Stäng

Fredspresidenten Oba…, förlåt Trump

UTRIKES. USA var inblandat i fyra krig när president Barack Obama tillträdde den 20 januari 2009, i oktober 2009, efter att ha varit president i nio månader, tilldelades Barack Obama nobels fredspris, oklart varför. När fredspresidenten slutade så var USA inblandat i sju krig.

Detta enligt den så kallade konfliktdatabasen vid Uppsala Universitet. Förutom Irak, Afghanistan, Somalia och Pakistan har USA under Obamas mandatperiod påbörjat militära insatser i Libyen, Yemen och Syrien. Duktigt gjort av en Fredspristagare. 

– Pettersson tycker det är lika bra att vara tyst, för det är Donald Trump som är farlig, det säger PK dagligen…

Nåväl, idag har USA:s president Donald Trump, som förste amerikanske president någonsin träffat en ledare från Nordkorea.

Idag har Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un undertecknat ett dokument, även om det inte är ett fredsavtal så är det en bit på väg och längre än vad någon amerikansk president kommit tidigare och mycket längre än vad den svenska vänsterns favorit Barack Obama någonsin kom.

USA och Nordkorea ska upprätta nya relationer. • Trump och Kim har enats om en ”total kärnvapennedrustning” på Koreahalvön. • USA gör utfästelser om säkerhetsgarantier för Nordkorea.

Men in black, Kim Jong-Un:s livvakter

10 reaktioner på “Fredspresidenten Oba…, förlåt Trump

 1. Trumpet är en vinnare
  Varför inte ge honom Nobelpriset
  Han är i alla fall Amerikan
  Obama fick det och han är inte ens Amerikan blev trots det President och fick fredspriset för sin hud färg inte för något gott han gjort
  Vilket är beklagligt och urholkar betydelsen av fredspriset

 2. Låt USA dra tillbaka trupperna från Koreahalvön, vänta på raketanfall mot Seoul och två andra städer och begäran från kommunisten i norr om ovillkorlig kapitulation. Då kan vi tala om Trump och hans naiva ”Jag har idag lärt känna Kim Jong-Un mycket bra” Vem lär känna en notorisk fabulerare på en dag? Naturligtvis en like!

 3. Det fokuserades alldeles för mycket på att Obama var USA’s förste svarta president, när fokus istället borde legat på vad han uträttade!

 4. Det behövs skitstövlar som hatas av västliga ”experter” i tankesmedjor och på redaktioner med deras korrespondenter för att det ska bli riktig politik och avspänning.

  Dags att plocka fram historieböckerna och läsa på om Nixon och Mao Zedong, Reagan och Gorbatjov samt nu fakta om Trump och Kim Jong Un. Stäng av när Carina Bergfeldt babblar.

 5. MSM hoppas att Trump misslyckas för de vill hellre ha ett Nordkorea med kärnvapen än att Trump lyckas.
  Skulle han lyckas så kommer de (som hyllar det dåliga Iran-avtalet) hitta miljoner av fel med avtalet.
  Många inom vänstern hatar Trump så mycket att de sympatiserar med diktatorn Kim Jong Un.
  Det senaste är att Bill Maher sa att han hoppas att USA:s ekonomi kraschar så att USA blir av med Trump! Han hatar Trump så mycket att han skiter i att detta skulle innebära en katastrof för miljoner av vanliga amerikaner.

 6. Resultatet av mötet mellan Donald Trump och Kim Jong Un ser ut att bli mycket lyckat.
  Hur skall SVT och SR kunna svärta ner Trump nu då? Carina Bergfeldt får ta sig en rejäl funderare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: