särskilt utsedda som håller koll på de andra att de sköter sig och rättar sig efter ”fredens religion”.
      Ett effektivt sätt är även när de betalar till moskéerna för då har de sedan också inflytande.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: