”Råttorna lämnar det sjunkande skeppet”


VALET 2018. De senaste tre veckorna har fyra statssekreterare lämnat regeringskansliet, skriver Expressen. Tidningen har pratat med en anonym tidigare tjänsteman inom Socialdemokraterna som säger att allt fler nu positionerar sig för en framtid där S inte har regeringsmakten.

– De som kan lämnar nu innan valet, och de som är kvar muttrar lite att ”råttorna lämnar sjunkande skeppet”, säger personen.

I maj utsågs EU- och handelsminister Ann Lindes statssekreterare Oscar Stenström till ambassadör i Santiago de Chile medan civilminister Ardalan Shekarabis statssekreterare Annelie Roswall Ljunggren meddelade att hon blir ny generaldirektör för Statskontoret.

I juni fick Isabella Lövins statssekreterare Ulrika Modéer ett jobb inom FN medan Annika Strandhälls statssekreterare Therese Svanström fick jobb som kanslichef på fackförbundet Unionen.

-Pettersson tycker det är fegt att lämna Löfven nu ”tar man fan i båten får man ro honom i land” 


14 responses to “”Råttorna lämnar det sjunkande skeppet”

 • Arne Klang

  Öppna arkiven från Stasi.
  Dialog måste föras om vad som ska ske med PK-Eliten.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Pettersson!
  Det handlar alltså om en medveten planering från S i avsikt att ”övervintra” efter en valförlust. Svenska ”deep state” är djupare än i något annat västerländskt land. Genom att alltså tillsätta alla viktiga tjänster man kan hitta i Sverige enligt S partibok (men även andra vänsterpartiers), räknar man med att i praktiken kunna fortsätta styra Sverige genom de trogna som nu tillsätts.
  En ny regering kommer att få ett ”helvete” att trycka igenom Riksdagsbeslut som strider mo S och vänsterns doktriner. En situation kan lätt uppstå, som leder till en ”administrativ statskupp”! Således måste sannolikt en mängd energi förslösas på utrensningar (omorganisationer) med följande juridiska arbetsrättsliga konflikter, vilket fördröjer att Svenska ”skutan” börjar styra rätt igen. En ny regerings skicklighet lär komma att sättas på svåra prov!

  Gilla

  • Urban Hjärne

   Läste någonstans (kanske här) att det aldrig funnits så många vakanta ambassadör/ambassadsjobb som nu. Den Sverigefientliga regimen har medvetet låtit bli att tillsätta dem i väntan på utgången efter valet. Mygel och korruption in i det sista…

   Gilla

 • Lena

  Mängdrabatt brukar gälla, på den här produkten om man tänker sig stora mängder, borde rabatten bli betydande.
  http://webshop.sov.se/katalog/skydd-klader-skor/skyltar/varningsskyltar/skylt-livsfarlig-ledning-1192

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hopp i livbåten och rädda sig den som kan !

  Gilla

 • Lena

  Salvini håller sitt löfte om att stoppa smuggelbåtarna, läs gärna artikeln ”Koks i lasten” på ledarsidorna.
  https://ledarsidorna.se/2018/06/koks-i-lasten-duell-i-medelhavet/
  I Sverige så lämnar ”råttorna det sjunkande skeppet” vilken blir nästa marina händelse ?

  Gilla

 • ossie

  Hela sosseriet börjar packa ihop redan nu. Vilka losers dom kommer att bli utplånade i kommande val. Belöniongen för alla kränkningar, mobbing, utfrysning av SD. Kommer att gå till historien som det sämsta någonsin.

  Gilla

 • hllviken

  Har detta någonsin tidigare hänt i Sveriges historia?

  Gilla

 • age

  Helt narurlig utveckling!

  Vi måste förstå att 87%:arna fattar långsammare än ”genomsnittet” av vår befolkning. Hade de haft förmåga att förstå verkligheten och förutse konsekvens av sitt handlande (röstande) så hade Sverige varit ett högt stående land i dag.

  Vi ska ändå vara glada att de vaknar och gör rätt!

  Gilla

 • Grune

  Dessa 4 har väl insett att om man skall överleva i Sverige så får man se till att Sverige får en regering igen efter 50 års avsaknad av en sådan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: